ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΓΣΛ-ΑΡΗΣ

Σαν τον παλιό καιρό

*Ποια είναι η κατάσταση στον «αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2015 8:00

Του Σωτ. Κέλλα

Κάτι από τον παλιό ένδοξο καιρό του ελληνικού μπάσκετ θα θυμίζει το φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου που θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης μεταξύ του ΓΣΛ και του Άρη καθώς για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια στο κλειστό της Νεάπολης θα παίξει ομάδα της Α1 εθνικής κατηγορίας και μάλιστα ένα όνομα ταυτισμένο με το άθλημα για τη χώρα μας, ο Άρης Θεσσαλονίκης.

Το παιχνίδι αυτό δεν έχει ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα (οι φίλοι του ΓΣΛ προετοιμάζονται έντονα) αφού θα συνδυαστεί και με το σκοπό που γίνεται και είναι να ενισχυθούν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης και γι’ αυτό συνδιοργανωτής του αγώνα είναι ο Δήμος Λαρισαίων με τον δήμαρχο Αποστόλη Καλογιάννη να κάνει έκκληση να γεμίσει ο κόσμος το κλειστό της Νεάπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι τα εισιτήρια κοστίζουν για τον αγώνα μόλις 5 ευρω ενώ κυκλοφορούν και άλλα των 3 ευρώ για όσους απλά θέλουν να ενισχύσουν τον φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης.

Φέτος ο Άρης πραγματοποιεί μία νέα προσπάθεια, με τον Νίκο Λάσκαρη ως ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Η αλλαγή φάνηκε από την αύξηση του μπάτζετ και την έλευση πολύ ποιοτικών παικτών, που αναμένεται να οδηγήσουν τον Άρη σε πρωταγωνιστικά μονοπάτια για τη σεζόν που έρχεται.

Ο Άρης απέκτησε 10 καινούργιους παίκτες και μετά από τρία χρόνια επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη συμμετοχή του στο Eurocup της προσεχούς σεζόν. Από την ελληνική αγορά απέκτησε τους έμπειρους Πελεκάνο, Ξανθόπουλο, Ζάρα(αγωνίσθηκε στο παρελθόν στον ΓΣΛ) και τον ταλαντούχο Δίπλαρο (πρόσφατα πρωταθλητή Ευρώπης με την εθνική εφήβων), ενώ ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Σίμτσακ, Φλιώνη. Από την ξένη αγορά, έφερε τον ΝΒΑερ ΜακΝιλ, τους Χάγκινς, Ουότερς από τον Κολοσσό Ρόδου, τον Ουάιτ από τη Βίρτους Μπολόνια, τον Κοέν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Τσούπκοβιτς από τα Τρίκαλα.

Ο 28χρονος και ύψους 1.91μ. Μακ Νιλ που είναι το «βαρύ» όνομα της ομάδας έπαιξε για τέσσερις σεζόν στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, ενώ την περίοδο 2012-2013 κατόρθωσε να διεισδύσει στο μαγικό κόσμο του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Μετά από αρκετά δεκαήμερα συμβόλαια, υπέγραψε ως το τέλος της χρονιάς με τη Γιούτα αλλά χωρίς να παίξει, ενώ πέρυσι στο Φοίνιξ υπέγραψε τον Απρίλιο ως το τέλος της χρονιάς και έπαιξε σε 6 αγώνες.

Εκτός ΗΠΑ, το 2009 αγωνίστηκε στη βελγική Μονς, όπου είχε 15.3 πόντους ανά αγώνα. Το 2011-2012 βρέθηκε στην Ιταλία για την Μοντεγκρανάρο (10.6 πόντοι), ενώ το 2013-14 έπαιξε στην Κίνα για τους Ζετζιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς, έχοντας μ.ο. 21.5 πόντους και 4.6 ασίστ.

Στο τιμόνι της ομάδας συνεχίζει ο Δημήτρης Πρίφτης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αναλυτικά η σύνθεση της ομάδας:

4        Βασίλης Ξανθόπουλος  Γκαρντ

5        Τάσος Δήμας Γκαρντ – Φόργουορντ

7        Μιχάλης Πελεκάνος       Φόργουορντ

8        Σλάβεν Τσούπκοβιτς      Φόργουορντ

9        Δημήτρης Φλιώνης         Γκαρντ

10      Οκάρο Γουάιτ Φόργουορντ

11      Ντομινίκ Γουότερς          Γκαρντ

12      Νίκος Δίπλαρος Γκαρντ

13      Θεόδωρος Ζάρας Γκαρντ

14      Τζαμέλ Χάγκινς     Σέντερ

15      Τζέικ Κοέν   Φόργουορντ – Σέντερ

16      Σπύρος Μούρτος Γκαρντ

17      Βασίλης Σίμτσακ Σέντερ

22      Τζέρελ ΜακΝιλ     Γκαρντ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δημήτρης Πρίφτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass