ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 17-19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ

Η Λάρισα επίκεντρο της τεχνικής κολύμβησης

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΡΩΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2013 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:37
  
Η πόλη της Λάρισας γίνεται φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά το επίκεντρο της συνάντησης των κορυφαίων αθλητών-αθλητριών της Τεχνικής Κολύμβησης με τη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης που τελεί υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε. και διοργανωτή σύλλογο τον Α.Ο. Λαρισαϊκός-Τιτάνες.
Το μοναδικό αυτό γεγονός συμβολίζει το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου, στο οποίο συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών, συγκεντρώνοντας έτσι το ενδιαφέρον και όλα τα βλέμματα των φίλων του αθλήματος.
Στόχος του Α.Ο. Λαρισαϊκού-Τιτάνες είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση που θα πληρεί όλες τις προδιαγραφές και τη δημιουργία μιας θετικής εικόνας για την πόλης μας, ως φιλόξενη και με δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών.
Η Λάρισα μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος OPEN Κολύμβησης ανδρών και γυναικών έχει τοποθετήσει τον πήχη πολύ υψηλά για την άρτια διοργάνωση και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης.
Οι αθλητές στο τριήμερο 19/07-21/07 θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν δεξιότητες που απαιτεί το άθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης, όπως τεχνική, δύναμη και ταχύτητα ενώ το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο κλειστό κολυμβητήριο του Αλκαζάρ με τους αθλητές να προσδοκούν τη διάκρισή τους.
Συνδιοργανωτής του Α.Ο. Λαρισαϊκού-Τιτάνες σε αυτή την προσπάθεια είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Την προσπάθεια αυτή επίσης στηρίζουν ο Δήμος Λαρισαίων και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας και χορηγό επικοινωνίας τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία».
Τέλος, η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των τοπικών επιχειρηματιών. Άνθρωποι που παραγκώνισαν όλους τους ενδοιασμούς τους και απέδειξαν πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας είναι διαθέσιμοι να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια για ανάδειξη του αθλητισμού.
Αναλυτικότερα οι χορηγοί είναι: BMW Παπαδόπουλος Α.Ε., Καράτζης Α.Ε., Βογιατζής Κων/νος Πολιτικός Μηχανικός, Παλάγκας Μεταφορική, Pronet Hellas, Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, Barley coffee-bar, Κίτρινα Γάντια restaurant, Τσίπουρο Vrissa, Κόυρτης Κατασκευαστική, Χαλβάδες Όλυμπος, Τoeat fast-food, ARTEXPO event, Μύλοι Καραγεώργου, fitness-sport.gr, Μύλοι Παπαφίλη Α.Ε. SAKALIDISART χειροποίητα κοσμήματα, μουtzούρα και το Efilial travel
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Η τεχνική κολύμβηση είναι ένα σχετικά νέο άθλημα και θεωρείται η εξέλιξη της κλασικής κολύμβησης. Το 1ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της τεχνικής κολύμβησης έγινε το 1967 στην Ιταλία και το 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1976 στη Γερμανία και στην Ελλάδα άρχισε να δραστηριοποιείται στις αρχές του 1960. Η τεχνική κολύμβηση είναι άθλημα με ιδιαίτερο τρόπο κολύμβησης. Η ιδιομορφία της έγκειται στο γεγονός ότι η παραγωγή προωθητικής δύναμης γίνεται από τα κάτω άκρα μέσω της δελφινοειδούς κίνησης με τη χρήση του μονοπέδιλου από τον αθλητή. Χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα και τις δεξιότητες των αθλητών να παράγουν δύναμη μέσα από συγκεκριμένη κίνηση. Αυτό απαιτεί εξειδίκευση από τον αθλητή που θα πρέπει να καλλιεργηθεί από τη νεαρά ηλικία.
Τα αγωνίσματα για τους άνδρες και τις γυναίκες είναι: 50μ. Άπνοη (κολύμβηση 50μ. χωρίς αναπνοή και κάτω από την επιφάνεια του νερού), 100μ., 400μ. και 800μ. Υποβρύχιο (κολύμβηση κάτω από την επιφάνεια του νερού και με τη χρήση ειδικής φιάλης με συμπιεσμένο αέρα, ρυθμιστή και συγκεκριμένου τύπου μονοπέδιλο), 50μ. 100μ. 200μ. 400μ. 800μ. και 1500μ. Επιφάνειας (κολύμβηση στην επιφάνεια του νερού με τη χρήση αναπνευστήρα και συγκεκριμένου τύπου μονοπέδιλο) και 50μ., 100μ. και 200μ. Bifin (κολύμβηση ελευθέρου με συγκεκριμένου τύπου διπλά πέδιλα). Επίσης υπάρχουν και δυο σκυτάλες οι 4×100μ και 4×200μ Επιφάνειας. Ο σύλλογος στην μακρόχρονη πορεία του αθλήματος έχει να επιδείξει διακρίσεις σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass