ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 61 ΕΤΩΝ

Απεβίωσε ο Ν. Παπανικολάου

* ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ ΣΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2014 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:25
Ένας από τους μακροβιότερους προέδρους της ΑΕΛ(1993-1999), ο Νίκος Παπανικολάου απεβίωσε χθες σε ηλικία 61 ετών από παθολογικά αίτια και αφού νοσηλευόταν επί τρεις μήνες.
Ο Νίκος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1953 στη Λάρισα. Πήγε μετανάστης στη Γερμανία όπου δραστηριοποιήθηκε στην εμπορία γεωργικών μηχανημάτων. Επανήλθε στην Ελλάδα το 1991 και ανέλαβε αντιπρόεδρος στη διοίκηση Σαμαρά το 1992. Σε έξι μήνες μετά διαδέχθηκε στον προεδρικό θώκο της ΑΕΛ τον κ. Σαμαρά και κράτησε τα ηνία της ομάδας μέχρι το 1999 ενώ αγόρασε μαζί με συνεργάτες του και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον όμιλο «Βιοκαρπέτ». Αν και ήταν φιλόδοξο άτομο η ενασχόλησή του με την ΑΕΛ υπήρξε ψυχοφθόρα και οικονομικά επιζήμια αφού ο ίδιος ενώ είχε μια από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις με γεωργικά μηχανήματα στο τέλος της θητείας του στην ΑΕΛ αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα μέχρι που μεταβίβασε τα χρέη της ομάδας στον κ.Μπατατούδη χωρίς βέβαια να πάρει ούτε ένα ευρώ.
Κατά της διάρκεια τη θητείας του έκανε εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις όπως την απόκτηση του μουντιαλικού Καμερούνιου Ντέιβιντ Έμπε με 35 εκατομμύρια δραχμές(πολλά τα χρήματα...) το 1994(ήταν η μεταγραφή της χρονιάς στην Ελλάδα) αλλά και διατήρησε στην ομάδα και άλλους αξιόλογους παίκτες όπως τον Μίλος, τον Στόικα, τον Ντα Σίλβα ενώ αξιοποίησε και το έμψυχο δυναμικό των νεαρών παικτών της ΑΕΛ αλλά και ερασιτεχνικών ομάδων όπως του Γεωργίου, του Νεμπεγλέρα, του Ταξιάρχη, του Κυζιρίδη, του Τζιότζιου, των αδελφών Τσακμακίδη, και του Προβίδα. Κράτησε την ομάδα μέχρι το 1996 στην Α’ Εθνική.
Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ
Στην ταφή του(που ο γνωστός φίλαθλος της ΑΕΛ Γιάννης Παπαπούλιος του έβαλε ένα κασκόλ της ΑΕΛ για να τον τιμήσει για την προσφορά του) στο Νέο Κοιμητήριο παρευρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Σαμαράς, διοικητικοί της εποχής του όπως οι: Παλάσκας, Παπαμιμίκος, Κουτσογιαννούλης, Γιαννούκας, Ζαχαρίας, Μανδραβέλης, προπονητές που συνεργάστηκαν μαζί του όπως ο Κώστας Σιαβάλας και ο Λεωνίδας Ευσταθίου, ο διευθύνων σύμβουλος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου της ΑΕΛ Αποστόλης Φωτάκης, ο αρχηγός της ΑΕΛ Κώστας Νεμπεγλέρας(επί των ημερών Παπανικολαου πήγε στην ΑΕΛ) που τα έλεγε με τον πρώτο πρόεδρο στον Πηνειό Οδυσσέα Κλάρα, οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ Νίκος Αργυρούλης, Ηλίας Σελιώνης, Κυριάκος Κυζιρίδης, ο πρώην διοικητικός της ΑΕΛ Κώστας Βούζας και πολλοί φίλοι του εκλιπόντος που έμαθαν τα νέα αστραπιαία αφού απεβίωσε χθες το πρωί.
Στα αξιοσημείωτα ότι μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΛ δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο αφού θεώρησε ότι το οικονομικό του κόστος δεν εκτιμήθηκε ενώ η τελευταία του εμφάνιση σε αθλητικά δρώμενα έγινε το 2006 σε εκδήλωση των παλαιμάχων της ΑΕΛ από τους οποίους βραβεύτηκαν όλοι οι πρόεδροι
Ήταν παντρεμένος με τη Χριστίνα και είχε τρία παιδιά, την Ξένια, τον Χρήστο (υπήρξε ο νεαρότερος διοικητικός της ΑΕΛ) και την Έφη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ
Για τον χαμό του Νίκου Παπανικολάου από την ΑΕΛ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Ημέρα πένθους και οδύνης η σημερινή για την οικογένεια της ΑΕΛ, η οποία θρηνεί για τον χαμό του Νίκου
Παπανικολάου. Ο εκλιπών διετέλεσε μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ την εξαετία 1993-99, υπηρετώντας την ομάδα μας ως παράγοντας σε μια δύσκολη, ιστορικά, συγκυρία.
Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ – τα μέλη του ΔΣ, της Διοικούσας Επιτροπής και του ποδοσφαιρικού τμήματος – εκφράζουν τη θλίψη τους για τη μεγάλη αυτή απώλεια και διαβιβάζουν στους οικείους του τα θερμά τους συλλυπητήρια».
Στο μεταξύ συλλυπητήρια επιστολή έστειλε και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης που ανέφερε: «Mε την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος Νίκου Παπανικολάου».
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass