«Χρυσοκέφαλοι» Φατάι - Μωραΐτης

ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ 5-0

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2024 12:01
Το γκολ του Τάσου Κρητικού Το γκολ του Τάσου Κρητικού

Του Σωτ. Κέλλα
Με πρωταγωνιστές στο δεύτερο μέρος τους «χρυσοκέφαλους» Φατάι (62’,67’) και Μωραΐτη (50’,54’), η ΑΕΛ στο πρώτο φιλικό που έδωσε μπροστά στο κοινό της στο Ael Fc Arena

κέρδισε την Αναγέννηση Καρδίτσας (που παίζει στη Γ’ εθνική) με 5-0 και έδειξε ότι «ψηλώνει» σαν ομάδα, αφού πλέον έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν με χαμηλά και ψηλά την μπάλα. Το πρώτο τέρμα είχε πετύχει ο Λαρισαίος Τάσος Κρητικός στο 22’.
Η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος είχε πρωταγωνιστή μόνο τον Τάσο Κρητικό που ουσιαστικά ήταν σε όλες τις φάσεις και είχε μεγάλα κέφια. Από κει και πέρα μόνο ο Ακόστα ήταν αυτός που μπορούσε και τον ακολουθούσε.
Στο δεύτερο μέρος όλοι οι παίκτες ήταν σαφώς καλύτεροι και έδειξαν ότι οι συγκεκριμένοι έχουν προβάδισμα για το αρχικό σχήμα εκτός βέβαια του Αντράντα που μπορεί να υπολογίζεται από 1/1/2025 που θα ενταχθεί στην ομάδα, αφού τότε μένει ελεύθερος από την ομάδα του στην Αργεντινή. Οι σέντρες από τους Κοσσονού, Μούργο, Θ. Παπαγεωργίου, Στίνα ήταν διαγωνισμός καλύτερης μεταβίβασης και φάνηκε στην αποτελεσματικότητα. Πέρυσι η ομάδα έκανε ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαινε τέρμα, ενώ φέτος αύξησε το ποσοστό ευστοχίας.
Ουσιαστικά με δέκα τελικές η ΑΕΛ πέτυχε πέντε τέρματα και αν δεν κατέβαζε ταχύτητα τότε ο σκορ θα ήταν διπλάσιο.
Η Αναγέννηση Καρδίτσας δύσκολα θα κάνει την …αναγέννησή της αφού κάποιοι παίκτες της πήγαν για να κολλήσουν κάποια ακόμα ποδοσφαιρικά ένσημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκαναν ούτε μια ευκαιρία, με αποτέλεσμα ο Λαρισαίος τερματοφύλακας Κώστας Θεοδωρόπουλος να ταλαιπωρηθεί όπως και ο αντικαταστάτης του.
Ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης πρέπει να έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα από την εικόνα της ομάδας, όπως και οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν την αναμέτρηση, έστω και αν στο τελευταίο πεντάλεπτο το είδαν με χαμηλό φωτισμό και άναψαν τα κινητά τους. Βέβαια σε μια ποδοσφαιρική συναυλία όπως έδωσε χθες η ΑΕΛ δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.
Αύριο οι παίκτες έχουν ρεπό, ενώ την Κυριακή το πρωί θα αναχωρήσουν για την Πτολεμαϊδα όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έχουν προγραμματιστεί δύο φιλικά με τον ΠΑΟΚ Β και τον Καμπανιακό.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Θανάσης Τζήλος, που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Πογοσιάν.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
10’: Πάσα του Κώστα Παπαγεωργίου στον Κρητικό που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
14’: Σέντρα του Ακόστα στον Πασά, αλλά δεν μπορεί να πιάσει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα καταλήγει άουτ.
22’: Μπαλιά του Ακόστα στον Κρητικό που με περίτεχνη ενέργεια κατεβάζει την μπάλα και σουτάρει από το σημείο του πέναλτι κάνοντας το 1-0.
32’: Σουτ του Κρητικού από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει την μπάλα ο Θεοδωρόπουλος.
43’: Τετ-α-τετ ο Κρητικού με τον Θεοδωρόπουλο από το σημείο του πέναλτι, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
45’: Εκτέλεση κόρνερ του Ακόστα, ο Στάμου πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Παναγιωτίδης μέσα από τη μικρή περιοχή δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
50’: Ο Κοσονού από αριστερά βγάζει σέντρα και ο Μωραΐτης με κεφαλιά κάνει το 2-0.
56’: Από δεξιά ο Μούργος κάνει σέντρα και ο Μωραΐτης με νέα κεφαλιά κάνει το 3-0.
62’: Από δεξιά ο Θανάσης Παπαγεωργίου κάνει σέντρα και ο Φατάι με κεφαλιά πέτυχε το 4-0.
67’: Μετά από σέντρα του Στίνα από αριστερά, ο Φατάι με κεφαλιά διαμορφώνει το τελικό ο 5-0.
ΑΕΛ: Βενετικίδης, Στάμου, Βαφέας, Τριμμάτης, Παπαδόπουλος, Μπαριέντος, Παναγιωτίδης, Ακόστα, Παπαγεωργίου Κ., Κρητικός, Πασάς.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Αντράντα, Οικονόμου, Μούργος, Κοσονού, Στίνα, Φατάι και Μωραϊτης, Αβραμούλης, Γκρόζος, Νινίκας, Γραββάνης, Δημηνίκος
Αναγέννηση Καρδίτσας: Θεοδωρόπουλος, Γιαννίτσης, Σκόνδρας, Ανδρέου, Πογοσιάν, Ζυγκερίδης, Δημητριάδης, Ραπάι, Μηλιώτης, Μπαλτας, Χιντζίδης.
Έπαιξαν και οι, Ταράτσαλος, Συμεωνίδης, Ρουμπιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass