ΛΑΡΙΣΑ - 2014 IHF/EHF WOMEN’S CHALLENGE TROPHY

Νικήτρια η Βουλγαρία στο ντέρμπι

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2014 23:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:28

 

Η κάτοχος του τίτλου Βουλγαρία, «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τους δύο πρώτους της πόντους στο 2014 IHF/EHF Women's Challenge Trophy στη Λάρισα.

Οι Βουλγάρες νίκησαν με 24-21 το Ισραήλ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και έπειτα από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο που βρήκε τις νικήτριες να προηγούνται με μόλις ένα γκολ (10-9) διαφορά.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με συμπαγή άμυνα, οι Βουλγάρες μπλόκαραν την επίθεση του Ισραήλ και απέκτησαν ένα προβάδισμα έξι τερμάτων (16-10) στο 40'.

Παρά μια τελευταία δυναμική προσπάθεια του Ισραήλ, που «έριξε» τη διαφορά στα τρία γκολ (21-18 στο 53:40) οι Βουλγάρες άντεξαν στην πίεση και με ένα σερί 2-0 επανέφεραν τη διαφορά στα πέντε γκολ (24-19 στο 57¨45) και «σφράγισαν» τη νίκη τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ριζίτσα Μπακαζίεβα (Προπονήτρια Βουλγαρίας): «Δυσκολευτήκαμε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στο στυλ του Ισραήλ, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Στην Βουλγαρία δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξοδέψουμε χρήματα στο χάντμπολ, για αυτό το να παίζουμε με σε τέτοια τουρνουά με ισοδύναμες ομάδες είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Μας βοηθάει να αποκτήσουμε εμπειρίες και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Η συμμετοχή μας στο IHF/EHF Women's Challenge Trophy τα προηγούμενα χρόνια (σ.σ.: Η Βουλγαρία διοργάνωσε και επικράτησε στην αντίστοιχη διοργάνωση το 2012) μας βοήθησε να «χτίσουμε» μια δυνατή ομάδα στις γυναίκες».

Στανισλάβα Ντιμίτροβα (MVP Βουλγαρίας): «Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Κέρδισα αυτό το βραβείο επειδή οι συμπαίκτριές μου έπαιξαν καλά. Πάνω από όλα είμαι χαρούμενη γιατί κερδίσαμε το παιχνίδι.»

Σλόμο Χόφμαν (Προπονητής Ισραήλ): «Ηταν ένα καλό ματς. Η Βουλγαρία είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Εμείς από την άλλη πλευρά έχουμε νέα ομάδα και νέο προπονητή. Ηταν μόλις το πρώτο ματς παιχνίδι και κάναμε πολλά τεχνικά λάθη. Στην συνέχεια πιστεύω θα είμαστε πολύ καλύτεροι».

Γιαρντέν Μπέργκμαν (αρχηγός Ισραήλ): «Πραγματοποιήσαμε ένα κακό παιχνίδι. Το πρόβλημα είναι ότι στο Ισραήλ από 18 έως 21 ετών τα κορίτσια είμαστε στον στρατό, οπότε είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε προπονήσεις και να είμαστε έτοιμες για τέτοια τουρνουά. Στην άμυνα σταθήκαμε καλά, αλλά κάναμε λάθη στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε».

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ριζίτσα Μπακαζίεβα): Χρίστοβα Ν., Γκριγκόροβα, Ντιμίτροβα 6, Χρίστοβα Β. 2, Ομορέτζιε 7, Γκοράνοβα, Ντόντσεβα, Κόλεβα 2, Κοβάτσεβα 3, Μιλάνοβα, Τόντεβα, Στεφάνοβα, Γιοσίφοβα 1,Τόνεβα, Κάνεβα 3, Παναγιότοβα.

ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν): Μπορονόφσκι, Λέβι, Επελμπόιμ, Μπεν Σχοσχάν, Κόχεν 2, Σέγκαλ, Εζραχί, Μπέργκμαν 2, Μαντμόν, Μπεν Γιακόφ, Βακράτ 7, Μπεν Ιτζχάκ, Ιζάκ 6, Τούργκεμαν 4, Αμίνοφ.

Παρατηρητές: Μίγκας (Ελλάδα), Μανσάντο (Ισπανία), δίλεπτα: 7-2, πέναλτι: 3/4-5/6

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ… ΔΕΞΙ ΓΙΑ ΒΕΛΓΙΟ

Το Βέλγιο θριάμβευσε με 36-20 επί της Μολδαβίας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο 2014 IHF/EHF Women's Challenge Trophy, πιάνοντας την Ελλάδα στην κορυφή του 1ου ομίλου.

Ηταν μια εύκολη νίκη για τις Βελγίδες που «έχτισαν» γρήγορα μια διαφορά 4-5 τερμάτων απέναντι σε μια Μολδαβία, από την οποία ήταν ολοφάνερο ότι έλειπε η εμπειρία από διεθνείς αγώνες.

Η Μορίν Ρατς με εννέα γκολ και η Νέλε Αντόνισεν με εφτά ηγήθηκαν της επιθετικής γραμμής του Βελγίου, ενώ για τη Μολδαβία η Ξένια Γκαρέα και η Βαλέρια Κοτολιτσένκο πέτυχαν από πέντε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στέφαν Τσόεφ (Προπονητής Μολδαβίας): «Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στην άμυνα και αυτό επηρέασε το παιχνίδι μας. Στα επόμενα ματς πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα και να παίξουμε πιο γρήγορα».

Ολγκα Κάμις (MVP Μολδαβίας): «Δεν ξέραμε καθόλου τον αντίπαλο και επιπλέον δεν είχαμε κάναμε πολλές προπονήσεις σαν ομάδα πριν έρθουμε στη Λάρισα και νομίζω αυτό ήταν ολοφάνερο. Δεν έχουμε εμπειρίες για αυτό το επίπεδο αγώνων και φοβάμαι ότι δεν κάναμε καλή εντύπωση στους φιλάθλους».

Λίντε Πανίς (Προπονήτρια Βελγίου): «Θεωρώ ότι κάναμε ένα θετικό ξεκίνημα σε ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Στην αρχή του αγώνα δεν ήμασταν εύστοχοι και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Η τερματοφύλακάς τους έκανε μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να χάσουμε προς στιγμήν την αυτοσυγκέντρωσή μας. Ωστόσο στα πρώτα 15-20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε πολύ καλή απόδοση και φτάσαμε εύκολα στη νίκη».

Κλάρα Φερσχιούρεν (MVP Βελγίου): «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε μια καλοστημένη άμυνα και αυτό με βοήθησε να αναδειχτώ καλύτερη παίκτρια της ομάδας μου. Ελπίζω να συνεχίσουμε να αποδίδουμε καλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια του τουρνουά»

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Στέφαν Τσοεφ): Φουρκουλίτα, Σολοβιόβα, Γκαρέα 5, Παναγκούτα 2, Μπαλανούτα, Μισίν, Καμίς 4, Βινταένκο, Καραμπουλέα, Αχελίνοβα 1, Κοτολιτσένκο 5, Σιντόρφ 1, Ματζούρ, Ροτάρι 2.

ΒΕΛΓΙΟ (Λίντε Πανίς): Άχτεν, Κόουκε 6, Αντόνισε 7, Ρατς 9, Μέρτενς, Κέτελς, Φερσχιούρεν Κ., Φερσχιούρεν Μ., Σμετ 1, Φαν Ντεν Αμπέιλε 1, Ντίλεμαν 1, Νέλισεν 2, Λιπς 1, Λεονάερς 5, Μένικεν 1, Μπόρχερς 2.

Παρατηρητές: Φουλέοβα (Σλοβακία), Κωνσταντίνου (Κύπρος), Διαιτητές: Μ. Σα- Β. Σα (Πορτογαλία), δίλεπτα: 4-4, πέναλτι: 2/4-1/2

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΣΘΟΝΙΑ

Σε ένα ματς που ήταν παράσταση για ένα ρόλο, η Εσθονία χρησιμοποίησε τα βασικά της πλεονεκτήματα απέναντι στην Αρμενία, δηλαδή τη δύναμη και την ταχύτητα, για να φτάσει στην πρώτη της νίκη με 33-17 στο 2014 IHF/EHF Women's Challenge Trophy.

Η Εσθονία δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να πάρει το προβάδισμα με 7-1, αλλά μια προσωρινή απώλεια της συγκέντρωσής της, έφερε την Αρμενία πιο κοντά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου (12-7).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εσθονία «γκάζωσε» και πέτυχε άλλα 21 γκολ, έναντι δέκα από την πλευρά της Αρμενίας και η τελική διαφορά «άνοιξε» στα δεκαέξι γκολ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ελλα Κουνγκούρτσεβα (Προπονήτρια Εσθονίας): «Είχαμε λίγο άγχος, κάτι φυσιολογικό για πρεμιέρα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα επόμενα παιχνίδια. Μας περιμένει δύσκολο έργο στα επόμενα ματς με Βουλγαρία και Ισραήλ. Είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας από την Αρμενία».

Βερόνικα Λόντακ (αρχηγός Εσθονίας): «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλή απόδοση. Στο δεύτερο χαλαρώσαμε. Για πρώτο παιχνίδι τα πήγαμε πολύ καλά. Η Αρμενία έχει μια ομάδα με μέλλον. Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο με Βουλγαρία και Ισραήλ»

Αναχίτ Χαρουτιουνιάν (Προπονήτρια Αρμενίας): «Το χάντμπολ στην Αρμενία είναι ακόμα σε πολύ ερασιτεχνικό επίπεδο. Σήμερα δεν παίξαμε καθόλου καλά, αλλά ούτως ή άλλως η διαφορά ανάμεσα σε εμάς και στις υπόλοιπες ομάδες είναι μεγάλη, τόσο από πλευράς σωματικών προσόντων όσο και όσον αφορά την ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Ο στόχος μας στα επόμενα παιχνίδια είναι παίξουμε καλύτερα στην άμυνα».

Κλάρα Τερζιάν (MVP Αρμενίας): «Είμαι χαρούμενη που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της ομάδας μου. Δυστυχώς ο ρυθμός στο παιχνίδι είναι πολύ πιο αργός από αυτόν των αντιπάλων μας. Αυτή τη στιγμή το χάντμπολ στην Αρμενία αντιμετωπίζεται περισσότερο σαν χόμπι».

ΕΣΘΟΝΙΑ (Έλλα Κουνγκούρτσεβα): Βέσκι, Χόανγκ 3, Μπαλιάκινα 1, Μούντσερ 1, Ρομανένκο 5, Μόργκενσον 3, Λόντακ 3, Ιντζούκινα 2, Τσέρνεστουκ 3, Ουστίνοβα, Πόλντβερ 8, Νετσάγεβα, Ταλαλάι 1, Ζγκουρσκάγια 1, Γιοκς 2.

ΑΡΜΕΝΙΑ (Αναχιτ Χαρουτιουνιάν): Τοροσιάν, Τερζιάν Κ. 7, Γκαραμπεντιάν 7, Γκαμπριελιάν, Μοβσισιάν 1, Αρακελιάν, Βαχανιάν, Τουκχικιάν, Γκριγκοριάν, Ασατριάν 2, Τερζιάν Μ., Μουραντιάν, Μαχιταριάν.

Παρατηρητές: Φουλέοβα (Σλοβακία), Κωνσταντίνου (Κύπρος), Διαιτητές: Σίλχα Μ.- Σίλχα Τ. (Γερμανία), δίλεπτα: 2-2, πέναλτι: 5/5-2/3.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

1ος Όμιλος

13.00: Βέλγιο-Ελλάδα

15.00: Λετονία-Μολδαβία

2ος Όμιλος

17.00: Αρμενία-Βουλγαρία

19.00: Ισραήλ-Εσθονία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass