Εμπειρίες απέκτησαν Λαρισαίοι καρατέκα

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΣΑΚΑ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2024 12:05

Στην Οσάκα της Ιαπωνίας, στο κλειστό στάδιο Maishima Arena, πραγματοποιήθηκε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε της I.K.O.N. (International Kyokushin Organization Nakamura), στο οποίο πήραν μέρος οι Αθλητικοί Σύλλογοι Senshikai Dojo και Seishinkai Dojo της πόλης μας, που ήταν και οι μοναδικοί αντιπρόσωποι της χώρας μας.


Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από τον Brand Chief της IKO Nakamura Hellas και προπονητή του Senshikai Dojo, Sensei Δαλαμάγκα Γεώργιο, και από τους αθλητές Senpai Ζαχαρούλη Δημήτριο, τον Senpai Τσίπα Απόστολο και τη Senpai Κορνούτη Αθηνά.
Τις πρώτες δύο μέρες πραγματοποιήθηκαν αγώνες kata (ένα σύνολο βασικών τεχνικών που έχουν τοποθετηθεί σε μια συγκεκριμένη σειρά, κάτι σαν αναπαράσταση μάχης) και kumite (αγώνες πλήρης σωματικής επαφής).
Η αθλήτρια Senpai (1 DAN) Αθηνά Κορνούτη παίρνοντας μέρος στο International Friendship Championship κατετάγη τέταρτη στην κατηγορία kata εφήβων-γυναικών. Ο αθλητής Senpai (2 DAN) Απόστολος Τσίπας κατετάγη πέμπτος στην αντίστοιχη κατηγορία εφήβων-ανδρών και τέταρτος στην κατηγορία kumite. Ο αθλητής Senpai (2 DAN) Ζαχαρούλης Δημήτριος από το DOJO Seishinkai του προπονητή Shihan Τζήρα Αθανάσιου, παίρνοντας μέρος στο International Friendship Championship στην κατηγορία kata ανδρών κατετάγη τέταρτος και την επόμενη μέρα λαμβάνοντας μέρος στο 1ο Ανοιχτό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kyokushinkai της IKO Nakamura άνω των 18 ετών πραγματοποίησε μια δυναμική και αξιόλογη εμφάνιση στην κατηγορία kumite.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις αναβάθμισης ζωνών υπό την επίβλεψη του προεδρείου της IKO Nakamura και συγκεκριμένα από τον ιδρυτή της οργάνωσης Sosui Makoto Nakamura, τον πρόεδρο Daihyo Masanaga Nakamura και τον γραμματέα Shihan Tats Nakamura. Ο Έλληνας δάσκαλος Sensei (4 DAN) Γεώργιος Δαλαμάγκας κλήθηκε να ξεπεράσει όλες τις δοκιμασίες της εξέτασης για τον επόμενο βαθμό του το 5ο Dan, τις οποίες εκπλήρωσε με επιτυχία και πλέον κατέχει τον τίτλο του Shihan. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις διήρκησαν 5 ώρες, οι 4 εκ των οποίων ήταν συνδυασμοί κινήσεων (IdO Geiko), βασικές τεχνικές Kihon και kata. Την τελευταία ώρα πραγματοποιήθηκαν 50 αγώνες πλήρους επαφής (50 man kumite).
«Βλέποντας πως τους αθλητές μας τους χώριζε μία θέση από το βάθρο, καταλαβαίνουμε ότι οι δύο σύλλογοί μας είναι υψηλού επιπέδου, καθώς δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και αυτό οφείλεται στην προσοχή που δίνουν στους αθλητές και τις αθλήτριες και στην υψηλή κατάρτιση που έχουν οι δάσκαλοί τους Shihan Δαλαμάγκας Γεώργιος και Shihan Τζήρας Αθάνασιος», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των συλλόγων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass