ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16», 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2014 21:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:17

 

Στο ΟΑΚΑ στρέφονται τα βλέμματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ αύριο (21:45), εκεί όπου ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρωλίγκας, Παναθηναϊκός, υποδέχεται για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ τον επί 13 χρόνια προπονητή του και πολυνίκη της διοργάνωσης με 8 τίτλους, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, στην αναμέτρηση με τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, για την 11η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας. Στον ίδιο όμιλο, τον 5ο, ο Ολυμπιακός δίνει τον προτελευταίο αγώνα του στο ΣΕΦ για το "Top 16" την Παρασκευή (21/3, 21:30) απέναντι στην ισπανική Λαμποράλ Κούτσα.

Τα εισιτήρια για την επιστροφή του Ομπράντοβιτς, ενός προπονητή που αγαπήθηκε πολύ από τους «πράσινους» φιλάθλους, έγιναν ανάρπαστα και, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ, πλέον δεν υπάρχουν άλλα ήδη από σήμερα το μεσημέρι. Ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στους πέντε από τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους του, θα βραβευτεί στο ημίχρονο του αγώνα, με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να ετοιμάζονται να τραγουδήσουν και πάλι όλοι μαζί ρυθμικά το γνωστό σύνθημα με το επίθετό του «Ζοτς», μετά από δύο καλοκαίρια. Η συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση είναι δεδομένες, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να βρίσκεται όρθιος στον πάγκο του «τριφυλλιού» απέναντι σε έναν προπονητή που του δίδαξε πολλά, στον 3ο μόλις αγώνα του τέως αρχηγού των «πρασίνων» ως τεχνικού (2/2 με Αναντολού Εφές και Ηλυσιακό μέχρι τώρα). Μόνο οι Διαμαντίδης, Φώτσης και Μπατίστ θα βρίσκονται στη δωδεκάδα από τον Παναθηναϊκό που άφησε πίσω του το καλοκαίρι του 2012 ο Ομπράντοβιτς. Στο αγωνιστικό μέρος, ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τζέιμς Γκιστ, ενώ αμφίβολη παραμένει και η συμμετοχή του Ραμέλ Κάρι. Παναθηναϊκός και Φενέρ ισοβαθμούν με 5-5 στην 3η θέση του 5ου ομίλου (και με τη Μάλαγα) και ο νικητής αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα για συμμετοχή στα πλέι οφ ενόψει των τριών τελευταίων αγώνων μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης των «16». Στόχος του Παναθηναϊκού θα είναι η νίκη, ιδανικά με +6, αφού είχε ηττηθεί 77-72 στην Κωνσταντινούπολη για την 4η αγωνιστική του "Top 16".

Μονόδρομος είναι για τον Ολυμπιακό η νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα στο προτελευταίο παιχνίδι των Πειραιωτών μπροστά στο κοινό τους στην Ευρωλίγκα, πριν την καταληκτική αναμέτρηση στο ΣΕΦ για τη φάση των «16» απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη στους τελευταίους τρεις αγώνες (και του Γιώργου Πρίντεζη την περασμένη εβδομάδα με την Μπαρτσελόνα) έχει ως αποτέλεσμα ισάριθμες ήττες για τους «ερυθρόλευκους» από την έναρξη του δεύτερου γύρου, οι οποίες, μαζί με αυτή από τον Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου, ανεβάζουν σε τέσσερις ήττες το αρνητικό σερί. Από τις 13 Φεβρουαρίου δηλαδή (στο ΣΕΦ με την Αναντολού Εφές) έχει δηλαδή να «γευτεί» θετικό αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα ο πρωταθλητής Ευρώπης τις δύο τελευταίες σεζόν. Ο Σπανούλης ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δωδεκάδα, αφού η ξεκούραση βοήθησε ν' αποφορτιστεί το αριστερό γόνατό του (τενοντίτιδα). Χθες, πάντως, ήταν η πρώτη φορά που έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα της ομαδικής προπόνησης, σίγουρα δεν θα είναι έτοιμος και ο χρόνος συμμετοχής που θα πάρει από τον Γιώργο Μπαρτζώκα δεν φαίνεται να είναι μεγάλος. Στη δωδεκάδα θα είναι και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος απουσίασε από το παιχνίδι στη Βαρκελόνη με την Μπάρτσα, αλλά ο διεθνής φόργουορντ αποχώρησε χθες από την προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Δημήτρη Κατσίβελη (δεν προπονήθηκε χθες λόγω ίωσης). Μπορεί η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Λαμποράλ Κούτσα, με προπονητή τον Σέρτζιο Σκαριόλο, να μετρά μόνο 2 νίκες στους τελευταίους 10 αγώνες, αλλά η πιο πρόσφατη νίκη της ήταν μέσα στο ΟΑΚΑ, επί του Παναθηναϊκού, οδηγώντας σε απομάκρυνση τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, λοιπόν, δεν έχουν διάθεση να υποτιμήσουν τους Βάσκους, αφού πλέον κάθε αγώνας από τους 4 που απομένουν αποτελεί... τελικό!

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 20 Μαρτίου

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) 21:45

Παρασκευή, 21 Μαρτίου

Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 21:30

Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπαρτσελόνα            20

Αρμάνι Μιλάνο            17

Παναθηναϊκός             15

Ουνικάχα Μάλαγα      15

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 15

Ολυμπιακός                14

Αναντολού Εφές           12

Λαμποράλ Κούτσα       12

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 20 Μαρτίου

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)

Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Παρασκευή, 21 Μαρτίου

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας         19

Ρεάλ Μαδρίτης          18

Μακάμπι Τελ Αβίβ      17

Μπάγερν Μονάχου     15

Λοκομοτίβ Κουμπάν   14

Γαλατασαράι             14

Παρτιζάν                    12

Ζαλγκίρις Κάουνας     11

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass