Εποχή Γιοβάνοβιτς στην Εθνική ομάδα

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2024 8:16

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι, με κάθε επισημότητα πια, ο αντικαταστάτης του Γκουστάβο Πογέτ στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής ομάδας των ανδρών.
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού αναλαμβάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με πρώτο στόχο την προκριματική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2026.

Το θέμα ήταν τυπικό, καθώς ο Σέρβος τεχνικός είχε συμφωνήσει με τον Μάκη Γκαγκάτση πριν ακόμη από τις προεδρικές εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επικυρώθηκε δε επίσημα στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Γιοβάνοβιτς είχε ήδη πιάσει δουλειά εδώ και ημέρες, καθώς εκτός του ότι έπρεπε να ενημερωθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ακολουθεί απαιτητικό πρόγραμμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Ο Σέρβος τεχνικός αναλαμβάνει Εθνική ομάδα για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ουσιαστικά, όμως, είναι η πρώτη, καθώς η συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Δεκέμβριο του 2019 λύθηκε μετά από μερικούς μήνες λόγω της πανδημίας της Covid-19, με την αραβική ομάδα να μην έχει δώσει αγώνα υπό την καθοδήγησή του.
Τον περασμένο Δεκέμβριο έδωσε τη θέση του στον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχοντας οδηγήσει τους «Πράσινους» στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος την περίοδο 2022-23 έως την τελευταία αγωνιστική.
Μαζί με τον Γιοβάνοβιτς ανακοινώθηκαν και τρία μέλη που εντάσσονται στο αθλητικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας. Πρόκειται για τρεις παλαίμαχους διεθνείς ποδοσφαιριστές που αναλαμβάνουν επιτελικές θέσεις στη στελέχωση της «γαλανόλευκης».
Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα είναι οι νέοι αθλητικοί διευθυντές, ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θα έχει τον ρόλο του συντονιστή στις Εθνικές ομάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass