ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ

Η επιχειρηματική στρατηγική στο ποδόσφαιρο

Δημοσίευση: 11 Απρ 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:53

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Λάρισας το σεμινάριο ποδοσφαίρου με θέμα «Ποδόσφαιρο και Management: Αρχές Διοίκησης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο» που διοργάνωσε το Ερευνητικό Εργαστήριο «Συστημάτων Διαχείρισης Έργων & Προγραμμάτων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Μιλτιάδης Ζιάκας, Προπονητής ποδοσφαίρου, MSc. στη Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων ο οποίος αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές στρατηγικές στο χώρο του ποδοσφαίρου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η προσέγγιση για ένα καλύτερο αύριο στο ποδόσφαιρο γίνεται κυρίως με βάση την λειτουργία του επιχειρηματικού κόσμου.

«Ο προβληματισμός για την ενασχόληση με το μάνατζμεντ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο προήρθε κυρίως από την κατάσταση που επικρατεί στους επαγγελματικούς συλλόγους της Ελλάδος, όπου τεράστια οικονομικά προβλήματα ταλαιπωρούν το σύνολο των ελληνικών ομάδων και χωρίς να διαφαίνεται μια καλύτερη ημέρα για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου» επισήμανε ο κ. Ζιάκας και πρόσθεσε:

«Σκοπός της ενασχόλησης με το συγκεκριμένο θέμα είναι για το τι πρέπει να γίνει και πως μπορεί να αλλάξει η δομή και η λειτουργία διοίκησης των ποδοσφαιρικών συλλογών και ποια μπορεί να είναι τα εργαλεία για μια σύγχρονη διοίκηση των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Η προσέγγιση για ένα καλύτερο αύριο στο ποδόσφαιρο γίνεται κυρίως με βάση την λειτουργία του επιχειρηματικού κόσμου.

Μια επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα θα πρέπει να λειτουργεί σαν μια επιτυχημένη επιχείρηση. Ποιά όμως μπορεί να είναι τα κοινά χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης ποδοσφαιρικής ομάδος με μια επιτυχημένη επιχείρηση;

Βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία μια ισχυρής ομάδος. Έτσι πρωτεύον είναι ο σχεδιασμός (PLAN) για το τι επιθυμούμε να κάνουμε. H στρατηγική μας θα πρέπει να αποβλέπει σε συγκεκριμένο όραμα (SPECIFIC) που θα μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε (REALISTIC) και να το κάνουμε (DO). Έτσι σε κάθε θέση του οργανογράμματος σε μια ποδοσφαιρική ομάδα θα πρέπει να επιλέγονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση όπως και σε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Η απόδοση των μελών σε μια ποδοσφαιρική ομάδα θα πρέπει να ελέγχεται και να αξιολογείται (CHEK) με βάση τον χάρτη στρατηγικής που έχουμε επιλέξει και την ανάλογη κάρτα ισορροπημένων επιδόσεων (Balanced Scorecard). Επίσης τα μέλη της

ομάδας θα πρέπει να είναι δεμένα και ικανά να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα (ASK) που μπορούν να προκύψουν για την καλυτέρευση της λειτουργίας μιας ποδοσφαιρικής ομάδος.

Όπως στον κόσμο των επιχειρήσεων έτσι και στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να παίρνουμε από τους καλύτερους (BENCHMARKING) με στόχο την βελτίωση και την πρόοδο.

 Ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι μέρος της κοινωνίας για αυτό το μάρκετινγκ (ΜΑRKETING) θα πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο το ίδιο σημαντικό όπως και στον επιχειρηματικό κόσμο.

 Έτσι μπορούμε να πούμε ότι και στην περίπτωση των ποδοσφαιρικών σωματείων το σωστό μάνατζμεντ όπως συμβαίνει και στον κόσμο των επιχειρήσεων αποτελεί το κλειδί στον δρόμο για την επιτυχία» κατέληξε ο Μίλτος Ζιάκας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εξυπηρέτηση ερευνητικών αναγκών στο γνωστικό αντικείμενο της Διαχείρισης Έργων και Προγραμμάτων. Παράλληλα η προαγωγή της επιστήμης στα γνωστικά του αντικείμενα, στη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας και στην παροχή υπηρεσιών προς ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς, υπό την μορφή εκτέλεσης μετρήσεων, ανάλυσης, επεξεργασίας και ερμηνείας αποτελεσμάτων, της σύνταξης γνωματεύσεων και της εκπόνησης μελετών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά την τοποθέτηση του κ. Ζιάκα συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τύρναβος 2005 κ. Βασίλης Μπρέζας, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Ζήσης Γρηγορίου και οι προπονητές ποδοσφαίρου κ. Τάκης Παραφέστας και Χρήστος Γκάτας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass