Αλλάζουν τα πρωταθλήματα των Μικτών ομάδων των ΕΠΣ

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΜΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΤΕΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ Κ-14 ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΙ CAMP ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ * ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ-16

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 11:00

Με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια θα διεξαχθούν τα φετινά πρωταθλήματα Μικτών των Ενώσεων. Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν στην ηλικιακή κατηγορία Κ-14 όπου επανέρχονται μετά την 1η φάση οι Περιφερειακές Μικτές, οι Μικτές Ζώνης, ενώ θεσπίζονται camp προπονητικού χαρακτήρα. Στην Κ-16 δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, με εξαίρεση το ότι οι αγώνες θα είναι μονοί.


Η κλήρωση των πρωταθλημάτων αναμένεται να διεξαχθεί την 1η Νοεμβρίου. Η ΕΠΣ Λάρισας συμπεριλήφθηκε στον 4ο Όμιλο μαζί με τις ΕΠΣ Θεσσαλίας (Μαγνησία), Τρικάλων, Κοζάνης, Γρεβενών και Πιερίας.
Συνοπτικά οι σημαντικότερες αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής των φετινών πρωταθλημάτων:
ΣΤΗΝ Κ-14
Οι αγώνες 1ης φάσης θα διεξαχθούν με τη μορφή μονών αγώνων και γηπεδούχος ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Η 1η φάση θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους.
Στη 2η φάση, οι ΕΠΣ που απαρτίζουν τον κάθε Όμιλο της 1ης φάσης, θα ενοποιηθούν για να συγκροτήσουν Ομάδες - Περιφέρειες, δηλαδή οι ΕΠΣ του 1ου Ομίλου θα συγκροτήσουν την 1η Ομάδα -Περιφέρεια κ.ο.κ.
Ο προπονητής της ΕΠΣ που αναδείχθηκε πρώτη στην 1η φάση, θα είναι προπονητής της αντίστοιχης Περιφέρειας, με βοηθό του τον προπονητή της ΕΠΣ που αναδείχθηκε δεύτερη. Οι δύο συγκεκριμένοι προπονητές θα είναι αρμόδιοι για την επιλογή των 25 ποδοσφαιριστών που θα απαρτίζουν την Ομάδα - Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές.
Κατά τη 2η φάση θα συγκροτηθούν 5 Camp (διάρκειας τριών ημερών με διανυκτέρευση) στα οποία θα διεξαχθούν δύο αγώνες 90 λεπτών προπονητικού χαρακτήρα ως ακολούθως:
Πρώτο Camp: 1η Περιφέρεια - 2η Περιφέρεια
Δεύτερο Camp: 3η Περιφέρεια - 4η Περιφέρεια
Τρίτο Camp: 5η Περιφέρεια - 6η Περιφέρεια
Τέταρτο Camp: 7η Περιφέρεια - 8η Περιφέρεια
Πέμπτο Camp: 9η Περιφέρεια - 10η Περιφέρεια
Στην 3η φάση, οι Περιφέρειες της 2ης φάσης θα ενοποιηθούν για να συγκροτήσουν τέσσερις Ζώνες ως ακολούθως:
Βόρεια Ζώνη (1η, 2η και 3η Περιφέρεια)
Κεντρική Ζώνη (4η, 5η, και 6η Περιφέρεια)
Νότια Ζώνη (7η και 8η Περιφέρεια)
Ζώνη Νήσων (9η και 10η Περιφέρεια)
Κατά την 3η Φάση θα συγκροτηθούν 4 Camp στα οποία θα διεξαχθούν προπονήσεις διάρκειας πέντε ημερών με διανυκτέρευση. Το κάθε Camp θα φιλοξενεί από μία ζώνη η οποία θα αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές. Η επιλογή των ποδοσφαιριστών θα γίνεται από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές που θα είναι και οι Προπονητές της κάθε Ζώνης.
Στην 4η φάση, οι Ζώνες της 3ης φάσης θα ενοποιηθούν σε Ομάδες Προεπιλογής Βορρά και Νότου ως ακολούθως:
Ομάδα Προεπιλογής Βορρά (Βόρεια και Κεντρική Ζώνη)
Ομάδα Προεπιλογής Νότου (Νότια Ζώνη και Ζώνη Νήσων)
Κατά την 4η Φάση θα συγκροτηθούν 2 Camp στα οποία θα διεξαχθούν προπονήσεις διάρκειας πέντε ημερών με διανυκτέρευση. Το κάθε Camp θα φιλοξενεί από μία Ομάδα Προεπιλογής η οποία θα αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές. Η επιλογή των ποδοσφαιριστών θα γίνεται από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές που θα είναι και οι Προπονητές των Ομάδων Προεπιλογής Βορρά και Νότου.
ΣΤΗΝ Κ-16
Η 1η Φάση θα διεξαχθεί σε 10 Ομίλους (όπως προαναφέρθηκε η ΕΠΣΛ συμπεριλήφθηκε στον 4ο Όμιλο). Οι αγώνες 1ης φάσης θα διεξαχθούν με τη μορφή μονών αγώνων και γηπεδούχος ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.
Στη 2η φάση προκρίνονται οι πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου, ήτοι 10 και οι 6 καλύτερες δεύτερες ομάδες που συμμετείχαν στους Ομίλους από 1 έως και 9 (εξαιρείται ο Όμιλος 10 από τον οποίο δεν αναδεικνύεται δεύτερη καλύτερη υποψήφια ομάδα). Οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα προκύψουν από την 1η Φάση θα χωριστούν σε group με γεωγραφικά κριτήρια και έπειτα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες (νοκ άουτ).
Στα προημιτελικά (φάση των «8») οι οκτώ (8) ομάδες που προέκυψαν από τη 2η φάση θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο group και θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες (νοκ άουτ) με γηπεδούχες τις ομάδες που θα κληρωθούν πρώτες σε κάθε ζευγάρι.
Στα ημιτελικά οι τέσσερις (4) ομάδες θα αγωνιστούν (ύστερα από κλήρωση) σε μονούς αγώνες που θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο.
Στην τελική φάση οι αγώνες που θα προκύψουν θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα ως εξής:
Οι νικητές των ημιτελικών θα αγωνιστούν στον τελικό.
Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass