Προβληματισμοί Βοσνιάδη…

Ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Διαγόρα Ρόδου (15.00)

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2024 12:09

Του Σωτ. Κέλλα


Τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι σήμερα για την ΑΕΛ, όπου στις 15.00 στο Ael Fc Arena θα αντιμετωπίσει τον Διαγόρα Ρόδου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ημέρας του Βόρειου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2.
Τα δύο προηγούμενα ήταν ένα για το Πρωτάθλημα όπου κέρδισε την Καβάλα με 2-1 (με ανατροπή, καθώς έχανε με 1-0) και το δεύτερο για το Κύπελλο Ελλάδας, όπου ηττήθηκε και αποκλείστηκε από τον Πανσερραϊκό με 1-0.
Αυτήν τη στιγμή η ΑΕΛ προσπαθεί να βρει «ιδανική ενδεκάδα με τον νέο τεχνικό, Αλέκο Βοσνιάδη, που πήρε τη θέση του Παύλου Δερμιτζάκη λίγο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, να έχει πολλούς προβληματισμούς.
Ο Βοσνιάδης μέχρι τώρα πηγαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι χωρίς να έχει πολλές προπονήσεις και χωρίς να έχει περιθώρια να κάνει τις αλλαγές που θέλει, ώστε να δώσει τη δικιά του ταυτότητα στην ομάδα.
Και σήμερα αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα, ενώ μετράει δύο απουσίες, του Οικονόμου και του Γιόχανσον, που είναι ανέτοιμοι να αγωνιστούν.
Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, όπως φάνηκε στην τελευταία προπόνηση.
Πρώτα απ’ όλα υπάρχει αλλαγή τακτικής και όλα δείχνουν ότι βασικό σχήμα θα είναι το 4-2-3-1 έναντι του 4-4-2 που φαινόταν στην περίοδο της προετοιμασίας στην Πτολεμαΐδα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Περντρέου. Στην άμυνα δεξιά ίσως προτιμηθεί ο Θανάσης Παπαγεωργίου αντί του Τριμμάτη, ενώ αριστερά ο Κοσσονού είναι σίγουρος. Στα σέντερ μπακ Ηλιάδης και Βαφέας έχουν προβάδισμα.
Αμυντικά χαφ σίγουρα ο Μπαριέντος, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε έναν εκ των Σγουρού ή Γιαξή.
Πιο μπροστά Στίνα ή Κ. Παπαγεωργίου πίσω από τον επιθετικό και στα πλάγια μόνο σίγουρος είναι ο Μούργος, ενώ από την άλλη θα παιχθεί ποιος θα είναι εκ των Τάσου Κρητικού και του Ακόστα. Στην επίθεση Μωραΐτης ή Πασάς.
Πολλά ερωτηματικά, αφού στόχος είναι να βρεθεί η «χρυσή ενδεκάδα». Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να αποκτήσει και ομοιογένεια. Δε γίνεται με μια φάση οι αντίπαλοι να βάζουν ένα γκολ και με πολλές επιθετικές προσπάθειες να πετυχαίνουν οι «βυσσινί» τέρμα με το… σταγονόμετρο.
Πάντως, όποια κι αν είναι η ενδεκάδα, στόχος είναι η δεύτερη νίκη στο Πρωτάθλημα και να βρεθεί στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι 22 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός Αλέκος Βοσνιάδης είναι οι: Σουλούκος, Περντρέου, Βενετικίδης, Βαφέας, Στάμου, Ηλιάδης, Θ. Παπαγεωργίου, Παπαδόπουλος, Τριμμάτης, Κοσσονού, Γιαξής, Παναγιωτίδης, Μπαριέντος, Κ. Παπαγεωργίου, Στίνα, Ακόστα, Σγουρός, Κρητικός, Μούργος, Πασάς, Μωραΐτης και Φατάι.
Το πρωί θα υπάρξει ομιλία Βοσνιάδη και φαγητό πριν τον αγώνα σε εγκατάσταση εκτός Λάρισας.
ΟΥΤΕ ΓΚΟΛ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ
Οκτώ φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια η ΑΕΛ και ο Διαγόρας Ρόδου, στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Την ΑΕΛ ευνοεί η μικρή προϊστορία στα παιχνίδια με την ομάδα της Ρόδου όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» μετρούν επτά νίκες, οι φιλοξενούμενοι καμία, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα του κάμπου με 12-0.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο 29χρονος ρέφερι Στέφανος-Βάιος Καλατζής, από την Ένωση Θεσσαλίας, κλήθηκε να διαιτητεύσει τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Διαγόρα Ρόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ τη σεζόν 2023-2024 στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Κοζάνης (04/02/2024) για τη Super League 2. Βοηθοί του θα είναι ο Παντελής Πάνου (Φλώρινας) και η Βασιλεία Τσικλητάρη (Πιερίας). Τέταρτος θα είναι ο Αναστάσιος Ασβεστόπουλος (Κιλκίς) και τέλος, παρατηρητής ορίστηκε η Στυλιανή Γκόγκου από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.
Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της ΑΕΛ με τον Διαγόρα Ρόδου έχει ως εξής:
17/04/1966    ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου    0-0    Β’ Εθνική
31/03/1982    ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου    1-0    Κύπελλο Ελλάδας
28/12/1986    ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου    1-0    Α’ Εθνική
14/02/1988    ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου    1-0    Α’ Εθνική
26/03/1989    ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου    1-0    Α’ Εθνική
09/09/1992    ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου    2-0    Κύπελλο Ελλάδας
08/01/2012    ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου    1-0    Β’ Εθνική
17/06/2023    ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου    5-0    Β’ Εθνική

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass