«Αντίο» μετάλλιο για την εθνική ομάδα πόλο

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2024 7:12

Ένα απίστευτο γκολ του Νίκολα Γιάκσιτς, 1,2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του

προημιτελικού με τη Σερβία, άφησε την εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών εκτός τετράδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η ελληνική ομάδα, που είχε ισοφαρίσει έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τον Βλαχόπουλο, ηττήθηκε 12-11 από τη δις «χρυσή» Ολυμπιονίκη και αποχαιρέτησε την προσπάθεια για ακόμη ένα μετάλλιο, μετά το ασημένιο στο Τόκιο.
Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα πρέπει να συνεχίσει τις υποχρεώσεις της για τις θέσεις 5-8, αντιμετωπίζοντας αύριο Παρασκευή (9/8) τον ηττημένο του αγώνα ΗΠΑ-Αυστραλία, ενώ οι «πλάβι» θα παίξουν με το νικητή της ίδιας αναμέτρησης στον ημιτελικό.
Ο Παπανικολάου ήταν ο πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά του αγώνα, τόσο ως αμυντικός («έβγαλε» δύο άμυνες απέναντι στον Ούμποβιτς), όσο και ως φουνταριστός, καθώς άνοιξε το σκορ με ένα πολύ δύσκολο γυριστό, αλλά στη συνέχεια «νικήθηκε» από τον Φιλίποβιτς σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Οι Σέρβοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση, χάρη και στην «αφύπνιση» του Στραχίνια Ράσοβιτς (που δεν ήταν καθόλου καλός στο τουρνουά ως τώρα) και κατάφερναν να «απαντούν» στα γκολ της εθνικής, που ξεκίνησε με 0/2 στον παίκτη παραπάνω και βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ (4-3) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, από γκολ του Μάντιτς. Το ντέρμπι συνεχίστηκε, η ελληνική ομάδα βρήκε δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω (σε τέσσερις απόπειρες στο δεύτερο οκτάλεπτο), αλλά Ράσοβιτς και Μάντιτς φρόντισαν ώστε οι «πλάβι» να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι 6-5.
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Παπανικολάου (φουνταριστός), 1-1 Μάντιτς (πέναλτι), 2-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 2-2 Β. Ράσοβιτς (π.π.), 3-2 Φουντούλης (πέναλτι), 3-3 Στρ. Ράσοβιτς (περιφέρεια), 3-4 Μάντιτς (π.π.), 4-4 Κάκαρης (π.π.), 4-5 Στρ. Ράσοβιτς (π.π.), 5-5 Παπαναστασίου (π.π.), 5-6 Μάντιτς (περιφέρεια), 6-6 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 7-6 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 7-7 Μάντιτς (περιφέρεια), 8-7 Σκουμπάκης (π.π.), 8-8 Β. Ράσοβιτς (π.π.), 9-8 Σκουμπάκης (π.π.), 9-9 Β. Ράσοβιτς (π.π.), 10-9 Γκίλλας (π.π.), 10-10 Βίτσο (π.π.), 10-11 Μάντιτς (περιφέρεια), 11-11 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 11-12 Ν. Γιάκσιτς (περιφέρεια).
Η εθνική είχε 5/11 με παίκτη παραπάνω, 2/3 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Η Σερβία είχε 6/11 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 5 γκολ από την περιφέρεια.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Παπανικολάου (7’40’’ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Ραντζέλοβιτς (2’21’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης).
Διαιτητές: Ομε (Γερμανία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος
ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Στρ. Ράσοβιτς 2, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ντράσοβιτς, Ν. Γιάκσιτς 1, Βίτσο 1, Ούμποβιτς, Π. Γιάκσιτς, Β. Ράσοβιτς 3, Μίσοβιτς

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass