Μποροβήλος: «Να υπάρξει συνεννόηση και συναίνεση»

Δημοσίευση: 25 Νοε 2014 20:31 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:34
           

 

   

Στην ανάγκη συνεννόησης και συναίνεσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, εστίασε ο Γιώργος Μποροβήλος, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM". Ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας χαρακτήρισε τη βία «καρκίνο του ποδοσφαίρου» και έκανε λόγο για «στρατούς» που διαθέτουν οι μεγάλες ομάδες, ζήτησε όμως αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου και επίσπευση της απόδοσης ποινών σε ό,τι αφορά την τιμωρία φυσικών προσώπων.

«Ήμουν επτά συνεχή χρόνια αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Τα προβλήματα του ποδοσφαίρου δεν είμαι ο μόνος που τα γνωρίζει, όλοι τα ξέρουν. Το θέμα είναι να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή, να υπάρξει συναίνεση, να έχουμε κοινές προτάσεις και στο βαθμό που μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα, ώστε το ποδόσφαιρο να μην είναι κάτι άλλο από αυτό που βλέπουμε στην προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη, με υγιή ανταγωνισμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρό μας, όχι εμείς που αναλάβαμε τώρα, αλλά όλοι μαζί» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και (από χθες) και της διοργανώτριας αρχής. «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα της βίας, που είναι ένας καρκίνος για το ποδόσφαιρο, και να έχουμε ειλικρινή σχέση μεταξύ μας. Η βία είναι κατά βάση προϊόν από τις μεγάλες ομάδες που διαθέτουν "στρατούς"» ανέφερε ακόμη ο Μποροβήλος και συνέχισε: «Εγώ δέχομαι ότι πράγματι υπάρχει ευθύνη της ομάδας και να υπόκειται σε βαριές τιμωρίες. Όμως, υπάρχει η ευθύνη του φυσικού προσώπου. Δεν μπορεί κάποιος που έσπασε τα πάντα σε ένα γήπεδο μετά να επαίρεται στην παρέα του. Πρέπει να υπάρξουν κανόνες, ώστε όποιος έχει παραβατική συμπεριφορά, είτε ομάδα είτε πρόσωπο, να έχει άμεση τιμωρία και όχι σε βάθος χρόνου. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, είτε δεν τιμωρείται καθόλου, είτε η δίκη κρατά χρόνια και στο τέλος αθωώνεται. Ο προηγούμενος νόμος είχε κάποια προβλήματα. Αν έχουμε τιμωρίες ουσιώδεις σε ομάδες και φυσικά πρόσωπα, θα έχουμε κάνει ένα βήμα για την καταστολή της βίας».

Κληθείς να εξηγήσει την περί "στρατών" αποστροφή του, ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας είπε: «Το πρώτο βήμα είναι οι μεγάλες ομάδες, που έχουν αυτούς τους "στρατούς", να τεθούν απέναντί τους, να τους κόψουν κάθε προνόμιο και να δείξουν πως θα είναι αμείλικτοι και δεν θα τους κλείνουν το μάτι σε κάθε δύσκολη περίσταση. Πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις ίδιες τις ομάδες πρωτίστως, αλλά με τη βοήθεια του κράτους».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, ο Γιώργος Μποροβήλος ανέφερε: «Η λίγκα πρέπει να κάνει σωστές προτάσεις, όσον αφορά σοβαρά θέματα του ποδοσφαίρου. Ένα βήμα έγινε χθες, όπως για το πώς πρέπει να αδειοδοτείται κάθε ομάδα. Είπαμε να μας υποβάλει σχέδιο μία ξένη εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας, ώστε να γνωρίζει κάθε ομάδα σε βάθος τριετίας τι χρειάζεται για την αδειοδότηση. Έτσι θα έχουμε υγιή ανταγωνισμό και θα ξέρουν οι ομάδες την οικονομική τους κατάσταση. Πρέπει να έχουμε ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, αλλά και η εγγυητική να υπάρχει είτε για όλους είτε για κανέναν. Πρέπει κάποια στιγμή όλες οι ομάδες να έχουν την ίδια αφετηρία. Όσο οι ομάδες δεν εξυγιαίνονται και ποντάρουν στη φανέλα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass