Ο Μπαλοτέλι ζητά συγνώμη για tweet που χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2014 22:43 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:48
           

Νέα προβλήματα προέκυψαν για τον επιθετικό της Λίβερπουλ Μάριο Μπαλοτέλι ο οποίος σήμερα υποχρεώθηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για ένα tweet που έστειλε σχετικά με το «Σούπερ Μάριο», το γνωστό ηλεκτρονικό παιχνίδι της Nintendo, το οποίο χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό.

Ο Ιταλός περιέγραψε τα φυσικά χαρακτηριστικά του «Σούπερ Μάριο» στο παιχνίδι, γράφοντας ότι: «Πηδά σαν ένας μαύρος άνδρας και αρπάζει τα νομίσματα σαν Εβραίος». Ο Μπαλοτέλι, το προσωνύμιο του οποίου είναι «Σούπερ Μάριο», υπερασπίστηκε αρχικά το tweet που έγραψε, λέγοντας: «η μητέρα μου είναι Εβραία, γι΄ αυτό όλοι εσείς σκάστε». Μετά όμως από δημοσιεύματα, τα οποία απέδωσαν στο tweet ρατσιστικό περιεχόμενο, υποχρεώθηκε να απολογηθεί δημόσια.

«Ζητώ συγγνώμη αν έχω προσβάλει κάποιον. Η θέση μου είναι αντιρατσιστική και το tweet γράφτηκε με χιούμορ. Τώρα καταλαβαίνω ότι αν βγει από το πλαίσιο αυτό μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν έχουν όλοι οι Μεξικανοί μουστάκι, δεν κάνουν ψηλά άλματα όλοι οι μαύροι άνθρωποι και δεν αγαπούν όλοι οι Εβραίοι τα χρήματα. Χρησιμοποίησα την εικόνα του Σούπερ Μάριο επειδή σκέφτηκα ότι ήταν διασκεδαστική και όχι προσβλητική. Και πάλι ζητώ συγνώμη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπαλοτέλι, ο οποίος το διάστημα αυτό είναι εκτός αγώνων λόγω τραυματισμού, αλλά αν βρεθεί ένοχος από την αγγλική ομοσπονδία κινδυνεύει με αποκλεισμό τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass