Πανέτοιμη για την πρόκριση η ΑΕΛ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ (16:30, ΓΗΠ. Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ) ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2024 12:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Επιστροφή στην αγωνιστική δράση και στο Κύπελλο Ελλάδας σήμερα για την ΑΕΛ, η οποία στις 16:30 αντιμετωπίζει εκτός έδρας (γήπ. Ν. Ευκαρπίας) τον Μακεδονικό, στο πλαίσιο της 3ης φάσης του θεσμού.

Ένα δύσκολο παιχνίδι για τους «βυσσινί» απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο (τον οποίο θα αντιμετωπίσει και στο φετινό Πρωτάθλημα της Super League 2), με στόχο να πανηγυρίσουν τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Οι παίκτες της ΑΕΛ δηλώνουν όχι απλά πανέτοιμοι, αλλά αποφασισμένοι να πετύχουν τον στόχο τους και να δείξουν ότι το ταξίδι τους στον φετινό θεσμό έχει ακόμα πολύ δρόμο. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το μήνυμα του τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες πως το ταξίδι στον θεσμό του Κυπέλλου θα είναι μακρινό, όπως επιτάσσει η μεγάλη Ιστορία της ΑΕΛ (με την κατάκτηση δύο τροπαίων και τη συμμετοχή της σε δύο τελικούς) και παράλληλα, προκειμένου η «Βασίλισσα του Κάμπου» να γεμίσει για μία ακόμα φορά με ικανοποίηση και υπηρηφάνεια τους φιλάθλους της, που και σ’ αυτό το παιχνίδι θα βρεθούν στο πλευρό της.
Η ΑΕΛ ολοκληρώθηκε χθες την προετοιμασία της και οι 22 παίκτες που κλήθηκαν στην αποστολή είναι οι Σουλούκος, Περντρέου, Βενετικίδης, Ηλιάδης, Βαφέας, Στάμου, Παπαγεωργίου Θ., Παπαδόπουλος, Τριμμάτης, Κοσσονού, Παναγιωτίδης, Οικονόμου, Γιαξής, Παπαγεωργίου Κ., Στίνα, Δημηνίκος, Ακόστα, Μούργος, Πασάς, Μωραΐτης, Γραββάνης και Φατάι.
Αγωνιστικά και με δεδομένες ορισμένες απουσίες, όπως των Μπαριέντος, Γιόχανσον και Σάρατε, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τη Θύελλα Κατσικά.
Έτσι, η ΑΕΛ, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ξεκινήσει με τους Περντρέου κάτω από τα δοκάρια, τους Τριμμάτη, Ηλιάδη, Βαφέα και Κοσσονού στην άμυνα, τους Οικονόμου, Κ. Παπαγεωργίου, Παναγιωτίδη και Μούργο στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση θα βρίσκονται οι Πασάς και Μωραΐτης.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
Έντεκα φορές έχει αντιμετωπίσει ο Μακεδονικός την ΑΕΛ σε επίσημα παιχνίδια εντός έδρας, σε όλες τις διοργανώσεις. Η προϊστορία ευνοεί την ΑΕΛ, καθώς τρεις νίκες έχουν οι «πράσινοι», πέντε νίκες οι «βυσσινί», ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τα συνολικά τέρματα είναι 18-12 υπέρ της ΑΕΛ.
Το χαρακτηριστικό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι πριν 40 σχεδόν χρόνια η ΑΕΛ είχε πανηγυρίσει και πάλι εκτός έδρας την πρόκριση επί του Μακεδονικού στο Κύπελλο Ελλάδας, στον δρόμο της για την κατάκτηση του Κυπέλλου του 1985. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που Μακεδονικός και ΑΕΛ βρέθηκαν αντίπαλοι στο Κύπελλο Ελλάδας. Ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι για τη φετινή πορεία και τους στόχους στον συγκεκριμένο θεσμό της μεγάλης ΑΕΛ.
Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων του Μακεδονικού με την ΑΕΛ έχει ως ακολούθως:
30/11/1966    Μακεδονικός-ΑΕΛ 2-2    Β’ Εθνική
10/03/1968    Μακεδονικός-ΑΕΛ 3-2    Β’ Εθνική
19/01/1969    Μακεδονικός-ΑΕΛ 0-0    Β’ Εθνική
26/10/1969    Μακεδονικός-ΑΕΛ 2-1    Β’ Εθνική
11/06/1972    Μακεδονικός-ΑΕΛ 0-1    Β’ Εθνική
18/06/1978    Μακεδονικός-ΑΕΛ 1-4    Β’ Εθνική
06/02/1983    Μακεδονικός-ΑΕΛ 0-1    Α’ Εθνική
06/02/1985    Μακεδονικός-ΑΕΛ 0-2    Κύπελλο
08/01/2023    Μακεδονικός-ΑΕΛ 1-3    Β’ Εθνική
21/01/2024    Μακεδονικός-ΑΕΛ 0-0    Β’ Εθνική
07/04/2024    Μακεδονικός-ΑΕΛ 3-2                Play Off Β’ Εθνική  
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ
Από τον τεχνικό του Μακεδονικού, Στέλιο Μαλεζά, συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΛ οι παρακάτω 21 παίκτες:
Γουναρίδης, Ταλιχμανίδης, Καζέλης, Χασάνογλου, Τοπαλίδης, Σαραγιώτης, Πέδρο Λούκας, Παντεκίδης, Παντζαρτζίδης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Αλμύρας, Καρτάλης, Ραμίρεζ, Ζαφειράκης, Σιχαρουλασβίλι, Γρηγοριάδης, Σαββίδης, Κουιρουκίδης, Χερίδης. Ο Στέλιος Μαλεζάς δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ματέους Ζανέλα και τους Μάρτιν Χάσεκ, Μιγκέλ Ταβάρες, Νίκο Νίκου και Πέτρο Γιακουμάκη.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Η 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας αναμένεται συναρπαστική, με σπουδαία παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες που έχουν ιστορία στον θεσμό και μεγάλο παρελθόν μεταξύ τους.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ντέρμπι της Πελοποννήσου ανάμεσα στην Παναχαϊκή και την Καλαμάτα. Στο Παμπελοποννησιακό οι δύο ομάδες παίζουν για πρώτη φορά νοκ-άουτ αγώνα Κυπέλλου, μετά από σχεδόν μισό αιώνα. Το 1975 στην Πάτρα η Παναχαϊκή είχε επικρατήσει με 3-1, ενώ το 1993 έπαιξαν σε φάση Ομίλων στην Καλαμάτα, όπου η ομάδα της Πάτρας είχε επικρατήσει και πάλι.
Στη Ριζούπολη η Α.Ε. Κηφισιάς αντιμετωπίζει τον νεοφώτιστο Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και στη Χαλάστρα ο Καμπανιακός την Ηλιούπολη. Και στα δύο αυτά ζευγάρια οι ομάδες θα είναι αντίπαλες για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Αντίθετα, πολύ μεγάλη ιστορία έχουν το Αιγάλεω με τον Ηρακλή, αν και αναμετρήθηκαν τελευταία φορά το 2007, στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Είναι εντυπωσιακό ότι και οι 46 αγώνες στην ιστορία τους είναι για την Α’ Εθνική, δεν έχουν παίξει δηλαδή ποτέ στο Κύπελλο ή σε χαμηλότερη κατηγορία.
Οι δύο εκπρόσωποι των τοπικών πρωταθλημάτων δοκιμάζονται στην έδρα τους, με αντιπάλους της Super League 2. Στο Κρανίδι η Α.Ε. Ερμιονίδας θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και στη Νάξο η Θύελλα Καμαρίου τον Διαγόρα Ρόδου.
Ο Πανιώνιος έχει δύσκολο έργο στην Κομοτηνή, αφού ο Πανθρακικός είναι από τις ισχυρές ομάδες της Γ’ Εθνικής. Οι δυο τους έχουν παίξει μόνο μία φορά στο Κύπελλο, το 1980, όταν ο Πανιώνιος είχε επικρατήσει στην έδρα του με 5-0. Βρέθηκαν και πάλι αντίπαλοι μόνο στη Super League, από το 2008 ως το 2016.
Μετά από 26 χρόνια, ο Παναργειακός θα βρεθεί στα Τρίκαλα, καθώς είχε αγωνιστεί εκεί το 1988 για τη Β’ Εθνική. Ήταν, επίσης, πριν από 26 χρόνια, όταν είχε αποκλείσει, ως γηπεδούχος, τα Τρίκαλα στο Κύπελλο (1-0). Επίσης, συναντήθηκαν και το 1993 σε φάση Ομίλων, με τα Τρίκαλα εκείνη τη φορά να επικρατούν 1-0.
Η τρίτη ομάδα της Super League 2 που παίζει εκτός έδρας με ομάδα της Γ’ Εθνικής είναι η Νίκη Βόλου. Ο Απόλλων Κρύας Βρύσης είχε καταφέρει να επικρατήσει 2-1 στην παράταση και να προκριθεί, όταν το 1971 η κλήρωση τους έφερε για πρώτη και τελευταία φορά αντιμέτωπους. Για τη Γ’ Εθνική Απόλλων και Νίκη έπαιξαν τελευταία φορά πριν από 24 χρόνια.
Στην επόμενη φάση θα υπάρχει σίγουρα «άρωμα Γ’ Εθνικής», καθώς υπάρχουν τρία πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες της κατηγορίας. Ο Εθνικός, έχοντας αποκλείσει ήδη ομάδα της Super League 2, υποδέχεται τον γειτονικό Μανδραϊκό. Η Ζάκυνθος κάνει ταξίδι 800 χιλιομέτρων για να παίξει στη Φελώνη Ξάνθης με τον Άρη Αβάτου, ενώ η Αναγέννηση Άρτας αγωνίζεται μετά από 20 χρόνια στην Αθήνα για το Κύπελλο, με αντίπαλο τη Νέα Ιωνία.
Αναλυτικά πρόγραμμα αγώνων της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
15:00, Κηφισιά-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
16:30, Καμπανιακός-Ηλιούπολη
16:30, Μακεδονικός-ΑΕΛ
ΑΥΡΙΟ
15:00, Πανθρακικός-Πανιώνιος
16:00, Θύελλα Καμαρίου-Διαγόρας Ρόδου
16:00, Παναχαϊκή-Καλαμάτα
16:30, Εθνικός-Μανδραϊκός
16:30, Απόλλων Κρύας Βρύσης-Νίκη Βόλου
16:30, Α.Ε. Ερμιονίδας-ΠΑΣ Γιάννινα
16:30, Τρίκαλα-Παναργειακός
16:30, Αιγάλεω-Ηρακλής
16:30, Άρης Αβάτου-Ζάκυνθος
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/9
Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ 4ης ΦΑΣΗΣ
Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 14:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2024-25, στην οποία θα συμμετάσχουν οι νικητές της 3ης φάσης και 10 ομάδες της Super League.
Οι ομάδες οι οποίες θα συμμετάσχουν στην κλήρωση είναι οι Άρης, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία, Βόλος, Ατρόμητος, Καλλιθέα, Λεβαδειακός, Πανσερραϊκός και οι 14 σύλλογοι που θα προκριθούν από την 3η φάση της διοργάνωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass