Αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ στην Α1 ΕΣΚΑΘ

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ - ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ, ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2024 12:49

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Το προσεχές Σάββατο οι φετινοί μονομάχοι παίρνουν θέση στο τζάμπολ, σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως αναμένεται να είναι και το οποίο για πολλούς χαρακτηρίζεται ως το δυσκολότερο των τελευταίων ετών. Με συνολικά 15 ομάδες και 30 αγωνιστικές η φετινή Α1 ΕΣΚΑΘ υπόσχεται πολλές συγκινήσεις αλλά και εκπλήξεις. Σίγουρα υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά τα πάντα θα κριθούν στο παρκέ. Σε ό,τι αφορά τη Λάρισα θα εκπροσωπηθεί από έξι συνολικά ομάδες Γ.Σ. Αμπελώνα, ΑΕΛ, ΕΑΛ, Σπάρτακο, ΝΕΣ Λάρισας και Ν. Κεραυνό που δηλώνουν έτοιμες να κάνουν το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων τους. Ας δούμε τι είπαν οι προπονητές των ομάδων της Λάρισας στη φετινή Α1 ΕΣΚΑΘ:

 

Ο Γ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Ένα από τα φαβορί της ανόδου είναι ο Γ.Σ. Αμπελώνα. Οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, αλλά και η εύκολη πρόκριση στο «Final 4» του Κυπέλλου δείχνουν ότι η ομάδα του Αμπελώνα θα είναι μία εκ των πρωταγωνιστών.
«Στόχος μας είναι η επιστροφή στη Γ’ Εθνική και παράλληλα -από τη στιγμή που προκριθήκαμε στο «Final 4»- η κατάκτηση του Κυπέλλου» επισήμανε ο τεχνικός της ομάδας Βασίλης Τεκούσης και πρόσθεσε:
«Έχουμε πιστεύω το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία, αλλά το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Κρατήσαμε τον περσινό κορμό και παράλληλα κάναμε ποιοτικές και στοχευμένες προσθήκες για να πετύχουμε τον στόχο μας.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί όπως πέρυσι. Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο είναι ισάξιες και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Ο δρόμος μέχρι το τέλος θα είναι πολύ μεγάλος και θα πρέπει να προσέξουμε τους τραυματισμούς. Ένα από τα δυνατά μας χαρτιά είναι η έδρα και πιστεύω ότι και φέτος θα είναι γεμάτη».

 

Η ΑΕΛ
Για την ΑΕΛ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά φέτος. Οι «βυσσινί» θέλουν παράλληλα με την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει να δώσουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά και να βγάλουν παίκτες που έχει ανάγκη το λαρισινό μπάσκετ.
«Οι στόχοι της ομάδας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή στην κατηγορία μέσα από μία καλή πορεία παίζοντας καλό μπάσκετ» υπογράμμισε ο τεχνικός των «βυσσινί» Νίκος Παπαϊωάννου και πρόσθεσε:
«Μας ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά, γι’ αυτό θέλουμε να εξασφαλίσουμε νωρίς την παραμονή. Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός για μας, αλλά εάν έρθει δεν θα πούμε όχι.
Αγωνιστικά θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα γιατί υπάρχει λειψανδρία ψηλών, κάτι που θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε εκ των έσω. Έχουμε τον Ντικούδη τραυματία που σίγουρα θα χάσει τα πρώτα παιχνίδια και θα είναι σημαντική απουσία για μας.
Από κει και πέρα εύχομαι υγεία σε όλους και να έχουμε μία καλή χρονιά».

 

Η ΕΑΛ
Η νεοφώτιστη στην κατηγορία ΕΑΛ θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, χωρίς να εμπλακεί σε περιπέτειες.
Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του τεχνικού Ιορδάνη Γκαραγκούνη:
«Ελπίζουμε να σωθούμε γρήγορα. Είμαστε μία νεοφώτιστη και νεανική ομάδα με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να πάρουν εμπειρίες και σε κάθε παιχνίδι θα παλεύουμε για τη νίκη.
Νομίζω ότι η φετινή θα είναι η πιο δύσκολη Α1 της τελευταίας δεκαετίας. Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες, με μεγάλα μπάτζετ, αλλά εμείς είμαστε αισιόδοξοι».

 

Ο Ν. ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Η ομάδα του Ν. Κεραυνού θα παραμείνει προσηλωμένη στη φιλοσοφία της που είναι η ανάδειξη των παιδιών της ακαδημίας.
«Εμείς έχουμε μία νεανική ομάδα όπως πάντα και στόχος μας είναι η σωτηρία», ανέφερε ο τεχνικός Αντώνης Πάκας και πρόσθεσε:
«Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχει πολλά παιχνίδια και όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν. Εμείς συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο με παιδιά από την ακαδημία. Φαβορί για την άνοδο πιστεύω είναι ο Αμπελώνας γιατί ενισχύθηκε σημαντικά. Η μάχη της παραμονής θα είναι αμφίρροπη, οι ομάδες έχουν την ίδια δυναμική και θα δούμε στο τέλος ποιοι θα πετύχουν τον στόχο τους».


Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μια σχεδόν καινούρια ομάδα θα παρατάξει ο Σπάρτακος, ο οποίος θέλει να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή πορεία στη διοργάνωση.
Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του τεχνικού Μάριου Γρεμμενά ο οποίος τόνισε:
«Δημιουργήσαμε σχεδόν μία καινούρια ομάδα. Έχουμε παίκτες από τον περσινό κορμό, επέστρεψαν κάποια παιδιά που είχαν φύγει και παράλληλα προωθήσαμε ορισμένους εφήβους. Επομένως έχουμε να παντρέψουμε τρεις γενιές, εάν μπορούμε να το πούμε έτσι. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να το ευχαριστηθούμε. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όπως συνηθίζουμε να λέμε κερδίζοντας ανοίγει η όρεξη».

 

Ο ΝΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με νεανικό προφίλ ο ΝΕΣ Λάρισας θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό και να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί.
«Μας περιμένει ένα γεμάτο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αμφίρροπα ματς, το οποίο θα είναι παράλληλα συναρπαστικό και θα κρατήσει την αγωνία μέχρι το τέλος» επισήμανε ο τεχνικός Βάιος Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε:
«Υπάρχει θεωρώ ξεκάθαρο φαβορί για την άνοδο, αλλά υπάρχουν και 2-3 ακόμα έμπειρες και πολύ δυνατές ομάδες. Οι υπόλοιπες θα παλέψουν για τις άλλες θέσεις της βαθμολογίας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Έχουμε πολλά νέα παιδιά και γενικά γίνεται μια προσπάθεια να ανέβουν όσο περισσότερα παιδιά από το εφηβικό στο ανδρικό».

 

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (5/10) της Α1 ΕΣΚΑΘ έχει ως εξής:
Δαναοί-Ολυμπιακός Β.
Σπάρτακος-Γ.Σ. Αγριάς
ΝΕΣ Λάρισας-Αλμυρός
Άρης Τρικ.-ΑΕΛ
Γ.Σ. Αμπελώνα-Ν. Κεραυνός
ΑΕΛ-Πολυαθλητικό Τρικ.
Απόλλων Καρδ.-Διμήνι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass