Κριτική Πελέ στον Σκολάρι για τις επιλογές του

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 15:46 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:30

«Ο Ρομπίνιο και ο Κακά, θα ήταν χρήσιμοι για τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο»: αυτή είναι η εκτίμηση του Πελέ, ο οποίος -προφανώς- και διαφωνεί με τις επιλογές του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

Ο «Φελιπάο» ανακοίνωσε χθες τη λίστα των 23 ποδοσφαιριστών που θα έχει μαζί του στο Μουντιάλ, στην οποία δεν περιλαμβάνονται οι προαναφερόμενοι άσοι της Μίλαν εξ ου και η κριτική. Πάντως, ο Έντον Αράντες ντο Νασιμέντο αναγνώρισε τη δυσκολία που έχει ο προπονητής στο θέμα της επιλογής. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες ... Είναι δύσκολο για τον τεχνικό» παραδέχθηκε.

 «Ο Σκολάρι ήταν συνεπής και δεν υπήρξε καμία έκπληξη. Νομίζω όμως ότι οι πιο έμπειροι παίκτες, όπως ο Ρομπίνιο και ο Κακά, θα μπορούσαν να είναι μέρος της ομάδας» πρόσθεσε ο Πελέ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η παρουσία του Ρομπίνιο ήταν κατώτερη των προσδοκιών. «Περιμέναμε πολύ περισσότερα από τον Ρομπίνιο. Στην Ευρώπη, όμως, δεν ήταν εκείνος που βλέπαμε στη Σάντος ή κάποιες φορές στην Εθνική ομάδα. Ήταν μια αρνητική έκπληξη, αλλά ακόμη κι έτσι παραμένει ένας σημαντικός παίκτης για κάθε Εθνική» πρόσθεσε.

Ο Πελέ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο Νεϊμάρ ηγέτης της ομάδας των «βερντεόρο» στο Μουντιάλ, λόγω της απειρίας του, καθώς εκτιμά ότι «είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας κι ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά δεν μπορούμε να τον σκεφτόμαστε ως ηγέτη. Είναι ένας από τους νεότερους ποδοσφαιριστές μας. Αν μη τι άλλο, για το ρόλο του ηγέτη θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον Φρεντ ή στον Τιάγκο Σίλβα, που είναι αρκετά σεβαστοί».

Σύμφωνα με το «Μαύρο Μαργαριτάρι» η Βραζιλία έχει μια καλή ευκαιρία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το όνειρό του Πελέ, στη συνέχεια, είναι στον τελικό να αναμετρηθεί η «σελεσάο» με την Ουρουγουάη, στη ρεβάνς του αλησμόνητου τελικού το 1950 στο «Μαρακανά», όταν στις 16 Ιουλίου, ενάντια στη λογική και σε κάθε προγνωστικό η «σελέστε» είχε επικρατήσει στο θρυλικό γήπεδο της διοργανώτριας Βραζιλίας με 2-1 ενώπιον 200.000 θεατών (!), βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass