ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 2-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.

Υποθήκη πρόκρισης έβαλε ο Ολυμπιακός

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2014 9:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:47

 

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του έζησε απόψε ο Ολυμπιακός, που με εξαιρετική απόδοση και ανάλογη τακτική νίκησε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 (38΄ Ντομίνγκες, 55΄ Κάμπελ) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έβαλε υποθήκη πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ενόψει της ρεβάνς της 19ης Μαρτίου στο «Όλντ Τράφορντ».

Στο 8ο λεπτό ο Ντομίνγκες έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έτρεξε περίπου 40 μέτρα και φτάνοντας απέναντι στον Ντε Χέα ανακόπηκε από τον Βίντιτς τη στιγμή του σουτ. Στο 26΄ ο Πέρες συνέκλινε από αριστερά και σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

Τελικά το φαληρικό γήπεδο «σηκώθηκε» στο 38ο λεπτό, όταν ο πρωταθλητής Ελλάδας έφτασε στο 1-0: ο Μανιάτης έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ έκανε ένα συρτό αλλά αδύναμο σουτ, ο Ντομίνγκες στη μεγάλη περιοχή είδε την μπάλα να έρχεται στα πόδια του και με «τακουνάκι» της άλλαξε πορεία στέλνοντάς την στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ακολουθεί το πλάνο του και στην επανάληψη, μένοντας απόλυτα συγκεντρωμένος στο πνεύμα και τις απαιτήσεις του αγώνα. Αυτό απέφερε το δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων» στο 55ο λεπτό, με εξαιρετικό τεχνικό αριστερό σουτ του Κάμπελ από 25 μέτρα, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ισπανό τερματοφύλακα. Στο 67ο λεπτό νέα ευκαιρία για την ελληνική ομάδα, όταν ο Ολαϊτάν γύρισε και σούταρε ξαφνικά μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Απέναντι σε αυτό τον Ολυμπιακό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 82ο λεπτό, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, όταν ο Φαν Πέρσι υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή από πάσα του Σμόλινγκ, γύρισε ωραία και απέφυγε τον Μανωλά αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Ρομπέρτο, στη μοναδική καλή στιγμή της ομάδας του Μόιες στο παιχνίδι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλες): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67΄ Φουστέρ), Πέρες (85΄ Βαλντές), Ντομίνγκες (76΄ Μασάντο), Ολαϊτάν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ντέιβιντ Μόιες): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι (60΄ Καγκάουα), Βαλέντσια (60΄ Γουέλμπεκ), Γιανγκ, Ρούνι, Φαν Πέρσι

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 2-0

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-4

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Τσέλσι (Αγγλία) σήμερα

Σάλκε (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) σήμερα

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 11, 12, 18 και 19 Μαρτίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass