ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 2013

Τα μαχητικά της 110 Π.Μ. βρήκαν στόχο

*ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΣ Δ’ ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ *ΑΨΟΓΗ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2013 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:24
  
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η ομάδα της 110 Π.Μ. κατέκτησε τον τίτλο στο Διακλαδικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Μονάδων και Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων για το 2013 που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία στο στάδιο Αλκαζάρ το τριήμερο 2 έως 4 Ιουλίου η 1η Στρατιά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πολεμικής Αεροπορίας επικράτησε στη χθεσινή 3η ημέρα των αγώνων της Δ’ Μοίρας Καταδρομών με 2-0 και τερμάτισε στην κορυφή του ειδικού βαθμολογικού πίνακα της τελικής φάσης της διοργάνωσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο βουλευτής Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων κ. Γαλάτος και Τυρνάβου κ. Νταβαρούκας, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος κ. Χρήστος Βαΐτσης, ο διευθυντής ΑΣΑΕΔ Αντιπλοίαρχος κ. Σπυρίδων Ανδριόπουλος, διευθυντές κλάδων, διοικητές μονάδων και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 
«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στο πεδίο για την απονομή των επάθλων στις νικήτριες ομάδες των Διακλαδικών Στρατιωτικών αγώνων ποδοσφαίρου» επισήμανε στην ομιλία του ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς κηρύσσοντας τη λήξη των αγώνων και πρόσθεσε:
«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όσους συνέβαλαν στην άριστη διοργάνωση των ποδοσφαιρικών αγώνων.
Ταυτόχρονα, συγχαίρω το προσωπικό της 1ης Στρατιάς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Δήμου Λάρισας, το Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό για τη διάθεση και προετοιμασία του Αθλητικού Κέντρου, τους επικεφαλής όλων των ομάδων και ιδιαίτερα των νικητριών, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη των υψηλών αποτελεσμάτων.
Το διακλαδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί θεσμό, έχει επάξια συμπεριληφθεί στις πλέον αξιόλογες και επιτυχημένες δραστηριότητες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Παρόμοιες εκδηλώσεις μέσω των οποίων προάγεται η ευγενής άμιλλα, καταδεικνύουν την πραγματικά σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται για ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Αγαπητοί συνάδελφοι,
στο διαγωνισμό που μόλις τελείωσε, δεν υπήρξε μόνο ένας νικητής. Νικητές είστε όλοι όσοι συμμετέχετε σε παρόμοιες εκδηλώσεις που μέσα από το «ευ αγωνίζεσθαι» εξυψώνετε το εθνικό φρόνιμα και τη θέληση του λαού μας για αντίσταση.
Εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, σας ευχαριστώ θερμά για όσα προσφέρετε στις Ενοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας.
Κηρύσσοντας την λήξη των αγώνων εύχομαι στον καθένα από εσάς ξεχωριστά, υγεία και κάθε επιτυχία τόσο στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία όσο και στον πολιτικό σας βίο».
ΔΙΚΑΙΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ
Μετά τη χθεσινή ευρεία νίκη η ομάδα της 110 Π.Μ. είχε δείξει ότι ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και το επιβεβαίωσε χθες. Το 2-0 επί της Δ’ Μοίρας Καταδρομών κρίνεται δίκαιο αφού η ομάδα του Κώστα Κουτσούκη ήταν καλύτερη καθ’ όλη της διάρκεια του παιχνιδιού δημιουργώντας ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν διαμορφώσει ένα μεγαλύτερο αποτέλεσμα.
Οι «κυανόλευκοι» (αν και ήθελαν τουλάχιστον την ισοπαλία) έκαναν φανερές τις προθέσεις τους από την αρχή ψάχνοντας τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ωστόσο στο 7ο λεπτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε πάρει διαφορετική τροπή όταν ο Παπαδόπουλος από τους Καταδρομείς βρέθηκε μόνος στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά το σουτ που επιχείρησε από πολύ καλή θέση απέκρουσε ο τερματοφύλακας Τζικόπουλος. Κι ενώ η 110 Π.Μ. πίεζε κυρίως με τον Χατζημπύρο αλλά και με τους Κοιλούκο, Σαΐτη, Βλησαρούλη και Λαγγούρα χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, τη λύση έδωσε στο 25’ ο Σαΐτης ο οποίος με ωραίο σουτ ύστερα από ενέργεια και σέντρα του Τσίρκα από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης παρέμεινε η ίδια με την 110 Π.Μ. να έχει τον πρώτο λόγο και στο 62’ να διπλασιάζει τα τέρματά της σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη. Ο Εμμανουήλ έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ελίχθηκε πολύ ωραία και με ψύχραιμο σουτ έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Σαΐτης, Χατζημπύρος, Τσαδήμος και Εμμανουήλ είχαν κάποιες καλές στιγμές μέχρι το τέλος, ενώ για την ομάδα της Δ’ Μοίρας Καταδρομών η καλύτερη στιγμή του β’ μέρους καταγράφηκε στο 60’ με τον Πολυχρονιάδη να σουτάρει από καλή θέση ελάχιστα άουτ.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Καλαϊτζίδης που είχε βοηθούς τους κ. Νατσιούλα και Βαζακούα, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Μακρής. Άψογος στα καθήκοντά του ο παρατηρητής αγώνα κ. Μαυρογιάννης.
Δ’ ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ (Ζιώγας): Πάφρας, Ταχματζίδης (80’ λ.τ. Νικολάκης), Αποστολόπουλος, Μαντζόλης (71’ Κοτσαλίτζε), Κουρούκλας, Τσοποζίδης, Γαϊτανίδης, Πολυχρονιάδης, Στεφανόπουλος, Παπαδόπουλος (38’ Μαγδάκης), Ελευθεριάδης.
110 ΠΜ. (Κουτσούκης): Τζικόπουλος, Τσίρκας, Τριανταφύλλου, Βλησαρούλης, Εμμανουήλ, Λαγγούρας (68΄ Τσιαδήμος), Μανάκας, Σαΐτης, Χατζημπύρρος (88΄ Βερβέρης), Ταυλαρίδης, Κοιλούκος (73’ Ευθυμιάδης)
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. 110 Π. Μ.   8-2      6
2. Δ’ Μοίρα Καταδρομών     1-3      1
3. Υπηρεσία Φάρων 3-7      1
ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά το πέρας της αναμέτρησης ακολούθησε η τελετή λήξης των αγώνων με την παρέλαση των ομάδων, την υποστολή της σημαίας και στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους αθλητές και διαιτητές από τον βουλευτή Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη, τον Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, τον ΑΤΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, τον Διοικητή 1ης Μ.Π. Υποστράτηγο Χρήστο Καββαδία, τον Διοικητή XXIV ΤΘΤ Ταξίαρχο Νικόλαο Γριλάκη, τον Διοικητή της 110 Π.Μ. Σμήναρχο Θεόδωρο Σύρμο, τον Διευθυντή ΑΣΑΕΔ Αντιπλοίαρχο Σπυρίδων Ανδριόπουλο και τον Διοικητή 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ Ταξίαρχο ΚΔ-ΑΛ Βασίλειο Κουκουλομάτη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass