ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Λαρισινός αθλητικός διασυρμός

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ....Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΟΧΤΑΚΟΣΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ - ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΑΛ-ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2014 14:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:09

 

Του Σωτ. Κέλλα

Η Λάρισα κινδυνεύει να διασυρθεί αθλητικά πανελληνίως λόγω της μη αποκατάστασης της παροχής ρεύματος στο κλειστό της Νεάπολης αφού υπάρχει βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ. Αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με αναβολή δυο πανελλήνια πρωταθλήματα που είναι προγραμματισμένα για το Σαββατοκύριακο και θα φιλοξενήσουν πάνω από οχτακόσιους αθλητές και γονείς.

Συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένο να γίνει το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας Ρυθμικής γυμναστικής και στις 16 Μαρτίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Τζούντο. Επίσης χθες επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας γυναικών για το πρωτάθλημα της Α2 μεταξύ της ΕΑΛ και του Φιλαθλητικού. Χθες πήγαν ηλεκτρολόγοι και συνεργείο της ΔΕΗ για να διορθώσουν τη βλάβη που υπάρχει εδώ και ένα μήνα στο Κλειστό της Νεάπολης αλλά τελικά η αποκατάσταση δεν έγινε αφού δόθηκε εντολή από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αντί για αλλαγή μετασχηματιστών ή του πίνακα να γίνει επιδερμική συντήρηση κάτι το οποίο συνέχισε να δημιουργεί πρόβλημα.

Το περίεργο ότι έχει εγκριθεί κονδύλι 7.000 ευρώ αλλά δυστυχώς δεν φθάνει για την επιδιόρθωση της ζημιάς που αγγίζει τα 17.000 ευρώ με αποτέλεσμα το κλειστό της Νεάπολης να συνεχίζει να βυθίζεται στο σκοτάδι και μαζί του ο λαρισινός αθλητισμός αφού οι ομάδες που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση προπονούνται μόνο με το φως της ημέρας και παρακαλάνε να υπάρχει ηλιοφάνεια.

Αυτή η κατάσταση προκαλεί θλίψη και ντροπή για όλη την πόλη που ένα Κλειστό «κόσμημα» που κατασκευάστηκε μόλις πριν είκοσι χρόνια τώρα περνάει σε αχρηστία. Η λύση είναι να βρεθεί κάποιος φορέας να επισκευάσει τη βλάβη εκτός αν περιμένουμε να έρθει η περιβόητη ανάπτυξη για να βρεθούν κονδύλια. Δεν φθάνει που υπήρξαν περικοπές στον αθλητισμό ήρθε και η εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ

Χθες οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για τα πανελλήνια πρωταθλήματα έψαχναν λύση για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων αλλά ο διασυρμός δείχνει αναπόφευκτος.

Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι της ρυθμικής γυμναστικής προσανατολίζονται να κάνουν τους αγώνες στο Κλειστό του Αλκαζάρ μια λύση αναγκαία καθώς δεν τηρούνται όλες οι προδιαγραφές. Αυτό γίνεται προκειμένου να μην ματαιωθούν οι αγώνες της ρυθμικής γυμναστικής ενώ οι άνθρωποι που είναι αρμόδιοι για το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο ψάχνουν λύση στο κλειστό του Πλατυκάμπου.

Και το ερώτημα που υπάρχει είναι ποιος θα εμπιστευτεί ξανά διοργάνωση στη Λάρισα που πρέπει να γίνει στο Κλειστό της Νεάπολης.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΑΚ

Στο μεταξύ οι άνθρωποι του ΕΑΚ που μιλήσαμε υποστηρίζουν ότι ο προϋπολογισμός φέτος είναι μόλις 580.000 ευρώ και 7000 ευρώ που εγκρίθηκαν από τη ΓΓΑ δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμα. Μάλιστα διευκρινίζουν ότι κανένα ευρώ από τον φετινό προϋπολογισμό δεν έχει δοθεί ακόμα και το ΕΑΚ λειτουργεί με δυσκολία. Μάλιστα από τις 580.000 ευρώ προβλέπεται να πάνε στις ΔΕΚΟ ποσά ύψους 400.000 ευρώ(!) και τα υπόλοιπα σε μισθοδοσία με αποτέλεσμα να μείνουν λίγα χρήματα για συντήρηση.

Τόνισαν επίσης για την έγκριση του κονδυλίου υπήρχαν δύο πλάνα, το πρώτο αφορούσε συντήρηση και το δεύτερο αντικατάσταση του υποσταθμού και επειδή δεν έγινε το πρώτο προχωράνε στο δεύτερο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass