Τζάμπολ με... κρυφό πόθο έναν πρώτο ελληνικό τελικό

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE * ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΙΩΝΙΟΥΣ»

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2024 8:54

Αφού το ελληνικό μπάσκετ... περίμενε επί έντεκα ολόκληρα χρόνια, από το 2013 με τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο, για να δει δική του ομάδα στην κορυφή της Euroleague, το 2024 ήρθε η ώρα με τον Παναθηναϊκό να... κάνει τους Ευρωπαίους φιλάθλους να... παραμιλούν, με την κατάκτηση του τίτλου, με 95-80 επί της Ρεάλ Μαδρίτης και να ράβει το 7ο αστέρι στη φανέλα του. Στην πρώτη χρονιά παρουσίας του Εργκίν Αταμάν στην τεχνική ηγεσία και με τον Κώστα Σλούκα να αποχαιρετά τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2023 και να φορά το περιβραχιόνιο του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην Ιστορία. Μία ολοκαίνουρια ομάδα με 11 νέους παίκτες να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, από την πρώτη κιόλας σεζόν!


Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κλάση του, φωνάζοντας «παρών» σε ένα τρίτο διαδοχικό φάιναλ φορ και τερματίζοντας στην 3η θέση.
Στη γραμμή εκκίνησης, λοιπόν της 25ης επετείου της Euroleague, τελευταίας σεζόν χωρίς Salary Cap, o Παναθηναϊκός και o Ολυμπιακός, παίρνουν θέση ως φαβορί όχι μόνο για το φάιναλ φορ, το οποίο φαίνεται να οδεύει προς το Βελιγράδι ξανά (όπως το 2022), αλλά ακόμη και για τον τελικό... κι ενώ ποτέ έως σήμερα, οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ δεν έχουν βρεθεί αντίπαλοι στην καταληκτική αναμέτρηση. Άραγε... θα συμβεί αυτό φέτος;
Οι δύο ελληνικές ομάδες συγκαταλέγονται στην ελίτ ήδη από την περασμένη σεζόν και φέτος ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, με διορθωτικές κινήσεις έφερε μεγάλους παίκτες, όπου υπήρχαν... κενά. Απέκτησε τον Λορένζο Μπράουν, τον Τούρκο διεθνή σέντερ Ομέρ Γιουρτσεβέν, και τον επίσης ΝΒΑερ, Τσεντί Οσμάν, για τη θέση «3».
Η επιστροφή του MVP της Euroleague 2023, Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, μετά τη μία σεζόν του στο ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς, από μόνη της αλλάζει τις ισορροπίες τόσο στη δυναμική της ομάδας του Πειραιά όσο και στις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έκαναν υπέρβαση αυτή τη φορά, φέρνοντας στο ΣΕΦ και τον ΝΒΑερ Εβάν Φουρνιέ, τον 3ο σκόρερ της Euroleague πέρυσι στην κανονική περίοδο Κίναν Έβανς (θα αγωνιστεί από τον Ιανουάριο λόγω τραυματισμού), τον Λούκα Βιλντόσα από τον Παναθηναϊκό. Στο... λιμάνι επέστρεψε και ο «μπόμπερ» Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2024, Παναθηναϊκός, ξεκινά τη σεζόν από εκεί που... τέλειωσε την προηγούμενη, δηλαδή από το Βερολίνο! Πρώτη αντίπαλος είναι η αδύναμη Άλμπα Βερολίνου.
Αδιαμφισβήτητα πιο δύσκολη πρεμιέρα περιμένει τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ, στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή είναι και η πιο αμφίρροπη «μάχη» της 1ης αγωνιστικής, το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ
Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός (19:45)
Μονακό-Αρμάνι Μιλάνο
Ζάλγκιρις Κάουνας-Μπαρτσελόνα
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βιλερμπάν
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης
Μπασκόνια-Παρτιζάν

ΑΥΡΙΟ
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός (20:30)
Παρί-Ερυθρός Αστέρας
Βίρτους Μπολόνια-Αναντολού Εφές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass