Πάμε πόλο….

Ο ΝΟΛ EXALCO ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΝ Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - Γ. ΚΑΝΤΩΝΙΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2024 11:23

Του Σωτ. Κέλλα
Πάμε πόλο... Το λαρισινό σύνθημα σήμερα στη θεσσαλική πρωτεύουσα ενόψει της πρώτης εμφάνισης μετά από 13 χρόνια στο Πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας του ΝΟΛ Exalco, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στις 17.00 στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας τον Ν.Ο. Πατρών, σε ένα παιχνίδι που, όπως λέει ο προπονητής της λαρισινής ομάδας Δημήτρης Μπλάνας, μετράει μόνο το αποτέλεσμα και αυτό είναι η νίκη.


Η ομάδα του ΝΟΛ Exalco στην τρίτη της εμφάνιση στην Α1 εθνική κατηγορία φιλοδοξεί όχι απλά να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, αλλά και να μυήσει νέα παιδιά στο άθλημα, ώστε η Λάρισα να γίνει φυτώριο νέων παικτών του αθλήματος. Κάτι τέτοιο έχουν πετύχει άλλες περιφερειακές πόλεις, όπως η Πάτρα, η Χίος και τα Χανιά.
Ο υπεύθυνος της ομάδας Γιώργος Καντώνιας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους πολυάριθμους χορηγούς που στηρίζουν την ομάδα και το άθλημα, αλλά και όσους ανταποκρίθηκαν στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας.
Μάλιστα, σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε τα εξής: «Θα προσπαθήσω όσο πιο σύντομα γίνεται να σου δώσω μια εικόνα του τι κάνουμε αυτά τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας και κυρίως την ανδρική ομάδα.
Παρόλο που η εμπλοκή μου άρχισε με την αντρική ομάδα, το πρώτο μας μέλημα ήταν να κάνουμε υποδομές. Ξεκινήσαμε να χτίζουμε τις υποδομές μας προσελκύοντας μικρά παιδάκια και στελεχώνοντας προπονητικά τον σύλλογο, συγχρόνως φέραμε πίσω στην αντρική ομάδα όλους τους Λαρισαίους και Θεσσαλούς αθλητές που ήταν ξενιτεμένοι και έπαιζαν σε άλλες πόλεις.
Είμαστε περήφανοι γιατί πλέον όλα τα ηλικιακά μας φτάνουν σε τελικές φάσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα και κοιτάνε στα μάτια όλα τα μεγάλα σωματεία της χώρας, ενώ η ανδρική μας ομάδα έκανε την προσπάθειά της για άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία από τη δεύτερη κιόλας χρονιά που γύρισαν οι αθλητές μας.
Πέρυσι και λόγω των γεγονότων (πλημμύρα) δε ζητήσαμε χορηγία από κανέναν, σεβόμενοι τις ανάγκες που είχε η κάθε επιχείρηση της Θεσσαλίας.
Βέβαια, έτυχε να είναι η χρονιά ορόσημο, γιατί καταφέραμε να ανέβουμε στην Α1 μετά από έξι περίπου χρόνια προσπάθειας με παιδιά της Λάρισας και έχοντας σαν βασικά πλέον στελέχη της ομάδας 15χρονους από τις υποδομές μας, που έπαιξαν βασικό ρόλο στην άνοδο. Τα παιδιά αυτά είναι και στελέχη των εθνικών ομάδων παίδων και εφήβων της χώρας.
Βασιζόμενοι πλέον σε αυτόν τον κορμό των παιδιών της Λάρισας και της Θεσσαλίας και κάνοντας μόνο τέσσερις μεταγραφές, δύο Έλληνες και δύο ξένους από Ιαπωνία, πράγμα σπάνιο στον χώρο της υδατοσφαίρισης και όχι μόνο (συνήθως οι ομάδες που ανεβαίνουν κάνουν πολλές περισσότερες μεταγραφές), θα κάνουμε την προσπάθειά μας έχοντας αρχικό στόχο να μείνουμε στη μεγάλη κατηγορία και από εκεί και πέρα, βέβαια, αγώνα με αγώνα θα δούμε αν μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα.
Σε όλη αυτήν την πορεία έχουμε τη στήριξη αρκετών εταιρειών «συνοδοιπόρων», όπως συνηθίζουμε να τους αποκαλούμε, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί αναγνωρίζεται η προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.
Θέλουμε να έχουμε δίπλα μας κάθε χρόνο ανθρώπους που θέλουν πραγματικά, αλλά και μπορούν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.
Η φιλοσοφία μας είναι ότι πολλοί και από λίγα κάθε χρόνο δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που όχι μόνο θα διαφημίζει την πόλη μας, αλλά κυρίως θα προσφέρει κοινωνικά, δίνοντας το δικαίωμα σε όλα αυτά τα παιδιά της Λάρισας και των γύρω περιοχών που αθλούνται στον σύλλογο να μπορούν να κάνουν όνειρα και να βάζουν στόχους στη ζωή τους από πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνοντας να λειτουργούν ομαδικά, μαθαίνοντας από πολύ μικρή ηλικία να προγραμματίζουν τον χρόνο τους, αλλά και να σέβονται τους συνανθρώπους τους.
Αυτό είναι το καταπίστευμα που αφήνουμε όλοι μας βοηθώντας αυτήν την προσπάθεια που γίνεται».
Στη σημερινή αναμέτρηση ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας δε θα έχει στη διάθεσή του τρεις παίκτες, τον Θάνο Δανιήλ λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων και τους Παράσχο και Χατζή που είναι τραυματίες.
Αυτό που ζητάνε οι παίκτες της λαρισινής ομάδας είναι η συμπαράσταση του κόσμου, ώστε να βοηθήσει στην επιτυχία της ομάδας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εθνικός Πειραιά-Ν.Ο. Βουλιαγμένης    4-13
ΣΗΜΕΡΑ
14:00, Κολ. «Αντ. Δημητρόπουλος» Γλυφάδας: Υδραϊκός-Πανιώνιος. Διαιτητές: Σπύρος Αχλαδιώτης, Γιάννης Αντζουλάκος. Παρατηρητής: Χρήστος Τσαρουχάς. Αλυτάρχης: Κείμης Μαρσέλλος.
17:00, Κολ. Νέας Πολιτείας Λάρισας: ΝΟΛ Exalco-Ν.Ο. Πατρών. Διαιτητές: Γρηγόρης Σπανούδης, Κώστας Κυράνης. Παρατηρητής: Μίλτος Ελευθεριάδης. Αλυτάρχης: Δημήτρης Κατσιάμπας.
20:30, Κολ. Σεράφειο: Παναθηναϊκός-Παλαιό Φάληρο. Διαιτητές: Γιώργος Σταυρίδης, Χρήστος Κυράνης. Παρατηρητής: Ηλίας Δαμιανάκης. Αλυτάρχης: Μανώλης Μουστάκης.
* Όλοι οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΚΟΕ TV.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ν.Ο. Βουλιαγμένης    37-14    9
2. Παναθηναϊκός    35-11    6
3. Εθνικός Πειραιά    20-27    3
4. Πανιώνιος    20-22    3
5. Παλαιό Φάληρο    15-21    3
6. Υδραϊκός    14-21    3
7. ΝΟΛ Exalco    14-22    0
8. Ν.Ο. Πατρών    15-32    0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass