ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΓΣΛ ΚΑΙ ΑΡΗ (18.00. ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ)

Στη Λάρισα ψηφίζουν μπάσκετ

* Και προσφέρουν βοήθεια στα παιδιά με πρόβλημα σίτισης

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2015 10:57

Του Σωτ. Κέλλα

Το μπάσκετ επιπέδου Α1 εθνικής κατηγορίας επιστρέφει μετά από έξι χρόνια στη Λάρισα με ένα φιλικό που θα θυμίσει τον παλιό καλό καιρό τότε που ο ΓΣΛ (αγωνιζόταν στην Α1 εθνική κατηγορία ενώ ένα μεγάλο διάστημα υπήρχε και η Ολύμπια στην ίδια κατηγορία) αντιμετώπιζε όλες τις μεγάλες ομάδες και σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο κλειστό της Νεάπολης θα αντιμετωπίσει μια από αυτές, τον «αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ Άρη που φιλοδοξεί υπό την προεδρία του Νίκου Λάσκαρη να ξαναβρεθεί στον θρόνο του.

Ο ΓΣΛ αναγεννήθηκε φέτος μέσα από τις στάχτες του (σαν... Φοίνικας) και πλέον φιλοδοξεί να ξαναγράψει σελίδες δόξας στο μπάσκετ ενώ προσπαθεί να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν για να ακολουθήσει λαμπρό μέλλον.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα θα βραβευτούν δύο Λαρισαίοι παίκτες που αγωνίσθηκαν στις δυο ομάδες ο Μιχάλης Σπηλιώτης και ο Δημήτρης Τσούμας.

Ο ΓΣΛ θα έχει παίκτες που θα θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της ομάδας όπως ο Μπόγδανος και ο Παπαχρήστος ενώ εμπειρία από την Α1 έχει ο Γιώργος Λεπενιώτης(στο απόγειο της καριέρας του υπήρξε μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού) .

Η Λάρισα λοιπόν σήμερα ψηφίζει μπάσκετ για το άθλημα και για τις κοινωνικές δομές της πόλης(όλα τα χρήματα από τα εισιτήρια θα δοθούν για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία) με κύριο χαρακτηριστικό την επανασύσταση του ΓΣΛ και τον ερχομό του Άρη. Υπενθυμίζουμε τις διακρίσεις του… 10 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, 1 Κύπελλο Κόρατς, 1 EuroCup Challenge.

Ο Άρης βρίσκεται από χθες στη Λάρισα , μετά από τριήμερη παραμονή στη Λευκάδα για το τουρνουά που διοργάνωσε η τοπική Δόξα. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε σε ένα φιλικό, το οποίο δείχνει την ανθρώπινη διάσταση του αθλητισμού. Μία ομάδα οφείλει να είναι ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα, άλλωστε ο αθλητισμός είναι κομμάτι της κοινωνίας μας», σχολίασε για το σημερινό ματς ο Σπύρος Μούρτος. Ο αρχηγός των «κίτρινων» πρόσθεσε, λέγοντας: «Ο Αρης έχει δείξει πολλές φορές το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπό του και θα το κάνει ακόμα μία φορά, αύριο στη Λάρισα. Η σημασία αυτού του αγώνα είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού μιλάμε για την ενίσχυση των παιδιών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση».

Ο Άρης απέκτησε 10 καινούργιους παίκτες και μετά από τρία χρόνια επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη συμμετοχή του στο Eurocup της προσεχούς σεζόν. Από την ελληνική αγορά απέκτησε τους έμπειρους Πελεκάνο, Ξανθόπουλο, Ζάρα(αγωνίσθηκε στο παρελθόν στον ΓΣΛ) και τον ταλαντούχο Δίπλαρο (πρόσφατα πρωταθλητή Ευρώπης με την εθνική εφήβων), ενώ ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Σίμτσακ, Φλιώνη. Από την ξένη αγορά, έφερε τον ΝΒΑερ ΜακΝιλ, τους Χάγκινς, Ουότερς από τον Κολοσσό Ρόδου, τον Ουάιτ από τη Βίρτους Μπολόνια, τον Κοέν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Τσούπκοβιτς από τα Τρίκαλα.

Ο 28χρονος και ύψους 1.91μ. Μακ Νιλ που είναι το «βαρύ» όνομα της ομάδας έπαιξε για τέσσερις σεζόν στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, ενώ την περίοδο 2012-2013 κατόρθωσε να διεισδύσει στο μαγικό κόσμο του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Μετά από αρκετά δεκαήμερα συμβόλαια, υπέγραψε ως το τέλος της χρονιάς με τη Γιούτα αλλά χωρίς να παίξει, ενώ πέρυσι στο Φοίνιξ υπέγραψε τον Απρίλιο ως το τέλος της χρονιάς και έπαιξε σε 6 αγώνες.

Εκτός ΗΠΑ, το 2009 αγωνίστηκε στη βελγική Μονς, όπου είχε 15.3 πόντους ανά αγώνα. Το 2011-2012 βρέθηκε στην Ιταλία για την Μοντεγκρανάρο (10.6 πόντοι), ενώ το 2013-14 έπαιξε στην Κίνα για τους Ζετζιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς, έχοντας μ.ο. 21.5 πόντους και 4.6 ασίστ.

Στο τιμόνι της ομάδας συνεχίζει ο Δημήτρης Πρίφτης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αναλυτικά η σύνθεση της ομάδας:

4 Βασίλης Ξανθόπουλος Γκαρντ

5 Τάσος Δήμας Γκαρντ – Φόργουορντ

7 Μιχάλης Πελεκάνος Φόργουορντ

8 Σλάβεν Τσούπκοβιτς Φόργουορντ

9 Δημήτρης Φλιώνης Γκαρντ

10 Οκάρο Γουάιτ Φόργουορντ

11 Ντομινίκ Γουότερς Γκαρντ

12 Νίκος Δίπλαρος Γκαρντ

13 Θεόδωρος Ζάρας Γκαρντ

14 Τζαμέλ Χάγκινς Σέντερ

15 Τζέικ Κοέν Φόργουορντ – Σέντερ

16 Σπύρος Μούρτος Γκαρντ

17 Βασίλης Σίμτσακ Σέντερ

22 Τζέρελ ΜακΝιλ Γκαρντ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δημήτρης Πρίφτης

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση παιδιών που βιοπορίζονται δύσκολα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα εισιτήρια, για όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση, κοστίζουν 5 ευρώ, ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο, αλλά διατηρούν τη διάθεση να συνεισφέρουν για το σκοπό, μπορούν να τον ενισχύσουν αγοράζοντας εισιτήριο των 3 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass