Ο Λαρισαίος Τάσος Κουρδής μετείχε στο Diamond League της Σιλεσίας

*ΠΩΣ ΕΙΔΕ ΑΠΟ ΚOΝΤΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΝΤΟΥΠΛΑΝΤΙΣ ΚΑΙ ΙΝΓΚΕΜΠΡΙΓΚΤΣΕΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΑΛΗ* ΗΡΘΕ 5ος ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΗΚΟΥΣ ΤΩΝ PARA ATHLETICS

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2024 10:10

Του Σωτ. Κέλλα

Ο Λαρισαίος Τάσος Κουρδής έζησε χθες μια μοναδική αθλητική εμπειρία, καθώς όχι απλά συμμετείχε στο Diamond League της Σιλεσίας στην Πολωνία στους αγώνες επίδειξης μήκους των Para Athletics, αλλά βίωσε από κοντά ιστορικές αθλητικές στιγμές.


Συγκεκριμένα είδε ένα παγκόσμιο ρεκόρ από τον συνήθη… ύποπτο, τον Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις που πέρασε τα 6,26 στο επί κοντώ (είχε κάνει 6.25 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού) και ένα στα 3.000μ. που σημείωσε ο Νορβηγός Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν με 7:17.55, συντρίβοντας το 7:20.67 που κρατούσε ο Κενυάτης Ντανιέλ Κόμεν από το 1996.
Επίσης θαύμασε από κοντά τον Μανώλη Καραλή να γίνεται ο πρώτος Ελληνας άλτης του επί κοντώ που πέρασε τα 6 μέτρα.
Μιλήσαμε μετά το τέλος της διοργάνωσης με τον Τάσο Κουρδή και μας είπε: «Ήταν μια μέρα ανεπανάληπτη για μένα όχι μόνο για τη συμμετοχή μου σε διεθνείς αγώνες, αλλά και αυτό που έζησα. Η εκπληκτική ατμόσφαιρα ήταν το πρώτο και βοηθάει αθλητές και αθλήτριες να πετυχαίνουν μεγάλες επιδόσεις. Δύο παγκόσμια ρεκόρ σε μια μέρα είναι καταπληκτικό και ιδίως μετά από Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά είχα και τη μεγάλη τύχη να δω από κοντά το άλμα του Καραλή. Αυτό τα λέει όλα. Δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή για μένα».
*Τελικά δεν το βάζεις κάτω…
«Οχι γιατί πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας από τους μικρούς μέχρι τους μεγάλους. Να παλεύουμε και να είστε σίγουρος ότι στο τέλος τα καταφέρνουμε».
***
Στους αγώνες ο Τάσος Κουρδής πήρε την 5η θέση, ενώ μετείχε και ο Στέλιος Μαλακόπουλος που ήρθε 3ος και ετοιμάζεται να πάει στο Παρίσι όπου θα μετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Τα Para Athletics αρχίζουν και έχουν δυναμική παρουσία και στα Diamond League.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass