ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ-ΣΟΤΣΙ 2014

Τα χρυσά μετάλλια της ημέρας

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2014 22:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:22

 

ΜΟΝΟ ΛΟΥΤΖ

Η Ναταλί Γκαϊζενμπέργκερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό του λουτζ, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Η 26χρονη Γερμανίδα σημείωσε συνολική επίδοση 3:19.768 μετά τις τέσσερις κούρσες της στο αγώνισμα και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια στο Βανκούβερ είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Η Γκαϊζενμπέργκερ άφησε στη δεύτερη θέση τη συμπατριώτισσά της, Τατγιάνα Χίφνερ (3:20.907), η οποία στους Χειμερινούς του Βανκούβερν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Αμερικανίδα Έριν Χάμλιν (3:21.145).

ΑΛΜΑ ΜΕ ΣΚΙ

Η Καρίνα Φογκτ είναι η πρώτη «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο ατομικό από χαμηλό βατήρα του άλματος με σκι, καθώς το συγκεκριμένο αγώνισμα έκανε ντεμπούτο στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι. Η 22χρονη Γερμανίδα βαθμολογήθηκε με 247.4 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ντανιέλα Ιράσκο-Στολτς από την Αυστρία (246.2). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλίδα Κολίν Ματέλ, αφού συγκέντρωσε 245.2 βαθμούς.

SNOWBOARD

Ο Ιούρι Ποντλαντσίκοφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο halfpipe της χιονοσανίδας (snowboard), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Ο 25χρονος Ελβετός βαθμολογήθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με 94.75 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του στο κορυφαίο ραντεβού των χειμερινών σπορ. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Ιάπωνας Αγιούμου Χιράνο (93.50), ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ακόμη ένας Ιάπωνας, ο Τάκου Χιραόκα (92.25).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός κάτοχος του τίτλου Σον Γουάιτ, ο οποίος είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο τόσο στο Τορίνο το 2006, όσο και στο Βανκούβερ το 2010, έμεινε εκτός βάθρου, αφού το 90.25, με το οποίο βαθμολογήθηκε, τον κατέταξε στην τέταρτη θέση.

500 μ. ΠΑΤΙΝΑΖ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Η Σανγκ-χουά Λι κατέκτησε την πρώτη θέση στα 500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, και στέφθηκε για δεύτερη διαδοχική φορά «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Η 24χρονη αθλήτρια από τη Νότια Κορέα σημείωσε συνολική επίδοση 74.70 μετά τις δύο κούρσες της στα 500 μέτρα (σ.σ. ο χρόνος της 37.28 στη δεύτερη προσπάθεια, όπως και το 74.70, αποτελούν Ολυμπιακά ρεκόρ) και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω της τη Ρωσίδα Όλγκα Φατκούλινα (75.06).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μάργκοτ Μπουρ από την Ολλανδία (75.48), ενώ εκτός βάθρου έμειναν τόσο η Γερμανίδα Τζένι Βολφ, η οποία είχε πάρει το ασημένιο στο Βανκούβερ, αλλά περιορίστηκε στην έκτη θέση (75.67), όσο και η Κινέζα Χονγκ Ζανγκ, η οποία είχε τερματίσει τρίτη το 2010, ενώ στο Σότσι κατετάγη τέταρτη με 75.58.

ΔΙΑΘΛΟ

Η Ντάρια Ντομράτσεβα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πουρσουίτ 10 χιλιομέτρων του διάθλου, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Η 27χρονη αθλήτρια από τη Λευκορωσία κάλυψε την απόσταση σε 29 λεπτά και 30.7 δευτερόλεπτα και πήρε με άνεση την πρώτη θέση, αφού δημιούργησε διαφορά άνω του μισού λεπτού από τις «διώκτριές» της. Δεύτερη τερμάτισε η Τόρα Μπέργκερ από τη Νορβηγία (30:08.3), ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε η Τέγια Γκρεγκόριν από τη Σλοβενία (30:12.7).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τη σημερινή επιτυχία της, η Ντομράτσεβα «ζευγάρωσε» τα Ολυμπιακά μετάλλια που έχει στην κατοχή της, καθώς το 2010 στο Βανκούβερ είχε πάρει την τρίτη θέση στο ατομικό αγώνισμα αντοχής των 15 χιλιομέτρων.

ΣΠΡΙΝΤ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Όλα Βίγκεν Χάτεσταντ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σπριντ ελεύθερης τεχνικής του σκι δρόμων αντοχής, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Ο 31 ετών Νορβηγός ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον τελικό σε 3:38.39 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του μετάλλιο στο κορυφαίο ραντεβού των χειμερινών σπορ. Ο Χάτεσταντ άφησε στις επόμενες δύο θέσεις ισάριθμους Σουηδούς, τον Τέοντορ Πέτερσον (3:39.61) και τον Εμίλ Γένσον (3:58.13), την ώρα που ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Βανκούβερ στο σπριντ (σ.σ. τότε το αγώνισμα είχε διεξαχθεί με την κλασική τεχνική), ο Ρώσος Νικίτα Κριούκοφ, αποκλείστηκε στους προημιτελικούς και τελικά κατετάγη 13ος.

ΣΠΡΙΝΤ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Μάικεν Κάσπερσεν Φάλα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σπριντ ελεύθερης τεχνικής γυναικών του σκι δρόμων αντοχής, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Η αθλήτρια από τη Νορβηγία ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον τελικό σε 2:35.49 και άφησε στη δεύτερη θέση τη συμπατριώτισσά της, Ίνγκβιλντ Φλούγκσταντ Όστμπεργκ (2:35.87), η οποία επικράτησε στο φωτοφίνις της Βέσνα Φάμπιαν από τη Σλοβενία (2:35.89).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος και «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Βανκούβερ (σ.σ. το 2010 το σπριντ διεξήχθη με την κλασική τεχνική), η Μάριτ Μπγιόργκεν από τη Νορβηγία, είχε μία πτώση στους ημιτελικούς και τελικά περιορίστηκε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΙ

Η Ντάρα Χάουελ από τον Καναδά αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο slopestyle του ελεύθερου σκι, ένα αγώνισμα που διεξάγεται στο Σότσι για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 19χρονη αθλήτρια συγκέντρωσε 94.20 βαθμούς στον τελικό και άφησε πίσω της την Αμερικανίδα Ντέβιν Λόγκαν και την επίσης Καναδή Κιμ Λαμάρ, οι οποίες με 85.40 και 85.00 βαθμούς πήραν αντίστοιχα το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass