Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ BERGMANN KORD ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΑΝΑΞΙΑ ΜΕ 71-61

Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν...

* ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ 20 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ «ΚΥΡΙΟΣ» ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2014 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:09
Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας
Από τη μια ήταν σκέτος «κλέφτης» και από την άλλη πραγματικός «κύριος». Ο λόγος για τον Φοίνικα Bergmann Kord που στο κλειστό του Αλκαζάρ έχοντας σαν «πολιορκητικό κριό» την άμυνά του ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο που ήταν για σεμινάριο, κέρδισε την ΑΕΛ με σκορ 71-61 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής. Με αυτή τη νίκη οι «μελανόλευκοι» είναι οι «κύριοι» του πρωταθλήματος και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται η ανωτερότητά τους σε όλα τα επίπεδα από κανέναν αντίπαλο.
Η επιτυχία αυτή ήταν η 12η σε 13 αγώνες και πλέον με τη διαφορά που έχει ο Φοίνικας από τον τρίτο (καθώς ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι) η άνοδος στη Β’ Εθνική δεν χάνεται ούτε με... θαύμα. Από την άλλη η ΑΕΛ που είχε ένα καλό σερί (6 νίκες σε 7 ματς) δεν κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε καθώς ήταν τραγική στο δεύτερο δεκάλεπτο αφού το ένα λάθος ακολουθούσε το άλλο.
Πραγματικός κερδισμένος όμως όσο και αν ακούγεται κλισέ ήταν το μπάσκετ της Λάρισας, καθώς το κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ ήταν γεμάτο και όλοι στο τέλος χειροκρότησαν τόσο τους νικητές όσο και τους ηττημένους. Ήταν μια βραδιά γεμάτη μπασκετικό πολιτισμό που όλοι θέλουν να συνεχιστεί για να ανέβει επιτέλους επίπεδο το άθλημα στην πόλη.
ΟΛΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ
Το ματς ξεκίνησε με τον Φοίνικα να έχει στην πεντάδα τους: Σαριμπαλίδη, Τσιαμπαλή, Παπαχρήστο, Αθανασόπολο και Περρωτή ενώ απέναντί τους βρίσκονταν οι Τσιλούλης, Καρπούζας, Μηλιώνης, Τσούτσος και Αποστολάκης. Με άμυνες μαν του μαν και με ένα μικρό δισταγμό στην επίθεση και από τους δύο κανένας δεν μπορούσε να πάρει τη διαφορά που θα ήθελε. Ο Φοίνικας ήταν αυτός που είχε τον πρώτο λόγο κυρίως με τον Περρωτή αλλά η ΑΕΛ ακολουθούσε πιστά με τα τρίποντα του Μηλιώνη. Οι αλλαγές δεν άργησαν να έρθουν (Κόκκας στον Αποστολάκη για ΑΕΛ και Βλαχούλης - Λεπενιώτης σε Τσιαμπαλή και Σαριμπαλίδη αντίστοιχα) αλλά τίποτα δεν άλλαζε. (11-10, 13-13 και 20-17).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως το σκηνικό άλλαξε ριζικά. Ο Φοίνικας μπήκε σαν «δαιμονισμένος» στην άμυνα και με πίεση πολύ ψηλά ανάγκασε την ΑΕΛ να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Συνολικά με 10 συνεχόμενα κλεψίματα και τα περισσότερα εξ αυτών μετατρεπόμενα αιφνιδιασμούς και καλάθια το σκορ έγινε ξαφνικά 38-19. Ώσπου να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες της ΑΕΛ από πού «έμπαζε» το καράβι το ματς είχε απλά... χαθεί. Ήδη η διαφορά ήταν μεγάλη και στο δεύτερο ημίχρονο θα προσπαθούσε να κάνει ένα «θαύμα».
Στην επανάληψη ο Φοίνικας χαλάρωσε και έριξε ρυθμούς. Η ΑΕΛ βρήκε στο πρόσωπο του Κόκκα μια καλή πηγή σκοραρίσματος, ο Τσούτσος άρχισε να παίρνει ριμπάουντ και να βάζει κάποια καλάθια και ο Τσακνάκης έδωσε νεύρο στις επιθέσεις. Όσο και αν προσπαθούσαν όμως οι «βυσσινί» η διαφορά σε κανένα σημείο του ματς δεν έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους και γι’ αυτό δεν μπόρεσαν να απειλήσουν επί της ουσίας τον ανώτερο Φοίνικα.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Για τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Περρωτής και Παπαχρήστος. Και οι δύο ξεχώριζαν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στον αγωνιστικό χώρο και είναι πολυτέλεια για τον Φοίνικα να τους έχει. Σπουδαία παρουσία είχε ο Σαριμπαλίδης αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Λεπενιώτη (από τις λίγες φορές που δεν ξεκίνησε και πεντάδα). Άστοχοι ήταν οι Αθανασόπουλος και Τσιαμπαλής αλλά ο πρώτος έκανε και τρία κλεψίματα. Δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει ο Βλαχούλης.
Από τους ηττημένους ο Κόκκας ήταν ο κορυφαίος. Με 15 πόντους και πολύ καλά στατιστικά στα δίποντα έδειξε πως τελικά άξιζε μια θέση στο αρχικό σχήμα καθώς ο Αποστολάκης ήταν εκτός κλίματος. Ο Τσιλούλης παθιασμένος από το μας ήταν απρόσεκτος και «πούλησε» αρκετές φορές την μπάλα αλλά αυτός που έδωσε ξεχωριστό τόνο στην ομάδα ήταν ο Τσακνάκης. Ο Μηλιώνης πραγματικά τα «έσπασε» από τα τρίποντα έχοντας μόλις 2 στα 10. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Θετικός ήταν ο Καρπούζας, ενώ ο Τσούτσος ξύπνησε στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο δεν φάνηκε όπως θα έπρεπε καθώς περιμένει πολλά η ΑΕΛ από αυτόν.
Σε γενικές γραμμές πάντως φάνηκε η απουσία του Θάνου Γκανέτσα που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του για να αγωνιστεί.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Τσουμαχίδης και Ζαχαρής. Δεν απέφυγαν κάποια λάθη αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν κάτι από τον αγώνα.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
6-4 (32’ 27’’), 11-6 (35’ 08’’), 20-17 (30΄), 27-17 (28΄ 45΄΄), 38-19 (24΄ 36΄΄), 42-25 (20’), 47-30 (17΄ 45΄΄), 60-40 (10΄ 57’’), 60-44 (10΄), 64-53 (5΄ 33΄΄), 68-56 (3΄ 21’’), 68-58 (2’ 32΄΄), 71-61 ΤΕΛΙΚΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass