ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Εφυγαν από τη ζωή Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2024 9:53

Μια βροχερή μέρα σαν σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, το 1979 δύο

ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, ο Δημήτρης Κουκουλίτσιος και ο Δημήτρης Μουσιάρης έχασαν τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος με κατεύθυνση προς την Αθήνα συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας στο 111ο χιλιόμετρο, λίγο έξω από τη Θήβα, έχοντας συνεπιβάτη τον συμπαίκτη τους Γιάννη Βαλαώρα που σώθηκε.
Κουκουλίτσιος και Μουσιάρης πήγαιναν για προπόνηση στην εθνική ομάδα, ενώ ο Βαλαώρας υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και επέστρεφε στη μονάδα του όπου είχε αποσπαστεί.
Ο Δημήτρης Μουσιάρης γεννήθηκε το 1959 στο Δαμάσι της Λάρισας παίζοντας στον Δαμασιακό και αποκτήθηκε το 1976 από τη Λάρισα έναντι 150.000 δραχμών! Αγωνίστηκε 61 παιχνίδια με την ΑΕΛ εκ των οποίων 31 στη Β’ εθνική και βοήθησε στην άνοδο της ομάδας, ενώ στην Α’ εθνική 30. Πέτυχε 6 γκολ την πρώτη χρονιά και 4 γκολ τη δεύτερη.
Ο Δημήτρης Κουκουλίτσιος άρχισε να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 15 ετών στη Λάρισα και έγινε αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νέων που το 1978 κέρδισε το Βαλκανικό Κύπελλο μέσα στην Τουρκία. Αγωνίστηκε στην ΑΕΛ τέσσερα χρόνια, τρία στη Β’ εθνική και ένα στη μεγάλη κατηγορία. Στη Β’ εθνική κατηγορία 83 παιχνίδια και πέτυχε 21 γκολ, ενώ στη μεγάλη κατηγορία 32 παιχνίδια και σημείωσε ένα τέρμα.
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εποχής ο Μουσιάρης μόλις είχε πάρει το αυτοκίνητο, ενώ η διοίκηση παρότρυνε τους παίκτες να πάνε στην Αθήνα αεροπορικώς μέσω Θεσσαλονίκης. Ο Κουκουλίτσιος που αρχικά ήταν συνοδηγός θέλησε να κοιμηθεί και πήγε στο πίσω κάθισμα δίνοντας τη θέση του στον Βαλαώρα, που αποκάλυψε ότι η στάση στα Καμένα Βούρλα για φαγητό επηρέασε την οδηγική συμπεριφορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass