ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ στις 27 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

Η «ρουλέτα», η πρεμιέρα και τα ντέρμπι

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2015 8:00

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, μετά τη χθεσινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ. Ενός πρωταθλήματος που μετατρέπεται σε ρουλέτα για πολλές ομάδες μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ να προχωρήσει στην αύξηση των υποβιβαζόμενων ομάδων (όπως ήταν αναμενόμενο). Ειδικά δε στον 2ο όμιλο όπου επικεντρώνεται το λαρισινό ενδιαφέρον από τις 17 ομάδες τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν οι οκτώ, δηλαδή σχεδόν οι μισές.

Ο Τύρναβος καλείται να ξεκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις με ντέρμπι καθώς στις 27 Σεπτεμβρίου θα υποδεχθεί τον Πιερικό μία εκ των υποψηφίων για την κατάκτηση του τίτλου ομάδων, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης θα φιλοξενήσει τον νεοφώτιστο αλλά ενισχυμένο Αχέροντα Καναλακίου, ενώ ο Δωτιέας Αγιάς θα μεταβεί στο Μαρτίνο όπου θα αντιμετωπίσει τον γνωστό από την περσινή σεζόν Οπούντιο.

Για τη χθεσινή κλήρωση και τη διαμόρφωση του αγωνιστικού προγράμματος μίλησαν στην «Ε» οι τεχνικοί των τριών Λαρισινών ομάδων, Μίλτος Ζιάκας (Τύρναβος), Γιάννης Αλεξούλης (Δωτιέας Αγιάς) και Τάσος Μπεριτζάς (Οικονόμος Τσαριτσάνης) οι οποίοι τόνισαν τα εξής:

Μ. Ζιάκας: «Μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο σταμάτησε να με απασχολεί οποιοδήποτε κλήρωση. Οποιαδήποτε κλήρωση είναι καλοδεχούμενη γιατί πιστεύω ότι από μας εξαρτάται να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου σ’ ένα πρωτάθλημα που θα είναι δύσκολο και συναρπαστικό. Το χαρακτηριστικό είναι ότι τις δύο πρώτες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσουμε ομάδες από τις οποίες είχα περάσει την περσινή σεζόν και αναφέρομαι στον Πιερικό και τον Δωτιέα Αγιάς».

Αναφορικά με την πρεμιέρα κόντρα στον Πιερικό ο Μίλτος Ζιάκας επισήμανε:

«Δεν με αγχώνει κανένας αντίπαλος. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η δική μας αγωνιστική κατάσταση. Από μας θα εξαρτάται το αποτέλεσμα. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που θα καθορίζουμε το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα και όχι ο αντίπαλος».

Τέλος για το ότι οκτώ από τις 17 ομάδες θα πάρουν τον δρόμο του υποβιβασμού ο τεχνικός του Τυρνάβου είπε:

«Είναι ένα στοιχείο που επιβάλλει σε κάθε ομάδα από την πρώτη αγωνιστική να δείξει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα προκειμένου να αποφύγει τις περιπέτειες. Η δομή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος τέτοια που δεν θα υπάρχει αδιάφορη αγωνιστική για κανέναν».

Ι. Αλεξούλης: «Για μας η κλήρωση είναι δύσκολη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την 5η αγωνιστική και μέχρι την 8η έχουμε διαδοχικά τρία εκτός έδρας παιχνίδια και το ρεπό, ενώ στη συνέχεια (σ.σ. μετά την 8η) ακολουθούν πολύ δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια. Δηλαδή εάν θέλεις να εξοντώσεις μία ομάδα δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο, γιατί όπως ξέρουμε η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Εμείς ωστόσο θα κάνουμε την προσπάθεια μας με τον καλύτερο τρόπο».

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό οκτώ ομάδων ο Γιάννης Αλεξούλης τόνισε:

«Αυτό αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Αυτή η φιλοσοφία πρέπει να αλλάξει: Ή να γίνουν περισσότεροι οι όμιλοι -γιατί βλέπω και φέτος μεγάλα ταξίδια- ή να υποβιβάζονται λιγότερες ομάδες. Είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο ποσοστό ομάδων θα σταματήσει να αγωνίζεται στον Β’ γύρο όταν θα δουν ότι δεν έχουν ελπίδα. Άλλωστε στην Ελλάδα κανένας δεν παίζει για το ποδόσφαιρο, αλλά για τα «στημένα» και το στοίχημα». Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Η ομάδα αξίζει όσο δύο παίκτες περσινοί. Επομένως δεν χάνουμε κάτι να προσπαθήσουμε».

Τ. Μπεριτζάς: «Δουλεύουμε για να φτιάξουμε μία ομάδα με διάρκεια σε κάθε παιχνίδι αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα που να παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο και με στόχο την παραμονή και ό,τι καλύτερο. Επομένως οποιαδήποτε και αν ήταν η κλήρωση θα ήταν το ίδιο για μας. Όλες οι ομάδες μέσα στο γήπεδο είναι το ίδιο. Ξεκινάμε εντός έδρας κόντρα σε μία νεοφώτιστη ομάδα η οποία ωστόσο έχει ενισχυθεί σημαντικά, ενώ τα φιλικά που έδωσε δείχνουν ότι πρόκειται για μία δυνατή ομάδα και επομένως πρέπει να είμαστε σοβαροί.

Δεν μας αγχώνει το ότι θα ξεκινήσουμε εντός έδρας. Όταν έχεις καλή ομάδα και πιστεύεις στις δυνατότητές σου δεν πρέπει να έχεις άγχος. Το άγχος είναι μέχρι να μπεις στο παιχνίδι. Μετά μετρά η ικανότητα».

Αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό των υποβιβαζόμενων ομάδων ο Τάσος Μπεριτζάς τόνισε:

«Είναι αρνητικό για το ποδόσφαιρο οργανωμένες ομάδες στη Γ’ Εθνική μέσα σε μία χρονιά να υποβιβάζονται. Και μάλιστα χωρίς πλέι άουτ. Επομένως πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να σωθείς. Τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει να είσαι κοντά στην κορυφή για να λες θα σωθώ».

Τέλος σχετικά με τα λαρισινά ντέρμπι ο τεχνικός του Οικονόμου Τσαριτσάνης είπε:

«Το ευχάριστο είναι ότι πλέον και οι άλλες δύο ομάδες ο Τύρναβος και ο Δωτιέας Αγιάς δουλεύουν με νέα παιδιά και εύχομαι να πετύχουν τους στόχους γιατί το λαρισινό ποδόσφαιρο είναι οργανωμένο και σε αρκετά υψηλό επίπεδο».

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

Ο Τύρναβος αύριο Σάββατο θα φιλοξενήσει (17.30) τον Ρήγα Φεραίο και στις 19/9 θα υποδεχθεί την ΑΕΛ, ο Δωτιέας Αγιάς μεθαύριο Κυριακή θα παίξει μέσα στην Αγιά με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης (17.30), ενώ για την ερχόμενη Τρίτη γίνονται προσπάθειες για φιλικό παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου και τέλος ο Οικονόμος Τσαριτσάνης εκτός από το Κυριακάτικο παιχνίδι στην Αγιά, θα δώσει την τελευταία φιλική αναμέτρηση της χρονιάς στις 19/9 στον Δρυμό με την τοπική ομάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass