ΘΑΝ. ΜΑΜΑΚΟΣ:

Η Λήδα ένα νέο πρότυπο του λαρισινού αθλητισμού!

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΣΓΟ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2024 11:30

Του Σωτ. Κέλλα
Η Λήδα Μανθοπούλου είναι ένα πρότυπο για τον λαρισινό αθλητισμό. Ελπίζω να το διαχειριστεί σωστά και χαίρομαι που είναι δίπλα της η μητέρα της (σ.σ. Στέλλα Τσιάτσιου).

Εγώ προσωπικά το χάρηκα πολλαπλά, γιατί έκανα στίβο, πριν μεταπηδήσω στο ποδόσφαιρο, στον σύλλογό της, μετείχε ως υγιής η Μανθοπούλου, στον Πελασγό, στο αγώνισμα των 400 μέτρων. Χαίρομαι, επίσης, που πληροφορήθηκα ότι ο Πελασγός θα κάνει και τμήμα ατόμων με ειδικές ανάγκες, γιατί η πόλη το χρειάζεται και υπάρχουν πολλές αθλήτριες. Η Λήδα μού είπε ότι σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και πιστεύω ότι η παραμονή στον αθλητισμό και η ενασχόλησή της με νέα παιδιά θα δώσει έναυσμα για να βγούνε και νέοι πρωταθλητές». Αυτά ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος μετά το τέλος της εκδήλωσης της βράβευσης του Δήμου Λαρισαίων στη Λήδα Μανθοπούλου για τη 2η θέση που πήρε στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στα 100 μέτρα στην κατηγορία Τ38 (άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας).
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κέλλας, Θωμάς Ρετσιάνης και Ηρακλής Γερογιώκας, ενώ λόγω υποχρεώσεων προς το τέλος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού Σωτήρης Σουλούκος. Παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος του Πελασγού Ηλίας Καφφές, που με δάκρυα στα μάτια μίλησε λέγοντας τα εξής: «Ο δήμαρχος είναι κοντά μας σε κάθε πρόβλημα και επιδίωξη. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι για τη νεολαία μας η μοναδική διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα και η Λήδα έρχεται με αυτήν της την επιτυχία να μας δώσει ένα μάθημα ζωής, για το πώς μπορούμε σε κάθε εμπόδιο να δουλεύουμε, να προσπαθούμε και να πετυχαίνουμε. Αυτό το κορίτσι είναι μια ηρωίδα, που δεν άφησε μια ατυχία στη ζωή της να την καθορίσει, νίκησε την ίδια τη ζωή».
Στον στίβο είναι «φτερωτή», αλλά με τα μικρόφωνα δεν τα πάει καλά η Λήδα Μανθοπούλου, η οποία είπε λίγα λόγια: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που μπόρεσα να φέρω αυτό το ασημένιο μετάλλιο στην πόλη μας. Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ και εύχομαι να φέρω κι άλλα μετάλλια».
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος απένειμε στην παραολυμπιονίκη μια πλακέτα με την ευχή να την ξαναβραβεύσει το 2028 μετά τους Παραολυμπιακούς στο Λος Άτζελες.
Δηλώσεις έκανε κα η μητέρα της αθλήτριας, η Λαρισαία ηθοποιός Στέλλα Τσιάτσου, που, μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής: «Είναι τιμή, μας γεμίζει χαρά. Η Λάρισα είναι η πόλη που μεγάλωσε η Λήδα, αν και δε γεννήθηκε εδώ, αλλά στη Ρουμανία, ποτέ, όμως, δεν έμαθε Ρουμανικά. Ήρθε αμέσως στη Λάρισα για να μείνει με τον παππού της. Είναι όμορφο να σε τιμά η πόλη που αγαπάς. Τη Λήδα την έχουν τιμήσει πολλές πόλεις, η Θεσσαλία έδειξε γενικά την αγάπη της και είναι πολύ ευχάριστο αυτό».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση ζωγραφικής μικρών μαθητών και μαθητριών των σχολείων του Νομού Λάρισας, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου.
Τα παιδιά, έχοντας εμπνευστεί από την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα τον περασμένο Απρίλιο, δημιούργησαν μοναδικά έργα, που αποτυπώνουν τα ιδεώδη και τις αξίες του ολυμπιακού πνεύματος.
Τα σχολεία που συμμετέχουν στην έκθεση είναι τα εξής: 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δημοτικό Σχολείο Αιγάνης, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 45ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, Δημοτικό-Γυμνάσιο ΜΙΚΕ «Σχολή Καραβάνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass