ΜΑΤΙΑΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ:

Μπαίνω στο κλίμα της Λάρισας...

«ΑΣΤΑΚΟΣ Η ΑΕΛ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ» - «ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ» - «ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2024 12:03

Του Σωτ. Κέλλα
Με αφορμή την παρουσίαση του Σουηδού νεοαποκτηθέντα Ματίας Γιόχανσον δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της ΠΑΕΛ ΑΕΛ Αχιλλέα Νταβέλη και τον γενικό διευθυντή Ευριπίδη Τσιμπανάκο όπου ακούστηκαν διάφορα για την τελευταία διετία όσο και για τη νέα χρονιά.


Ο Γιόχανσον ήταν το κεντρικό πρόσωπο (συνοδευόταν από την κοπέλα του Λίνα) δήλωσε τα ακόλουθα: «Πρώτα από όλα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη στιγμή που έχω έρθει στην ομάδα της ΑΕΛ. Ξέρω ότι όλη η πόλη ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και την ομάδα της. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ και ήδη μπαίνω σ’ αυτό το κλίμα της συμμετοχής μου σ’ αυτή την πόλη, σ΄ αυτήν την ομάδα, που έχει μία ιδιαίτερη πίεση αυτό, αλλά δημιουργική προφανώς. Γνωρίζω από την πρώτη στιγμή ότι ο στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στην Super league 1 και χαίρομαι που υπάρχει αυτός ο στόχος. Θέλω να συμβάλω και εγώ ώστε να το καταφέρει η ομάδα να ανέβει στη Super league 1. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Έχω παίξει αντίπαλος και αυτή η ομάδα ανήκει στη Super League. Γι’ αυτό είμαι εδώ, για την άνοδο».
Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Γιόχανσον και αν θυμάται τα δύο γκολ σε βάρος της ΑΕΛ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού:
«Φυσικά και τα θυμάμαι εναντίον της ΑΕΛ. Είναι το προσωπικό μου ρεκόρ. Το επίπεδό μου είναι πολύ καλό, αν και δεν είμαι 100% έτοιμος για 90 λεπτά, αλλά αυτό θα έρθει σταδιακά, είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».
Τι τον έκανε να έρθει στην ΑΕΛ:
«Αγαπάω την Ελλάδα. Ευχόμουν να επιστρέψω στην Ελλάδα. Η ΑΕΛ ήταν η καλύτερη επιλογή. Είναι μία πρόκληση για μένα. Το κλίμα, η ιστορία και ο κόσμος με οδήγησαν στην απόφαση να έρθω για πρώτη φορά, σε μία ομάδα που αγωνίζεται στη Super league 2».
«ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΑΕΛ
Αρχικός ομιλητής στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης που μεταξύ άλλων είπε τα ακόλουθα:
*Πέφτει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου και ολοκληρώνεται η κύρια φάση της προετοιμασίας της ομάδας. Θα συνεχίσει προπονήσεις και φιλικά μέχρι 22 Σεπτεμβρίου. *Από πλευράς διοίκησης μετά και την ανακοίνωση του ποδοσφαιριστή Ραφαήλ Σγουρού από την ομάδα του Ολυμπιακού, η ΑΕΛ ολοκλήρωσε και τυπικά όλες τις μεταγραφικές κινήσεις.
*Μοναδικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός από την άνοδο στην Α’ κατηγορία.
*Χωρίς τον κ. Τσιμπανάκο πολλά πράγματα θα ήταν ανέφικτα.
*Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη και το υλικό το οποίο παρέλαβε που είναι πλούσιο και ποιοτικό θα μπορέσει να το συνθέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να δημιουργήσει συνθήκες νικηφόρες και να παρουσιάζει γκολ και θέαμα.
*Φέτος έγινε διοικητική αναδιάρθρωση, η ομάδα χρειαζόταν σοβαρές αγωνιστικές ενισχύσεις και κανείς δεν περίμενε ότι η ομάδα θα φθάσει κοντά στις είκοσι μεταγραφές. Εκ των οποίων μερικοί από Σούπερ Λίγκα 1. Η μεταγραφή του Γιόχανσον είναι πολυτέλεια.
*Η ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Μέχρι 22 Σεπτεμβρίου ο κόσμος μπορεί να το πράξει. Γιατί είμαστε και άνθρωποι της τελευταίας στιγμή.
*Εμείς ακούσαμε την κριτική του κόσμου, ακόμα και η απόκτηση του Γιόχανσον έγινε μετά από σοβαρά σχόλια που ακούσαμε ότι ενώ η ομάδα είναι πλήρης, ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα στο δεξί άκρο της ομάδας. Και το πράξαμε.
*Φροντίσαμε για τους ανθρώπους με αναπηρία όχι απλά να παρακολουθούν μόνο τους αγώνες, αλλά να τους παρακολουθούν μέσα από μια προνομιακή θέση.
*Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσουμε και ένα πρόγραμμα για επιχειρήσεις.
*Τον Μάιο του 2025 θέλουμε να ζήσουμε το όνειρο.
*Υπήρχε μια αποτυχία τα προηγούμενα δυο έτη όσον αφορά τον εσωτερικό κανονισμό καθώς δεν υπήρχε. Υπήρχε μια αποτυχία τα προηγούμενα έτη.
*Παραλάβαμε ένα ρόστερ 30 παικτών που αν μπορούσαμε το 2022-23 θα έδιωχνα τους δεκαπέντε. Περιμέναμε με υπομονή το 2024 που έληξαν πάνω από δεκαπέντε συμβόλαια.
*Αν έχεις μάθει σ΄ αυτό το fast track φροντιστήριο που λέγεται ποδόσφαιρο μέσα σε δύο χρόνια, θα τονίσω ότι τόσο μέσα όσο και έξω από τον αγωνιστικό χώρο είμαστε αστακοί με ό,τι συνεπάγεται ο όρος αστακός. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ας τολμήσει να μας προκαλέσει. Παρακολουθήσατε το ξήλωμα όλων αυτών που πρόσβαλαν την αγωνιστική ιστορία της ΑΕΛ και αναφέρομαι σε συγκεκριμένους διαιτητές που μόνο διαιτητές δεν θα έπρεπε να είναι.
*Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι σε μια φάση μεταρρύθμισης. Και εύχομαι κάθε επιτυχία στον Γκαγκάτση που θα είναι μια επιτυχία όλων μας.
*Φοβάμαι μόνο την εσωστρέφεια. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο για την ΑΕΛ είναι τα έξοδα μετακίνησης ενός μηνός.
*Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν υπάρχει περίπτωση το πρωτάθλημα να μην ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου.
*Η ΑΕΛ βαθμολογεί το κοινό κάτω από τη βάση αυτή τη στιγμή με αφορμή την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας.
ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟΣ
Κατόπιν τον λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ Ευριπίδης Τσιμπανάκος που μεταξύ άλλων τόνισε τα ακόλουθα:
*Η ΑΕΛ ξεκίνησε να δουλεύει από τον περασμένο Μάιο και δουλεύουμε χωρίς να μιλάμε πολύ. Στόχος είναι το πρωτάθλημα. Όλα θα κριθούν μέσα από τις πράξεις.
*Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή με τις βάσεις που έχει στηθεί μπορεί να καταφέρει πολλά. Τη θεωρώ από τις 5-6 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.
*Εμείς κάνουμε δουλειά κι όχι δημόσιες σχέσεις.
*Με είδατε τώρα και θα με ξαναδείτε τον Μάιο του 2025.
*Όταν μια ομάδα δεν έχει εσωτερικό κανονισμό αυτό τα λέει όλα. Όποιος δεν ακούσει αυτό που θέλουμε δεν είναι μέλος της ΑΕΛ. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές…
*Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει τον κόσμο της Λάρισας.
*Το 50-50 θέλει η ΑΕΛ και αν το έχει αυτό δε φοβάται τίποτα.
*Εγώ δουλεύω σήμερα για την ΑΕΛ, δεν λέω ότι είμαι ΑΕΛάρας, αλλά όποιος προσπαθήσει να κάνει κακό στην ΑΕΛ θα με βρει μπροστά μου. Είναι το σπίτι μας αυτή τη στιγμή.
*Στον Πανσερραϊκό πέτυχα γιατί ξεκίνησα από το καλοκαίρι και όλες οι μεταγραφές ήταν δικές μου. Στην Καλαμάτα κοιτάτε πότε ανακοινώθηκα, δυο μέρες πριν τις μεταγραφές. Άρα δεν ήταν δική μου επιλογή οι παίκτες (σ.σ. η απάντηση αυτή δόθηκε με αφορμή ερώτηση γιατί πέτυχε ως γενικός διευθυντής στον Πανσερραϊκό και απέτυχε στην Καλαμάτα).

***
Τον επίλογο έκανε με μια σύντομη ομιλία του ο αντιπρόεδρος Γιάννης Νταβέλης, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε ο Αποστόλης Νταϊλιάνης.

avramoulis.jpg

Ενδιαφέρον Ολυμπιακού για Αβραμούλη
Ο Ολυμπιακός Πειραιώς έδειξε ενδιαφέρον, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Νίκο Αβραμούλη.
O Νίκος Αβραμούλης γεννήθηκε στις 6/8/2008. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 7 ετών στα τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΛ και έπειτα αγωνίστηκε δύο χρονιές στην ακαδημία Olympic.
Από πέρυσι εντάχθηκε στην ακαδημία Κ15 της ΠΑΕ ΑΕΛ και ήταν αρχηγός της ομάδας που έφτασε στον ημιτελικό της SL K15. Φέτος αγωνίστηκε με την Κ17 που έφτασε στον ημιτελικό της SL K17.
Έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα Προ-παίδων Κ16, σε αγώνες διεθνούς τουρνουά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass