Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ... ΣΤΟΡΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ

Αναγεννά την ομάδα που τον «γέννησε»...

* ΠΩΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2014 1:18 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:51
 
Του Κ. Γκιάστα
Ο Νίκος Τσούτσος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ. Είναι ο παίκτης που «γεννήθηκε» μπασκετικά από αυτήν καθώς ήταν από τα πρώτα δελτία του τμήματος στην ίδρυσή του αλλά και το αναγέννησε αγωνιστικά με την παρουσία του και την επιστροφή του στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Προχθές κόντρα στην Μελίκη ήταν αυτός που με τους 29 πόντους του αλλά και την παρουσία του στα κρίσιμα σημεία οδήγησε την ΑΕΛ στην πέμπτη της νίκη στα τελευταία έξι ματς
Ο Τσούτσος που πριν από τρία χρόνια αγωνίστηκε ακόμα και στην Α1 Εθνική κατηγορία με την φανέλα των Τρικάλων, ξεκίνησε το μπάσκετ από την ΑΕΛ σε νεαρή ηλικία. Αγωνίστηκε σε αυτήν μέχρι το 2004 και έζησε την τότε άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Στη συνέχεια πήγε στον Παλαμά (Γ’), στον Ερμή Λαγκαδά (Β’) και στα Τρίκαλα. Στα γειτονικά Τρίκαλα αγωνίστηκε για τρία συνεχόμενα χρόνια και έφτασε μέχρι και την Α1 όπου έπαιξε μια σεζόν. Έπειτα συνέχισε στην Δάφνη (Α2΄), Νηαρ Ηστ (Α2) και ξανά στα Τρίκαλα όπου συμμετείχε στην πολύ καλή πορεία για τρία χρόνια από την Β’ Εθνική στην Α1’.
ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ
 Στα 32 του λοιπόν επέστρεψε στην Λάρισα για την ΑΕΛ και την Γ’ Εθνική. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά την πήρα με όλη την ευθύνη. Το επίπεδο στην Γ’ Εθνική είναι πεσμένο με τα προηγούμενα χρόνια αλλά εγώ βλέπω την ομάδα μου και πως λειτουργεί διαφορετικά και αυτό με «γεμίζει». Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μετάνιωσα το γεγονός πως επέλεξα την ΑΕΛ».
Για την νέα του πολύ καλή εμφάνιση της Κυριακής: «Θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μου να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ για να πετύχει τους στόχους της». Όσον αφορά στο ποιοι είναι αυτοί είπε: «Δεν θα μιλήσω για στόχους συγκεκριμένους. Στόχος δικός μου είναι η νίκη σε κάθε ματς».
Η ΑΕΛ στα πρώτα πέντε ματς μέτρησε ισάριθμες ήττες. Από εκεί και έπειτα όμως κατάφερε να σημειώσει μια αξιοζήλευτη πορεία. Σε έξι ματς σημείωσε πέντε νίκες και βρίσκεται σχεδόν στην μέση του βαθμολογικού πίνακα από την τελευταία θέση που ήταν. Όταν ρωτήσαμε τον Νίκο Τσούτσο αν ανησύχησε καθόλου για υποβιβασμό τόνισε: «Εδώ δεν ανησύχησα καθόλου. Ήμουν σίγουρος πως η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και πως αλλάζει μέρα με την μέρα προς το καλύτερο. Έτσι γίνεται και έτσι θα συνεχίσουμε. Η άσχημη αρχή που κάναμε ήταν δικαιολογημένη θεωρώ καθώς έχουμε παιδιά που ήταν άπειρα, η ομάδα είχε τραυματισμούς, ήταν αμοντάριστη και σε όλα αυτά είχαμε και ένα δύσκολο πρόγραμμα. Τώρα όλοι βλέπουμε τη διαφορά».
Την Κυριακή οι «βυσσινί» αντιμετώπίζουν στην Λάρισα τον Πρωτέα Γρεβενών. Αν τον κερδίσουν τον «πιάνουν» στην βαθμολογία και κερδίζουν άλλη μια θέση πιο ψηλά. Για το ματς αυτό υπογράμμισε: «Την γνωρίζουμε την ομάδα των Γρεβενών και εκτιμώ πως θα πάμε αρκετά διαβασμένοι. Στον πρώτο γύρο χάσαμε και θέλουμε τη νίκη οπωσδήποτε. Ήμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε ψυχολογία. Αν ήμαστε προσεκτικοί όπως ήμασταν και στο ματς με την Μελίκη θα τα καταφέρουμε» τόνισε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass