ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τον ξέρει τον δρόμο η Λάρισα

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ, ΕΘΝΙΚΗ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2014 22:49 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:59

Του Κ. Γκιάστα

Ένας από τους κορυφαίους αθλητές της χρυσής εποχής του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκε χθες στη Λάρισα με αφορμή το διεθνές τουρνουά του Κεραυνού. Ο λόγος για τον Νίκο Χατζηβρέττα που αφού ξεκίνησε από τον Αίαντα Ευόσμου συνέχισε σε Ηρακλή, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ΠΑΟ και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη πριν από τρία χρόνια.

Μετά από: 6 πρωταθλήματα Ελλάδας (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009),

5 κύπελλα (2005, 2006, 2007, 2008, 2009), 2 πρωταθλήματα Ευρώπης (2007, 2009), 2 Triple Crown: (2007, 2009), ένα πρωτάθλημα Ρωσίας (2003) αλλά και: μια διάκριση ως κορυφαίου σκόρερ στην Α1 το 2002, ένα ευρωμπάσκετ, μια δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006 αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στα μικρά παιδιά και συγκεκριμένα στην ακαδημία GBA.

Ο 36χρονος πλέον περιφερειακός μπασκετμπολίστας βρήκε λίγο χρόνο και μίλησε στην «Ε». Αρχικά αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες: «Οι ομάδες θα πρέπει να δίνουν βάση στις μικρές ηλικίες. Ό,τι είναι να μάθουν τα παιδιά θα πρέπει να το μάθουν νωρίς. Αργότερα είναι δύσκολα να επανάλθουμε στα βασικά».

* Μέχρι πρόσφατα είχαμε έντονο ξένο στοιχείο στο πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια αλλάζουν τα δεδομένα και όλοι στρέφονται προς τους Έλληνες.

- Αυτό γίνεται κατ’ ανάγκη γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα του παρελθόντος και στρέφονται όλοι στην υποδομή. Αυτό όμως πρέπει να ξεκινήσει με πρόγραμμα για να υπάρχει αποτέλεσμα και να παίξουν στην ανδρική ομάδα οι νεαροί. Αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε και ελπίζω να το αποκτήσουμε. Να στηριζόμαστε στα φυτώρια. Τώρα είναι μια αφορμή.

* Τρία χρόνια έχεις που σταμάτησες. Σου λείπει το παρκέ;

- Δεν μπορώ να πω πως δεν μου λείπει. Εγώ μέσα σ’ αυτό μεγάλωσα και μέσα από τα παιχνίδια. Πλέον όμως περνάω όλο το χρόνο μου με τα παιδιά στις ακαδημίες και προπονώντας τα παιδιά νιώθω καλά.

* Πάμε στην Ευρωλίγκα. Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός - Ρεάλ. Προβλέψεις υπάρχουν;

- Τόσο ο Παναθηναικός όσο και ο Ολυμπιακός είναι δύο ομάδες με πολύ μεγάλη προσωπικότητα και χαρακτήρα. Σίγουρα δεν είναι φαβορί γιατί οι αντίπαλοι έχουν κάνει πολύ καλή πορεία. Όμως είναι ομάδες με μεγάλη ιστορία και οι δύο. Έχουν παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Θα είναι δύσκολα για Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ.

* Είχες μεγάλες επιτυχίες και με την Εθνική Ελλάδας. Τι μπορεί να κάνει στο Μουντομπάσκετ;

- Η Εθνική πάντα είναι δυνατή και έχει υψηλούς στόχους, γι’ αυτό και ο κόσμος την αγαπάει. Οι χαρές που έχουμε πάρει είναι μεγάλες και οι απαιτήσεις υψηλές. Η Εθνική το έχει κερδίσει αυτό με το σπαθί της και θα συνεχίζει να το κάνει.

* Προπονητικές βλέψεις έχεις;

- Νιώθω πολύ καλά αυτή τη στιγμή που αρχίζω και μαθαίνω τα βασικά της προπονητικής γιατί είναι πολύ βασικό να μαθαίνεις από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Με γεμίζει και στο μέλλον δεν ξέρω τι θα συμβεί. Στόχος μου τώρα είναι να γίνω ένας ολοκληρωμένος προπονητής σε αυτές τις ηλικίες.

* Βρίσκεσαι σε μια πόλη που στο πρόσφατο παρελθόν είχε ακόμα και δύο ομάδες στην Α1. Τώρα τι χρειάζεται να κάνει για να βρει τον δρόμο της;

- Η Λάρισα έχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ και όλοι τη θέλουμε στην Α1 με καλή ομάδα. Είναι μεγάλη πόλη και με μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό. Από τη Λάρισα έχουν βγει παίκτες με τεράστια προσφορά στο άθλημα και αυτός πιστεύω είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη. Εκτιμώ πως είναι μονόδρομος και η Λάρισα θα πρέπει να στηριχθεί στα δικά της παιδιά, στους δικούς της παίκτες. Τον δρόμο αυτόν τον ξέρει η Λάρισα. Αρκεί να βρεθεί και ένας διοικητικός ηγέτης στη δύσκολη εποχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass