ΑΕΛ

Απλά και εύκολα…3-0

Εκπληκτικά τέρματα από Πασά και Στίνα

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2024 12:25

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Η ΑΕΛ έκανε το καθήκον της χθες στο Ael Fc Arena καθώς κέρδισε τον Διαγόρα Ρόδου με 3-0 εύκολα και απλά, πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με συγκάτοικο τον ΠΑΣ Γιάννινα που κέρδισε στο ντέρμπι τον ΠΟΤ Ηρακλή με 2-1. Στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Μακεδονικός. Τα γκολ για τη λαρισινή ομάδα πέτυχαν οι: Πασάς (23 πέναλτι, 58’) και Στίνα (62’).
Η λαρισινή ομάδα είχε διαστήματα πολύ καλού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα τα πρώτα δύο εικοσιπεντάλεπτα κάθε ημιχρόνου, ενώ ο τεχνικός Αλέκος Βοσνιάδης με τα σχήματα που δοκίμασε δείχνει ότι ψάχνει την καλύτερη ενδεκάδα. Έδωσε ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες, ενώ από δω και πέρα θεωρεί ότι θα απλοποιηθούν οι λύσεις αφού θα έχει καλύτερη εικόνα.
Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γιάννης Πασάς που πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα (τα δεύτερο προσωπικό του και 2-0 υπέρ της ΑΕΛ), αλλά το συναγωνίστηκε και ο Στίνα στο τρίτο τέρμα. Δύο γκολ που άξιζε να πληρώσεις εισιτήριο για να τα απολαύσεις.
Στα αξιοσημείωτα οι δυνατές φωνές και συνθήματα κατά του Ολυμπιακού με αφορμή το ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι και το φέρνει αύριο στα Φάρσαλα, ενώ έγινε προσπάθεια (είχε οριστεί και ημερομηνία) να έρθει στη Λάρισα, κάτι που δε συνέβη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Αλέκος Βοσνιάδης ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Περντρέου, στην άμυνα από δεξιά έπαιξε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, σέντερ μπακ οι: Βαφέας, Ηλιάδης και αριστερά ο Κοσσονού, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ Γιαξής και Μπαριέντος, πιο μπροστά οι Μούργος (δεξιά), Στίνα και Κρητικός (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Πασάς.
Από την αρχή η λαρισινή ομάδα κυριάρχησε στο παιχνίδι και μόλις στο 6’ σε προσπάθεια του Πασά από αριστερά και σέντρα ο Μούργος μέσα από τη μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ!
Στη μόνη αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος που είχε ο Διαγόρας στο 9’ το διαγώνιο σουτ του Μανωλάκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Περντρέου.
Λίγο αργότερα στο 11’  ο Μούργος δοκίμασε ένα δυνατό δεξιό σουτ, αλλά απέκρουσε ο Γαλάνης.
Στο 17’ μακρινό σουτ του Ηλιάδη η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Διαγόρα.
Και στο 23’ η ΑΕΛ κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Κρητικού από τον Νικολή, το οποίο αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι εις διπλούν. Υποστήριξαν ότι δεν ήταν (το τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο ποδοσφαιριστής Στέργιος Δημόπουλος) και ότι το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής.
Το μετέτρεψε εύκολα σε γκολ ο Πασάς.
Από κει και πέρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρχε κάτι το αξιόλογο. Δεν έγινε στην κυριολεξία ούτε μια φάση και οι φίλαθλοι απλά έμειναν με την ανασφάλεια του 1-0.
Στο δεύτερο μέρος όμως όλα ήταν διαφορετικά. Η ΑΕΛ ξεκίνησε πάλι πολύ καλά και σημαντικό ρόλο έπαιξε η είσοδος του Μωραΐτη που αγωνίστηκε πίσω από τον Πασά και ο Στίνα πήγε στα πλάγια. Ο Παναγιωτίδης πήρε τη θέση του Γιαξή που ήταν μάλλον «τρακαρισμένος» με το ξεκίνημα στο αρχικό σχήμα.
Μάλιστα στο 52’ ο Παναγιωτίδης έχασε και την πρώτη ευκαιρία του β’ μέρους όταν ο Γαλάνης μπλόκαρε την κεφαλιά που έκανε σε σέντρα του Στίνα.
Στο 54’ ο Κρητικός τροφοδοτεί υπέροχα τον Πασά που σούταρε από το σημείο του πέναλτι για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Γαλάνης.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στίνα και από πολύ κοντά ο Μωραΐτης σημάδεψε με σουτ ένα μέτρο από την εστία το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Διαγόρα.
Τελικά το 2-0 ήρθε με ένα εκπληκτικό σουτ του Γιάννη Πασά στο 58’ έξω από την μεγάλη περιοχή. Ένα τέρμα που το πανηγύρισαν όλοι έξαλα.
Και τέσσερα λεπτά αργότερα το παιχνίδι έλαβε τέλος όταν ο Στίνα με ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Η ομάδα της Ρόδου προσπάθησε να μειώσει. Αρχικά το σουτ του Μανωλάκη έξω από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε άουτ στο 71’. Στη συνέχεια στο 84’ χτύπημα φάουλ του Σαπουντζή από αριστερά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Περντρέου και στη συνέχεια η κεφαλιά του Γαρουφαλιά έστειλε από πολύ κοντά την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Τέλος στο 89’ σε φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου ο Γαλάνης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, αλλά μετά το 3-0 κινδύνεψε να δεχθεί τέρμα.
Υπήρξαν κάποια παράπονα εκατέρωθεν προς τον διαιτητή Καλατζή, αφού οι παίκτες της ΑΕΛ ζήτησαν ένα ακόμα πέναλτι σε ανατροπή του Ακόστα και ένα η ομάδα του Διαγόρα Ρόδου όταν σε σουτ του Ολιβέιρα υποστήριξαν ότι η μπάλα βρήκε χέρι «βυσσινί» αμυνόμενου. Ποιος είχε δίκιο, αν υπήρχε VAR θα το διαπιστώναμε…
Η ΑΕΛ πήρε μια σημαντική νίκη και απολαμβάνει τον αέρα της βαθμολογικής κορυφής από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Γιάννης Πασάς και τον ακολούθησαν ο δαιμόνιος Στίνα με τον Μπαριέντος. Μια τριάδα που αλλάζει τα δεδομένα. Από κει και πέρα ο Περντρέου μια φορά μόνο χρειάστηκε να επέμβει. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου δείχνει ότι του λείπουν παιχνίδια, ενώ ο Κοσσονού ανέβηκε. Ο Βαφέας από τα κορυφαία σέντερ μπακ της κατηγορίας όπως και ο Ηλιάδης.
Ο Παναγιωτίδης ήταν καλύτερος του Γιαξή, ενώ σε μεγάλα κέφια ήταν ο Τάσος Κρητικός στο πρώτος μέρος. Ο Ακόστα είχε διάθεση από αριστερά όσο έπαιξε, ενώ ο Μούργος δεν πήγε καλά. Ο Μωραϊτης έδωσε πνοή στο δεύτερο μέρος, ενώ Σγουρός και Κώστας Παπαγεωργιου έπαιξαν λίγο και δεν φάνηκαν.
Από το Διαγόρα καλύτεροι οι: Γαλάνης, Μανωλάκης και Σαπουντζής. Οι πρώην της ΑΕΛ έπαιξαν λίγο. Ο Δημόπουλος τραυματίστηκε στο 42’, ενώ ο Γαρουφαλιάς μπήκε στο 65’.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Στέφανος-Βάιος Καλατζής (Θεσσαλίας) έκανε πολλά λάθη και στις αμφισβητούμενες φάσεις δεν ξέρουμε αν είχε δίκιο.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Παντελής Πάνου (Φλώρινας), Βασιλεία Τσικλητήρα (Πιερίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Περντρέου, Παπαγεωργίου Αθ., Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσσονού, Μπαριέντος (75’ Σγούρος), Γιαξής (46’ Παναγιωτίδης), Κρητικός (67’ Ακόστα), Πασάς (67’ Παπαγεωργίου Κ.), Μούργος (46’ Μωραΐτης), Στίνα
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Θωμάς Γράφας): Γαλάνης, Σταματούλας, Δημόπουλος (44’ Κατσουλίδης), Νικολής, Μανωλάκης, Μπέργκου, Παπαδόπουλος Ι. (65’ Γαρουφαλιάς), Σαπουντζής, Τσιαντούλας (65’ Άντο), Κοκκίνης (56’ Ολιβέρι), Λιούμης
Επιστρέφει στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ για προπονήσεις
Επιστροφή στο Αλκαζάρ για την ΑΕΛ σύντομα για προπονήσεις καθώς στα γήπεδα των Δένδρων θα γίνει επανασπορά. Ήδη υπάρχει συμφωνία με την Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ και οι παίκτες θα χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια της αίθουσας βαρέων αθλημάτων, καθώς απαγορεύεται η χρήση των αποδυτηρίων του γηπέδου Αλκαζάρ λόγω προβλήματος στατικότητας που αντιμετωπίζει και είναι κλειστό για επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Πέναλτι μετά από 37 αγώνες!
Η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι μετά από 37 αγώνες! Συγκεκριμένα το τελευταίο που είχε κερδίσει ήταν στις 17 Ιουνίου 2023 στον αγώνα πάλι με τον Διαγόρα Ρόδου(5-0). Σύμπτωση ότι με την ίδια ομάδα ξανακέρδισε πέναλτι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass