Απεβίωσε ο Κώστας Λινοξυλάκης

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2014 20:16 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:51
           

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Λινοξυλάκης, από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, που πρωταγωνίστησε στα ελληνικά γήπεδα τη δεκαετία του 1950. Γεννημένος στις 5 Μαρτίου 1933 στο Ανω Μέρος Ρεθύμνου, ο Λινοξυλάκης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Αθηνών και το 1950 εντάχθηκε στο «τριφύλλι», όπου έμελλε να περάσει το υπόλοιπο της καριέρας του ως το 1963, οπότε και αποσύρθηκε. Αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός, πανηγύρισε με τον Παναθηναϊκό τέσσερα πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962) και ένα κύπελλο Ελλάδας (1955), ενώ φόρεσε 28 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας (1 γκολ), με την οποία έκανε ντεμπούτο το Δεκέμβριο του 1950, σε αγώνα με τη Β΄ ομάδα της Γαλλίας και για μεγάλο διάστημα διετέλεσε και αρχηγός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Λινοξυλάκης κατέγραψε και κινηματογραφική παρουσία, καθώς συμμετείχε στην ταινία «Οι άσοι του γηπέδου», μαζί με αρκετούς ακόμη ποδοσφαιρικούς «αστέρες» της εποχής, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων.



   

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass