ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Γερμανία και Πορτογαλία στο ντέρμπι του 7ου ομίλου

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2014 15:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:25

 

Το ντέρμπι για την πρεμιέρα του 7ου ομίλου στο Μουντιάλ, ανάμεσα στην Γερμανία και την Πορτογαλία (19.00), δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της κορυφαίας διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 51.708 θεατών «Fonte Noba arena» του Σαλβαντόρ και θα τον διευθύνει ο Σέρβος, Μίλοραντ Μάζιτς.

Πρόκειται για έναν αγώνα, που πιθανότατα θα κρίνει και την σειρά πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης, καθώς ο νικητής θα αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα για την πρώτη θέση, ενώ ο ηττημένος θα υποχρεωθεί να νικήσει Γκάνα και ΗΠΑ για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Οι δύο αντίπαλοι, είναι από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη με τους Γερμανούς να διακρίνονται για την φυσική κατάσταση και την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο λεπτό και τους Ιβηρες, να διαθέτουν ενθουσιασμό, αλλά και αρκετά έμπειρο σύνολο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποθεραπεύθηκε από τενοντίτιδα στο γόνατο και είναι έτοιμος να παίξει από την αρχή και μαζί με τους Πέπε, Μουτίνιο, Κοεντράο και Μεϊρέλες θα επιδιώξουν να διασπάσουν την άμυνα της Γερμανίας, προκειμένου να σκοράρουν και να αποκτήσουν πλεονέκτημα για την νίκη. Τον ίδιο στόχο όμως, θα έχουν και οι τυπικά γηπεδούχοι, Γερμανοί, που διαθέτουν εξαιρετική επιθετική λειτουργία, βασιζόμενη στους Οζίλ, Ποντόλσκι και Μίλερ. Προβλέψεις δεν χωρούν σε τέτοιου είδους αγώνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη συνάντηση, θα είναι η 100η σε παγκόσμιο κύπελλο για την Γερμανία.

Στην πλούσια προϊστορία των δύο αντιπάλων, τα «πάντσερ» μετρουν εννέα νίκες, οι Πορτογάλοι τρεις, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι. Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόϊερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μερτεζάκερ, Χεβέντες, Κεντίρα, Λαμ, Κρόος, Οζίλ, Ποντόλσκι, Μίλερ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Περέϊρα, Πέπε, Αλβες, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Ρονάλντο, Αλμέιδα, Βαρέλα.

Ιράν-Νιγηρία

Με στόχο την νίκη που θα τους επιτρέψει να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, Ιράν και Νιγηρία, αναμετρώνται σήμερα (22:00) στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 38.533 θεατών «Baixada arena» της Κουριτίμπα, με διαιτητή τον Κάρλος Βέρα από τον Ισημερινό.

Οι Αφρικανοί έχουν μικρό προβάδισμα για την νίκη, κυρίως λόγω της παρουσίας των Τζον Ομπι Μίκελ, Μόζες, Οντεμβίνγκιε και Εμενίκε στην «γραμμή κρούσης». Πρόκειται για παίκτες με πλούσιες εμπειρίες από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεδομένο που γέρνει την «πλάστιγγα» προς την πλευρά της Νιγηρίας. Από την πλευρά τους, οι Ιρανοί αναμένεται να παραταχθούν με ενισχυμένη μεσαία και αμυντική γραμμή, έτσι ώστε να κρατήσουν μακριά απ την περιοχή τους, τους Νιγηριανούς και να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την διοργάνωση του 1998 μέχρι σήμερα, καμμία απ τις δύο ομάδες δεν έχει πετύχει νίκη σε Μουντιάλ, ενώ στην μοναδική προηγούμενη αναμέτρηση τους, η Νιγηρία επικράτησε με 1-0.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΙΡΑΝ: Νταβαρί, Μπεϊτασούρ, Χοσεϊνί, Σαντεγκί, Ποολαντί, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Χανταντίφαρ, Σοτζαέϊ, Ντετζαγκά, Γκουτσανετζάντ.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Αμπρόουζ, Ομποαμπόνα, Ομέρου, Οσανίουα, Ομπι Μίκελ, Ονάζι, Αζίζ, Μόζες, Οντεμβίνγκιε, Εμενίκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass