Ποινική δίωξη σε Σαρρή, Γκαγκάτση, Πιλάβιο και 24 στελέχη της ΕΠΟ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2014 21:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:22

 

Παραγγελία για την άσκηση διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πρώην και νυν στελεχών της ΕΠΟ έδωσε στην Εισαγγελία ο οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, για την υπόθεση της "κάρτας υγείας αθλητών" και των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί για ιατρικές εξετάσεις αθλητών, οι οποίες φέρονται να μην υλοποιήθηκαν, αν και πληρώθηκαν από την Ομοσπονδία.

Ο κ. Αθανασίου ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία, μεταξύ άλλων, και στον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, στους πρώην προέδρους, Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιο, στον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο και νυν σύμβουλο, Γιάννη Οικονομίδη, και σε 23 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να συμμετείχαν στις επίμαχες συνεδριάσεις της ΕΠΟ, κατά τις οποίες ελήφθησαν οι αποφάσεις για την κάρτα υγείας των αθλητών και την σύναψη σχετικών συμβάσεων, υπόθεση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το Δημόσιο με ποσό που υπερβαίνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά από έρευνα που διενήργησε η Επίκουρη Εισαγγελέας, Αγγελική Κουρινιώτη, η ΕΠΟ προχώρησε σε σύναψη συμβάσεων με δυο εταιρίες που ανέλαβαν να πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές. Βάσει των προβλεπομένων έπρεπε να πραγματοποιηθούν σε αθλητές 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις, πλην όμως βάσει της εισαγγελικής έρευνας τελικά έγιναν μόλις 15.530. Η πρώτη σύμβαση υπογράφηκε στις 22/9/2005 μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρίας OPEDEK A.E και προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς ιατρικών ελέγχων σε όλη τη χώρα με τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές. Για την υλοποίηση, μάλιστα, αυτού του προγράμματος η ΕΠΟ φέρεται να είχε επιχορηγηθεί από την UEFA με 1 εκατομμύριο ευρώ. Στην πορεία η εταιρία, με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση, απορροφήθηκε από άλλη, αλλά παρέμεινε σε ισχύ η σύμβαση, πλέον με την εταιρία PC SYSTEMS. Υπογράφηκε επίσης και νέα σύμβαση στις 19/2/2010 για τη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών, προκειμένου να διενεργούνται ειδικές εξετάσεις.

Βάσει των στοιχείων της Εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε, η ΕΠΟ κατέβαλε συνολικά 9,7 εκατομμύρια ευρώ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, την περίοδο 2006-2011, ποσό που αντιστοιχούσε σε 1,5 εκατομμύριο ιατρικούς ελέγχους και μετρήσεις σε αθλητές.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass