ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκες για Ολυμπιακό, Αιγινιακό

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2014 0:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:23

 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντομίνγκες (πεν. 17΄), Κάμπελ (35΄), Μπόνγκ (56΄), Ολαϊτάν (60΄). Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο Αστέρας λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Μπαράλες στο 44΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 22/1 στην Τρίπολη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο αγώνα χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10΄ με τον Ντομίνγκες να σουτάρει από καλή θέση, αλλά ο Γκοϊάν με προβολή την τελευταία στιγμή έσωσε την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι που είχαν την υπεροχή συνέχισαν να πιέζουν και στο 16΄ κέρδισαν πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Τσαμπούρη στον Βάις. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσόρι Ντομίνγκες που δεν αστόχησε (17΄). Ο Αστέρας παραλίγο να ισοφαρίσει στο 34΄, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Ουσέρο σταμάτησε στο σώμα του Χολέβα. Ο Ολυμπιακός όμως ένα λεπτό αργότερα (35΄) διπλασίασε τα τέρματα του όταν ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Ερνάντεζ, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα μετά από χαμηλή σέντρα του Χολέβα και έτσι αυτή κατέληξε στον αμαρκάριστο Κάμπελ που εύκολα έκανε το 2-0. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Μπαράλες αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη έχοντας την αριθμητική υπεροχή δεν δυσκολεύτηκε να «καθαρίσει» τον αγώνα και την πρόκριση, αφού στο 56΄ ο Μπονγκ έκανε το 3-0 σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Μανιάτη, ενώ στο 60΄ ο Ολαϊτάν μετά από τραγικό λάθος του Ερνάντεζ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Στο 70΄ πέρασε στον αγώνα ο Πελέ στην θέση του Ντομίνγκες κάνοντας έτσι την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σιόβας (46' Μπονγκ), Μανωλάς, Μανιάτης (63' Μασάντο), Εντινγκά, Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες (70' Πελέ), Ολαϊτάν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Τσάμπουρης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (72' Καράσκο), Ουρτάδο (46' Χουάνμα), Κάφα (65' Σανκαρέ), Μπαράλες

 

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ

Προβάδισμα για πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Αιγινιακός που νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στην Κατερίνη, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Το γκολ των γηπεδούχων σημείωσε στο 65΄ με πέναλτι ο Γιαζιτζόγλου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου στη Νέα Σμύρνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος έχασε πέναλτι με τον Κολοβό στο 89΄.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 7΄, όταν το σουτ του Κολοβού έφυγε λίγο άουτ, ωστόσο οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήταν πιο επιθετικοί στο πρώτο ημίχρονο, «απάντησαν» στο επόμενο λεπτό με το σουτ του Μίτροφ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος. Στο 15΄ το σουτ του Φαμπίνιο πέρασε άουτ, ενώ στο 40΄ ο Δεμιρτζόγλου έκανε το σουτ, αλλά ο Γκέσιος δεν μπόρεσε να κάνει από κοντά την προβολή. Στο 65΄ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να «ανοίξουν το σκορ»: ο Γκέσιος μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου και ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο, με αποτέλεσμα να κερδίσει την «εσχάτη των ποινών», την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Γιαζιτζόγλου (1-0). Στη συνέχεια ο Πανιώνιος πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση και κέρδισε πέναλτι με τον Καμπάνταη σε ανατροπή από τον Κιβρακίδη, ωστόσο η εκτέλεση του Κολοβού ήταν πολύ κακή, με αποτέλεσμα ο Τόλιος να πέσει στην αριστερή γωνία του και να μπλοκάρει στο 89΄. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αιγινιακός έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Γεωργίου.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Κιβρακίδης, Γιαζιτζόγλου, Σαμαράς, Λιόλιος, Φαμπίνιο, Δεμιρτζόγλου (90+1΄ Δήμου), Χατζής, Πέντα, Γκέσιος (84΄ Γεωργίου), Μιτροφ (69΄ Κουτσοσπύρος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Πάνος, Λάσνικ, Κουλουχέρης, Ντούνης (63΄ Μπούζας), Λαμπρόπουλος, Καλτσάς, Αραβίδης (75΄ λ. τ. Καμπάνταης), Κούρος, Παντίδος (77΄ Παναγιωτούδης), Κολοβός.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στους πρώτους αγώνες για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

ΟΦΗ-ΑΕΛ Καλλονής 0-1

Παναιτωλικός-Ατρόμητος 0-2

Απόλλων Σμύρνης-Νίκη Βόλου 3-1

Παναθηναϊκός-Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Αιγινιακός-Πανιώνιος 1-0

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 4-0

Ολυμπιακός Β.-Αστέρας Μαγούλας (9/1)

Ηρακλής-ΠΑΟΚ (9/1)

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 15,16,22 και 23 Ιανουαρίου 2014

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass