10ος Αχίλλειος Αθλος στα Φάρσαλα: Ενας αγώνας που ενώνει γενιές

* Μεγάλος νικητής του επετειακού αγώνα ο Κων/νος Σκοτίδης * Τιμήθηκε η παραολυμπιονίκης του Παρισιού Λήδα Μανθοπούλου * Τρεις αθλητές έχουν τρέξει τον Αχίλλειο Αθλο από τη γέννησή του

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2024 12:01

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»), Του Γ. Γκαντέλου

 

Ο 10ος επετειακός Αχίλλειος Άθλος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χθες στα Φάρσαλα, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα, με μεγάλο νικητή τον Κων/νο Σκοτίδη από τον Βόλο. Στον αγώνα παρευρέθηκε και τιμήθηκε από τους διοργανωτές η παραολυμπιονίκης του Παρισιού Λήδα Μανθοπούλου, η οποία έχει ανακηρυχθεί σε πρέσβειρα των αγώνων. Η διοργάνωση εκκίνησε από το πάρκο Απιδανού, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑΥ και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας και έθεσε τις βάσεις για την επόμενη δεκαετία της ιστορίας του, που ξεκίνησε το 2013.
Ενας αγώνας για όλους
Με τη συμμετοχή 175 αθλητών στον ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ, 138 στον αγώνα των 5,2 χλμ και πολλών μικρών μαθητών στον αγώνα 1 χλμ, ο Αχίλλειος Άθλος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη δυναμική του και την απήχησή του στο κοινό.
Από νωρίς το πρωί, αθλητές κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στον χώρο εκκίνησης, έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να τερματίσουν στην πλατεία δημαρχείου της πόλης.
Την έναρξη έδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου και πρώτοι εκκίνησαν οι αθλητές του ημιμαραθωνίου δρόμου των 21,1 χλμ του «10ου Αχίλλειου Άθλου», στη συνέχεια οι αθλητές του «7ου Αγώνας Δρόμου» 5,2 χλμ και τελευταίοι οι μικροί μαθητές του «9ου Παιδικού – Εφηβικού Αχίλλειου Άθλου» του 1 χλμ.
Ιστορικές συμμετοχές
Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις αθλητές, ο Αποστόλης Γούλας, ο Αποστόλης Νικολάου και ο Βασίλης Ζαχαρής, έχουν συμμετάσχει σε όλους τους Αχίλλειους Άθλους από την πρώτη διοργάνωση, αποτελώντας ένα παράδειγμα προς μίμηση.
Θετικη εντυπωση
Θετική εντύπωση προκάλεσε στον αγώνα των 5,2 χιλιομέτρων η συμμετοχή του Γκισάκη Ιωάννη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας, όπου τερμάτισε παρά τα 78 χρόνια της ηλικίας του, με χρόνο 47:03 και καταχειροκροτήθηκε για τη συμμετοχή του. Επίσης, η συμμετοχή ζευγαριού Φαρσαλινών από το Ντένβερ των ΗΠΑ τράβηξε την προσοχή, καθώς και αθλητή που στην μπλούζα του έγραφε: «Τρέξε Μωρή Κότα», από τους δρομείς της Γυμναστικής Ακαδημίας.
Νικητές και διακρίσεις
Τον 10ο επετειακό Αχίλλειο Άθλο κέρδισε ο Σκοτίδης Κων/νος (ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ / LEVEL X), που τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1:20:52. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γκουτζουρέλας Νικόλαος (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας) με 1:27:41 και στην τρίτη θέση ο Μήτσιος Αλέξανδρος (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ) με 1:29:41.
Αντίστοιχα πρώτη γυναίκα τερμάτισε, η Μπίσκα Ελένη (ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), με χρόνο 1:44:00. Δεύτερη η Χατζηθεοχάρη Σοφία ( (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας) ) με 1:48:27 και στην τρίτη θέση η Διαμαντοπούλου Μαρία (ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ) με 1:53:16.
Σε ό,τι αφορά τον αγώνα των 5,2 χιλιομέτρων, πρώτος τερμάτισε ο Χαχούδης Ιωάννης (ΑΟΜ/ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ) με χρόνο 19:39, δεύτερος Μελισσουργός Χάρης (ΛΑΜΙΑ) 20:52 και τρίτος ο Κουτσουμπές Απόστολος (ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ) με 21:18.
Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Οικονόμου Ελένη (ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) με χρόνο 23:42, δεύτερη η Παπαδημητρίου Μαρία (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας) 29:31 και τρίτη η Τσιρογιάννη Τόνια (ΣΔΥΒ) με χρόνο 30:12.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στον «9ο Παιδικό – Εφηβικό Αχίλλειο Άθλο» του 1 χλμ. Χρήσιμη η συμβολή στον αγώνα της οργανωτικής επιτροπής, των εθελοντών και των συλλόγων της επαρχίας, του ιατρικού προσωπικού, της ΕΟΔΥΑ, αλλά και των υπαλλήλων του δήμου.
Ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές και οι συμβολικές τιμητικές πλακέτες στην πλατεία δημαρχείου μπροστά από το άγαλμα του Αχιλλέα. Για ακόμη μια χρονιά πολυπληθέστερη ομάδα αναδείχθηκε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των Φαρσαλινών δρομέων (Running Team Farsala). Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου και όλη η δημοτική αρχή, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νατάσα Αδαμοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Γκουντόπουλος και ο τέως πρόεδρος ΕΟΣΛΜΑΥ Νίκος Γούλας.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία» Σωτήρης Κέλλας.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass