ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Με το δεξί το Μεξικό

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2014 14:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:23

 

Το Μεξικό επικράτησε με 1-0 του Καμερούν σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας στο στάδιο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ορίμπε Περάλτα στο 61΄.

Το Μεξικό ξεκίνησε τον αγώνα πιο δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος στο 11΄ αλλά το γκολ λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσαιντ. Οι «Αζτέκοι» συνέχισαν να απειλούν φτάνοντας με ευκολία στην μεγάλη περιοχή του Καμερούν αλλά οι Αφρικανοί ήταν αυτοί που έχαναν τις ευκαιρίες αρχικά με την κεφαλιά του Ετό στο 21΄,που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Οτσόα, ενώ στο 24΄ και πάλι ο πρώην αστέρας της Τσέλσι δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής μετά από φάση διαρκείας. Στο 30΄ ο Ντος Σάντος μετά από κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά και πάλι ακυρώθηκε ως οφ σάιντ μετά από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη. Στην επανάληψη η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα έδειξε να μην επηρεάζεται απο τις διαιτητικές αστοχίες διατήρησε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε τελικά να πάρει το προβάδισμα στο 61΄ όταν μετά από εξ επαφής απόκρουση του Ιτάνζ σε τετ α τετ με τον Ντος Σάντος η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Περάλτα που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Μετά την επίτευξη του τέρματος το Μεξικό «ηρέμησε» τον ρυθμό με αποτέλεσμα οι Καμερουνέζοι να κυνηγήσουν το τέρμα της ισοφάρισης και παραλίγο να το πετύχουν στο 90΄αλλά ο Οτσόα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μουκατζό.

Διαιτητής: Βιλμάρ Ρολντάν (Κολομβία)

Κίτρινες: Μορένο - Νουνκό

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): 13. Γκιγέρμο Οτσόα, 7. Μιγκέλ Λαγιούν, 2. Φραντσίσκο Ροντρίγκες, 4. Ράφαελ Μάρκες, 15. Έκτορ Μορένο, 22. Πολ Αγκιλάρ, 6. Έκτορ Ερέρα (89΄ 3. Κάρλος Σαλτσίδο), 18. Αντρές Γκουαρδάδο (69΄ 8. Μάρκο Φαμπιάν), 23. Χοσέ Χουάν Βάσκεθ, 10. Τζιοβανι Ντος Σάντος, 19. Ορίμπε Περάλτα (74΄ 14. Χαβιέρ Ερνάντες) .

Καμερούν (Βόλκερ Φίνκε) : 16. Σαρλ Ιτάνζ, 2. Μπενουά Ασού Εκοτό, 4. Σέντρικ Ντζεγκού (46΄ 5. Ντάνι Νουνκό), 14. Αουρελιέν Σεντζού, 3. Νίκολας Ενκουλού, 17. Στεφάν Μπιά, 6. Αλεξ Σονγκ (79΄ 15. Ακίλε Γουεμπό), 18. Ενοχ Εγιόνγκ, 8. Μπέντζαμιν Μουκαντζό, 13. Έρικ-Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ, 9. Σαμουέλ Ετό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Μιγκέλ Ερέρα (προπονητής Μεξικού): «Ο διαιτητής μας ακύρωσε δύο καθαρά γκολ, όμως τελειώσαμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης και το ηθικό μας βρίσκεται ψηλά. Θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει το ματς πολύ πιο εύκολα. Μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα πήραμε τον έλεγχο του αγώνα από τους αντιπάλους μας. Πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι. Αν συνεχίσουμε μ΄αυτόν τον ρυθμό θα τα καταφέροουμε. Η Βραζιλία υπέφερε χθες (σσ στην πρεμιέρας εναντίον της Κροατίας) και πρέπει να επενδύσουμε σ΄αυτό».

Φόλκερ Φίνκε (προπονητής Καμερούν): «Οι συνθήκες και η βροχή δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για την απόδοσή μας. Είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Είχαμε προβλήματα στο κέντρο στον αρχή του αγώνα, αλλά στο β΄ ημίχρονο βελτιωθήκαμε. Μεσολαβούν πέντε ημέρες μέχρι το επόμενο ματς με την Κροατία, που θα είναι αποφασιστικό για το μέλλον μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass