Παγκόσμια καταξίωση για τους βετεράνους παλαιστές της ΕΑΛ

* 2ος ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΑΠ. ΣΤΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ’ ΤΩΝ 130 ΚΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΚΑΙ 5ος Ο ΑΝΔΡ. ΚΛΕΙΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ’ ΤΩΝ 78 ΚΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2024 12:55

Με ένα ασημένιο μετάλλιο επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Πόρετς της Κροατίας όπου διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων πάλης. Και αυτό ήρθε από τον παλαιστή της ΕΑΛ Πήγασος Αποστόλη Στάμο στην κατηγορία Γ’ (45-50 ετών) στα 130 κιλά της ελευθέρας πάλης.


Ο Αποστόλης Στάμος ξεκίνησε το τουρνουά με μια επιβλητική νίκη επί του Ρώσου αντιπάλου του Φετίσοφ με 7-0 στα σημεία, και παρά την ήττα του με πτώση στον δεύτερο αγώνα του ομίλου από τον Μογγόλο παγκόσμιο πρωταθλητή Αλτάνγκερελ, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου εκεί μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση υπέταξε με 6-1 στα σημεία τον αθλητή από το Αζερμπαϊτζάν Αμπντούλοφ, για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Εκεί σε ένα κλειστό παιχνίδι υποτάχθηκε ξανά στην ανωτερότητα του Μογγόλου πρωταθλητή Αλτάνγκερελ χάνοντας με 5-0 στα σημεία αυτή τη φορά, κατακτώντας έτσι το ασημένιο μετάλλιο. Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο μετάλλιο του Στάμου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου πριν από τρία χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Λουτράκι. Έτσι έγινε ο μοναδικός Θεσσαλός παλαιστής και ένας από τους πέντε σε όλη την Ελλάδα που έχει στη συλλογή του δύο παγκόσμιο μετάλλια τα τελευταία τρία χρόνια.
Μεγάλο τουρνουά όμως πραγματοποίησε και ο έτερος βετεράνος πρωταθλητής της ΕΑΛ, Ανδρέας Κλειούσης, ο οποίος επίσης στην κατηγορία Γ’ στα 78 κιλά της ελευθέρας έφτασε στα ημιτελικά της κατηγορίας του. Ο Ανδρέας Κλειούσης μετά από δυο επιβλητικές νίκες επί του Καζάκου αθλητή Ντζανάεφ με 10-1 στα σημεία και του Σουηδού πρωταθλητή Φαρκχόντε με 12-9 στα σημεία, κέρδισε την πρόκριση στα ημιτελικά όπου εκεί υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Αμερικανού δευτεραθλητή κόσμου Μούρνο Ολβέρα με 13-1 στα σημεία. Έτσι στον τελικό του χάλκινου μεταλλίου είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ έμπειρο παλαιστή από το Ιράν. Ο Κλειούσης κρατούσε το χάλκινο μετάλλιο στα χέρια του μέχρι τα τελευταία 20’’ του μικρού τελικού καθώς προηγούνταν με 2-1 στα σημεία επί του Ιρανού Αλί Ράντμερ, αλλά τελικά μια ολιγωρία του στέρησε στην εκπνοή του ματς το μετάλλιο, καθώς ο Ιρανός πρωταθλητής κατάφερε να κερδίσει 2 τεχνικά σημεία και τελικά και το ματς με 4-2.
Την αποστολή στην Κροατία συνόδεψαν ο Πέτρος Κρίκης ως αρχηγός της Ελληνικής αποστολής από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και ο προπονητής του τμήματος πάλης της ΕΑΛ Δημοσθένης Κακαργιάς.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΑΛ συγχαίρουν τους δύο βετεράνους πρωταθλητές του τμήματος πάλης για τις νέες μεγάλες επιτυχίες που έφεραν, καθώς και όσους βοήθησαν για να πάει η αποστολή στο παγκόσμιο της Κροατίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass