Καμιά ποινική ευθύνη για το ατύχημα του Σουμάχερ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2014 15:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:32

 

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα, Μίκαελ Σουμάχερ, παραμένει σε τεχνητό κώμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, την ώρα που παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τις συνθήκες του ατυχήματος, που είχε ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων.

Ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει στην εντατική του νοσοκομείου και σύμφωνα με τη γαλλική δικαιοσύνη δεν αποδίδονται ευθύνες στους υπεύθυνους του χιονοδρομικού κέντρου, ούτε σε κάποιον άλλο για το ατύχημα.

Συγκεκριμένα σήμερα ο Γάλλος εισαγγελέας, Πατρίκ Κινσί, σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας στο θέρετρο Μεριμπέλ. «Ολοι οι κανονισμοί ασφαλείας είχαν τηρηθεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και δεν προκύπτουν ευθύνες των υπευθύνων για το ατύχημα», τόνισε σχετικά και συμπλήρωσε:

«Καμία κατηγορία δεν υπάρχει και δεν υπάρχουν ίχνη ποινικής ευθύνης. Το ατύχημα έγινε σε περιοχή εκτός πίστας, ενώ η σηματοδότηση και οι πληροφορίες που υπήρχαν για τα όρια της πίστας ήταν σύμφωνα με τις γαλλικές διεθνείς προδιαγραφές.» Πάντως η απόφαση του εισαγγελέα δεν εμποδίζει την οικογένεια του Σουμάχερ να πάει την υπόθεση στο δικαστήριο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass