ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Και του χρόνου… διεθνές

*Τιμήθηκαν Αγοραστός, Καλογιάννης και Κουραμάς – Τίμησαν με την παρουσία τους Άρης Ζώης και Δήμος Ντικούδης

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2014 9:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:30

Του Κ. Γκιάστα

Με την σκέψη ήδη στην επόμενη διοργάνωση για την οποία οι ιθύνοντές σκέφτονται να τη μετατρέψουν σε διεθνή και να της προσδώσουν αίγλη καλώντας μεγάλα ονόματα συλλόγων, ολοκληρώθηκε χθες στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Λάρισας το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά μπάσκετ ακαδημιών που συνδιοργάνωσαν Δήμος Λάρισας και ΑΕΛ για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Δεκάδες παιδιά των ηλικιών 13-14 ετών πήραν μέρος στους αγώνες των τριών ημερών αλλά και άλλα πολλά εκτός του τουρνουά με τη διοργάνωση φιλικών παιχνιδιών ενδιάμεσα όπως για παράδειγμα ο Κεραυνός.

Οι διοργανωτές τίμησαν και τρία πρόσωπα για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν: ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός από τον διοικητικό της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ με ειδικότητα στο μπάσκετ Γιώργο Νάκα. Ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης που την πλακέτα παρέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Μπατζανούλης από τα χέρια του διοικητικού της ΑΕΛ κ. Τάσο Τριανταφύλλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΔΛ και παλαίμαχος αθλητής του ΓΣΛ κ. Τάκης Κουραμάς με τον προπονητή Γιάννη Λαλάκη να δίνει το βραβείο. Τέλος τιμήθηκε και ο χορηγός του τουρνουά που ήταν το παραδοσιακό καφέ Ποδήλατο.

Αξίζει να τονίσουμε πως κατά τη διάρκεια των αγώνων, επισκέφτηκαν το γήπεδο δύο μεγάλες μορφές του λαρισινού μπάσκετ. Ο ένας είναι ο Άρης Ζώης, παλαίμαχος αθλητής του ΓΣΛ και διοικητικός της ΕΟΚ ενώ ο άλλος είναι ο Δήμος Ντικούδης που έχει παίξει σε σπουδαίες ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ με μεγάλη επιτυχία έχει αγωνιστεί και στην Εθνική Ελλάδας. Τους αγώνες παρακολούθησε και ο Παναγιώτης Γκόλαντας ένας παλαίμαχος παίκτης του ΓΣΛ που σύνδεσε το όνομά του με την ανοδική πορεία του ΓΣΛ προς την Α1 Εθνική στις αρχές του ’90.

Τέλος τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι «Σαμαρείτες» Λάρισας  ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Δημήτρη Σφήκα που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή. Ήταν υπεύθυνος των ακαδημιών του Πιερικού, ομάδα που συμμετείχε στο τουρνουά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Πιτσαρής): Κωστούλης, Διαμαντής, Τάκος, Νιαούδης, Χασιώτης, Σννεφακόπουλος, Σύκας, Μακρίδης, Καλλιάρας, Θεοδωρόπουλος.

ΑΕΛ (Λαλάκης): Ζάρκος, Αρζουμανίδης, Νασιώκας, Τσουλούφης, Αγοραστός, Μακρής, Νταής, Λάιος, Μπονίτσης, Καλαμάκης, Ζιαβλάκης, Χρόνης, Αρβανίτης Αν., Αρβανίτης Αντ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Χρυσίδης): Μαυρογιώργης, Ζήκας, Κούτσικας, Κωνσταντινίδης, Καλλιφατίδης, Καραισαρίδης, Καζαντζανίδης, Μπότογλου, Τζιουβάρας, Παπαδόπουλος, Ζησόπουλος, Χατζηαγοράκης, Σκρέτας, Σαββίδης.

HOOPS (Κώττης Αθ.): Σφέτσιος, Σαχινίδης, Τσιλασλανίδης, Παπαμαργαρίτης, Τσιλασλανίδης Π, Ζήντρου, Κωτσιόπουλος, Λάλας, Νίκου, Αναστασιλάκης, Μουρατίδης

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Τύμπας – Σαμαράς): Μπάρδας, Κουβαράς, Αντωνίου, Κρητικός, Κουβαράς Γ., Κοντέλος,Μεγαγιάννης, Βαρβαρέλης, Τετζεράκης, Λογοδότης, Παπαγιώτης, Σεφέρης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΕΛ – Αιολικός Βόλου     68-39

Πιερικός – Ακαδημία Λάρισας      58-33

ΣΑΒΒΑΤΟ

Πιερικός – ΑΕΛ   68-59

Hoop – Ακαδημία Λάρισας            61-41

Αιολικός – Hoop               50-48

Ακαδημία Λάρισας – ΑΕΛ              43-67

ΧΘΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πιερικός – Αιολικός         51-43

Hoop – ΑΕΛ         35-59

Ακαδημία – Αιολικός       42-44

Πιερικός – Hoop               58-36

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πιερικός              8

ΑΕΛ        7

Αιολικός              6

Hoop     5

Ακαδημία            4

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass