28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ

Η ώρα των κορυφαίων στο ΣΕΦ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2014 22:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:16

 

Το 28ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου διεξάγεται Σάββατο και Κυριακή (8-9/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών. Η διοργάνωση αποτελεί μια από τις αγωνιστικές ευκαιρίες των αθλητών να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σόποτ.

Στη διάρκεια του διημέρου οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο ΣΕΦ και να δουν από κοντά όχι μόνο τους πρωταγωνιστές του σήμερα, αλλά κι εκείνους του αύριο. Η 28η στάση αναμένεται να παρουσιάσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με εκείνη του 2013, κυρίως γιατί πολλά αγωνίσματα δείχνουν πιο ανταγωνιστικά.

Από τη διοργάνωση δεν θα λείπει η κορυφαία αθλήτρια αυτή τη στιγμή στον κόσμο στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία το βράδυ της Πέμπτης ξεπέρασε τα 4.72μ στο μίτινγκ της Στοκχόλμης. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει πως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πάει με... διάθεση να κυνηγήσει τη διάκριση.

Η Λορέλα Μάνου θα επιδιώξει μια επίδοση καλύτερη από το φετινό της 4.20 μέτρα. Από τον αγώνα του επί κοντώ θα απουσιάζει η νικήτρια τις δύο τελευταίες χρονιές, Στέλα Λεδάκη, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Στο μήκος, ο Λούης Τσάτουμας θα κάνει τον πρώτο αγώνα του στη σεζόν, μετά από τη θλάση στο δικέφαλο, η οποία δεν του επέτρεψε να ξεκινήσει νωρίτερα. Στον ίδιο αγώνα θα είναι και ο περσινός νικητής, Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη σεζόν την περασμένη Κυριακή στη Μόσχα, με άλμα στα 7.56 μέτρα. Αν ο Τσάτουμας καταφέρει να αναδειχθεί πανελληνιονίκης, θα φτάσει στις εννέα νίκες σε κλειστό στίβο, όσες έχει και η Νίκη Μπακογιάννη, η οποία είναι πρώτη στη σχετική λίστα. Στον αγώνα θα πάρει μέρος και ο Τάσος Γαλαζούλας με 7.46μ επίσημο φετινό ρεκόρ και 7.84μ ανεπίσημο.

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα επιδιώξει, στην πρώτη εμφάνισή του επί ελληνικού εδάφους, να βελτιώσει το φετινό του 5.70μ και να κάνει επτά τις νίκες του στη διοργάνωση. Στον ίδιο αγώνα θα πάρει μέρος και ο Δημήτρης Πατσουκάκης, ο οποίος έχει ξεπεράσει φέτος τα 5.35 μέτρα. Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η Τόνια Στεργίου, η οποία στο Ουστόπετσε της Τσεχίας ξεπέρασε το 1.91μ και είχε καλά άκυρα στο 1.94μ, ύψος που θα κυνηγήσει στο Πρωτάθλημα. Η Κατερίνα Κυριακοπούλου και οι κορασίδες Καρανίκου και Ρέντζιου ξεχωρίζουν ακόμη στο ύψος.

Ο Αντώνης Μάστορας έχει τον πρώτο και... τελευταίο λόγο στο ύψος των ανδρών, εκεί όπου αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ένα άλμα καλύτερο από το φετινό του 2.24μ, έχοντας στην άκρη του μυαλού του το 2.30μ που θα του βγάλει εισιτήριο για το Σόποτ.

Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα περνάει και η συμμετοχή του Δημήτρη Τσιάμη στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο τριπλούν έχει φέτος καλύτερο άλμα στα 16.45μ και ψάχνει μια επίδοση πάνω από τα 16.80 μέτρα.

Μετά από αρκετά χρόνια, τα 60μ των γυναικών αναμένεται να είναι από τα πιο ενδιαφέροντα αγωνίσματα του διημέρου. Η Μαρία Γάτου με 7.35 ψάχνει το όριο για Σόποτ (7.32), ενώ από κοντά ακολουθεί και η Γρηγορία Κεραμιδά (7.42). Η Ειρήνη Βασιλείου έτρεξε την περασμένη Κυριακή σε 7.62 για μια θέση στο βάθρο στην ημερίδα του ΣΕΦ, ενώ καραδοκεί και η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων έτρεξε φέτος την απόσταση σε 7.52 και έδειξε πως έχει περιθώρια βελτίωσης. Πρωταρχικός στόχος της Πεσιρίδου είναι μια επίδοση κάτω από τα 8.31 στα 60 μ εμπόδια.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Κώστας Δουβαλίδης επιστρέφει στο στάδιο, όπου το 2012 έκανε πανελλήνιο ρεκόρ (7.63), με στόχο να βελτιώσει το φετινό του 7.68 και, αν είναι δυνατόν, και το ρεκόρ του. Στην ίδια κούρσα θα είναι και ο Νίκος Σαϊσανάς, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έτρεξε σε 7.81, αλλά και ο Θεόπιστος Μαυρίδης (7.93).

Στα 60μ των ανδρών ο Μάκης Στεργούλης θα κυνηγήσει έναν χρόνο καλύτερο από το 6.65 που είναι το όριο για το Σόποτ. Ο Λυκούργος Τσάκωνας θα μπει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, προκειμένου να ξεμουδιάσει από την χειμερινή προετοιμασία. Ο Πάνος Τριβυζάς και ο Παναγιώτης Ανδρεάδης αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα.

Ο νέος κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 800μ, Κώστας Νακόπουλος, δεν θα έχει συναγωνισμό για να κυνηγήσει μια μεγάλη επίδοση και ενδεχομένως μια επίδοση καλύτερη από το 1.48.64, έχει όμως τον πρώτο λόγο για το χρυσό μετάλλιο. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ανδρέα Δημητράκη στα 1.500μ, ο οποίος δύσκολα θα βρει αντίπαλο να του σπάσει το σερί. Κάθε φορά που ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, ένα πανελλήνιο ρεκόρ απειλείται. Ο κορυφαίος Ελληνας βαδιστής, μια εβδομάδα από το 19.13.25 της ημερίδας, θα επιστρέψει στο ΣΕΦ με στόχο μια ακόμη καλύτερη επίδοση.

Στα 400μ των γυναικών η Ηρώ Πιντή και η Αγνή Δερβένη έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία της Αννας Βασιλείου, η οποία επανεμφανίστηκε φέτος μετά την πολύχρονη απουσία της. Η Αναστασία Μαρινάκου έκανε πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων στην ημερίδα του ΣΕΦ και στο Πρωτάθλημα θα δοκιμάσει στα 1.500 μέτρα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass