Πρωτάθλημα με πολλές υποσχέσεις, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες

-ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ Κ-17 Η ΦΕΤΙΝΗ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ -ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ -ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΡΟΛΟ Δ. ΓΚΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΟΥΛΗΣ -ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ ΤΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2024 12:51

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της μεγάλης τοπικής

κατηγορίας. Αύριο Σάββατο με τέσσερις αναμετρήσεις (και άλλες τέσσερις μεθαύριο Κυριακή) ανοίγει η αυλαία της διοργάνωσης που σηματοδοτεί την έναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης στον νομό. Οι προσδοκίες πολλές, καθώς κατά γενική ομολογία ο φετινός μαραθώνιος αναμένεται να είναι εξίσου συναρπαστικός και ήδη από την 1η αγωνιστική τα αμφίρροπα παιχνίδια έχουν την τιμητική τους.
Συνολικά 16 ομάδες παρατάσσονται στη γραμμή εκκίνησης σε μια διοργάνωση με 30 αγωνιστικές και με πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αίσθηση κάνει η απουσία του ιστορικού Αχιλλέα Φαρσάλων, ο οποίος λόγω αδυναμίας δεν μπόρεσε να δηλώσει συμμετοχή. Από την άλλη πλευρά, το «παρών» θα δώσει για πρώτη φορά η ομάδα Νέων Κ-17 της ΑΕΛ, η συμμετοχή της οποίας συζητήθηκε αρκετά. Στα αξιοσημείωτα της φετινής διοργάνωσης είναι ότι τουλάχιστον για τον α’ γύρο τα οκτώ παιχνίδια κάθε αγωνιστικής θα είναι μοιρασμένα τέσσερα το Σάββατο και ισάριθμα την Κυριακή. Η φετινή χρονιά, τέλος, θα προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη, καθώς, όπως έχει αποφασιστεί, ο αριθμός των ομάδων θα μειωθεί στις 14 (τη σεζόν 2025-26).


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΕΛ Κ-17
Η ΑΕΛ Κ-17 ουσιαστικά θα καλύψει το κενό του Αχιλλέα Φαρσάλων, ωστόσο η παρουσία της στη φετινή διοργάνωση δε θα έχει καμία βαθμολογική επίπτωση, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιχνίδια της ΑΕΛ Κ-17 δε θα έχουν βαθμολογία και θα νοούνται ως επίσημα φιλικά. Αυτό συνεπάγεται ότι εάν κάποια από τις υπόλοιπες 15 ομάδες έχει τιμωρημένο ποδοσφαιριστή, δεν μπορεί να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με την ΑΕΛ Κ-17. Αντίθετα, εάν κάποιος ποδοσφαιριστής από τις υπόλοιπες 15 ομάδες τιμωρηθεί σε αγώνα με την ΑΕΛ Κ-17, η ποινή αυτή ισχύει.


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ
Την εμφάνισή τους στα γήπεδα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ θα κάνουν εκ νέου οι κάμερες. Η διοργανώτρια αρχή προχώρησε στην αγορά τεσσάρων καμερών, την ευθύνη των οποίων θα έχουν οι παρατηρητές αγώνων. Αυτοί θα τις παραλαμβάνουν από την ΕΠΣΛ, θα τις στήνουν στα γήπεδα και θα τις επιστρέφουν. Η μία κάμερα κοστίζει περί τα 2.000 ευρώ, ενώ η συνδρομή για την κάλυψη των αγώνων προς την εταιρεία (σ.σ. από τη Δανία) είναι περί τα 800 ευρώ ετησίως. Τα σωματεία θα καταβάλλουν από 20 ευρώ το καθένα για κάθε αγώνα. Παράλληλα, οι κάμερες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε παιχνίδια της Β’ τοπικής, αλλά εάν κριθεί αναγκαίο και στη Γ’ κατηγορία.
Το βιντεοσκοπημένο υλικό θα παραλαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή οι ομάδες, αλλά και η ΕΔ/ΕΠΣΛ, προκειμένου να εξετάζονται τυχόν διαιτητικά λάθη, αμφισβητούμενα «σφυρίγματα», αλλά και για να αναλύονται φάσεις στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των διαιτητών.


ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΡΟΛΟ Δ. ΓΚΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΧΡ. ΑΓΓΕΛΟΥΛΗΣ
Με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας εξέλιξης και αναβάθμισης της λαρισινής διαιτησίας και των διαιτητών μελών της ΕΔ/ΕΠΣΛ, η διοίκηση της ΕΠΣΛ αποφάσισε να δώσει ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στον παρατηρητή διαιτησίας Super League, Δημήτρη Γκάγκα, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στον χώρο. Ο Λαρισαίος πρώην διεθνής βοηθός διαιτητής και βοηθός διαιτητής της Super League αναλαμβάνει το κομμάτι της ανάπτυξης και εκπαίδευσης των διαιτητών, καθώς και των παρατηρητών διαιτησίας. Παράλληλα, ρόλο αναλαμβάνει και ο Χρήστος Αγγελούλης -εν ενεργεία παρατηρητής διαιτησίας στη Γ’ Εθνική και παλαίμαχος διαιτητής-, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τους διαιτητές στα πρωταθλήματα υποδομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος θεσμοθετείται η παρουσία παρατηρητών διαιτησίας στα τοπικά πρωταθλήματα. «Η ΕΠΣΝΛ πιστεύει ακράδαντα ότι οι παραπάνω αποφάσεις θα ενισχύσουν σημαντικά τη διαιτησία των ερασιτεχνικών μας πρωταθλημάτων, τόσο σε επίπεδο αποδοτικότητας και σωστής λειτουργίας όσο και σε επίπεδο συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τις ομάδες» επισημαίνει η διοργανώτρια αρχή.


ΑΠΟΚΤΟΥΝ «ΣΠΙΤΙ» ΟΙ ΜΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ
Μόνιμη έδρα θα αποκτήσουν οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣΛ. Η διοίκηση της Ένωσης ήρθε σε συμφωνία με τον Δήμο Κιλελέρ για τριετή παραχώρηση του γηπέδου της Χάλκης, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως έδρα για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των Μικτών, αλλά και για τις ανάγκες των προπονήσεων (προπονητήριο).


ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Με εννέα παιχνίδια ανοίγει αύριο Σάββατο και η αυλαία του Κυπέλλου ΕΠΣΛ στο πλαίσιο της 1ης φάσης των Ομίλων (θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 24/9), στην οποία συμμετέχουν οι ομάδες της Β’ και της Γ’ τοπικής κατηγορίας. Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση που κατά την 90λεπτη διάρκεια ενός αγώνα δεν αναδειχθεί νικητής, δεν ακολουθεί ημίωρη παράταση, αλλά κατ’ ευθείαν η διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου να προκριθεί μία εκ των δύο ομάδων. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη διατηρείται σε ισχύ μέχρι και τους αγώνες της προημιτελικής φάσης (8άδα), ενώ αίρεται στους ημιτελικούς και τον τελικό.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass