ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16», 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για την ευρωπαϊκή μάχη των «αιωνίων»

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2014 23:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:37

 

Το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον «εξάστερο» Παναθηναϊκό και τον κάτοχο των δύο τελευταίων τίτλων της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακό, συγκεντρώνει τα βλέμματα των Ευρωπαίων και όχι μόνο των Ελλήνων φιλάθλων στην Αθήνα, την Πέμπτη στις 21:45, οπότε κι έχει προγραμματιστεί το τζάμπολ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της φάσης των «16». Αυτή είναι η 4η φορά που θα... λύσουν τις διαφορές τους την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφού έχει προηγηθεί μία στο Κύπελλο και 2 στην Α1, με τους «πράσινους» να προηγούνται 2-1. Στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η αυριανή θα είναι η 8η κατά σειρά «μητέρα των μαχών». Οι δύο «αιώνιοι» έχουν αναμετρηθεί μέχρι σήμερα επτά φορές στην διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει τις πέντε και τον Παναθηναϊκό τις δύο... τις δύο τελευταίες! Από τις 7 φορές που χρειάστηκε να λύσουν τις... διαφορές τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι τρεις έχουν καταγραφεί σε φάιναλ φορ (όλες σε ημιτελικό), με τον Ολυμπιακό να... χαμογελά σε Τελ Αβίβ και Σαραγόσα (1994, 1995) χωρίς όμως να σηκώνει το τρόπαιο στον τελικό, και τον Παναθηναϊκό να αποκλείει τους «ερυθρόλευκους» στο Βερολίνο (2009) και να στέφεται για 5η φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Στο Βερολίνο, ήταν και η τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι δύο ελληνικές ομάδες, αφού στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης το 2012 -αν και ήταν αμφότεροι παρόντες- δεν αγωνίστηκαν μεταξύ τους. Την Πέμπτη θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο τεχνικοί, ο Αργύρης Πεδουλάκης του Παναθηναϊκού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού, θα βρεθούν αντιμέτωποι σ' ένα ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων».

Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας, με τον Ολυμπιακό όμως να προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα του 5ου ομίλου με 4 νίκες - 2 ήττες, πίσω από την πρωτοπόρο και αήττητη στη φάση των «16» Μπαρτσελόνα (6-0). Όσο υψηλό είναι το κίνητρο για τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή νίκη τους στο ΟΑΚΑ και να διατηρηθούν στη 2η προνομιούχο θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, άλλο τόσο υψηλό είναι το κίνητρο για τον Παναθηναϊκό να «πιάσει» την ομάδα του Πειραιά στη βαθμολογία, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου στο "Top-16".

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από αρνητικό σερί 3-0, μετά τις δύο νίκες στις 2η πρώτες αγωνιστικές. Η νίκη είναι επιτακτική αύριο για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη που ισοβαθμεί στην 3η θέση με Αρμάνι Μιλάνο και Μάλαγα. Η αγωνιστική επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ είναι η θετική είδηση στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, με τον Αμερικανό να βγάζει όλο το πρόγραμμα της προπόνησης για πρώτη φορά χθες, μετά τον τραυματισμό στους προσαγωγούς που τον είχε θέσει εκτός. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, προέρχονται από σερί 3-0 στην Ευρωλίγκα, το οποίο φιλοδοξούν να διευρύνουν.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια για την αποφυγή της βίας, μετά από... παράκληση και του διευθύνοντα συμβούλου της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου. Πιο πρόσφατη η σημερινή ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ με ανάρτησή της: «ΟΧΙ στη βία, ΝΑΙ στον αθλητισμό». Εξάλλου, απαγορεύεται η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών και το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο αύριο από φίλους του Παναθηναϊκού.

Διαιτητές του... ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων» ορίστηκαν ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ, ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο και ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 21:45

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπαρτσελόνα             6-0       12

Ολυμπιακός                4-2       10

Αρμάνι Μιλάνο             3-3       9

Παναθηναϊκός              3-3       9

Ουνικάχα Μάλαγα       3-3       9

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-4       8

Αναντολού Εφές           2-4       8

Λαμποράλ Κούτσα       1-5       7

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου

Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας           5-1       11

Μακάμπι Τελ Αβίβ       5-1       11

Ρεάλ Μαδρίτης           5-1       11

Λοκομοτίβ Κουμπάν    3-3       9

Γαλατασαράι              2-4       8

Μπάγερν Μονάχου      2-4       8

Ζαλγκίρις Κάουνας      1-5       7

Παρτιζάν                    1-5       7

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass