Τώρα που το άλογο καλπάζει...

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΑΝ Η ΜΑΡΙΑ-ANNA ΓΚΟΥΝΕΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2024 11:41

Του Σωτ. Κέλλα
«Κάντε χάζι τώρα που το άλογο καλπάζει» είναι ένα από τα αγαπημένα συνθήματα των φίλων της ΑΕΛ και ειδικά όταν αυτό το ιππεύει μια πρωταθλήτρια Ελλάδας, η Λαρισαία Μαρία-Άννα Γκουνέλα, η οποία έκλεψε την παράσταση στην πρώτη επίσημη συγκέντρωση παρουσία χιλιάδων φιλάθλων στο Ael Fc Arena.

Συγκεκριμένα, αφού τελείωσε το τελετουργικό της παρουσίασης του αγωνιστικού τμήματος και των ομιλιών, μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο η 20χρονη Μαρία-Αννα Γκουνέλα, με τον «Πήγασο», το όνομα του αλόγου που ελπίζει να δώσει φτερά ανόδου στην ομάδα.
Οι φίλαθλοι αποθέωναν την ιππέα κάτω από τους ήχους του ύμνου της ομάδας, η οποία εμφανίστηκε φορώντας τη φανέλα της ομάδας και σημαία στο χέρι.
Ο Πήγασος, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ολόλευκο φτερωτό άλογο, τέκνο της Μέδουσας και του Ποσειδώνα, αφού παράχθηκε από το αίμα της πρώτης κατά διαταγή του Ποσειδώνα, όταν την αποκεφάλισε ο Περσέας. Το όνομα προέρχεται είτε από το Πηγαί είτε από το επίθετο πηγός = ισχυρός.
Και η ΑΕΛ φέτος παρουσιάζεται ισχυρή βάσει των μεταγραφών, αλλά και με βάση τα μηνύματα αισιοδοξίας που έστειλαν όσοι μίλησαν.
Στην αρχή εκφωνήθηκαν οι παίκτες της ομάδας (πρώτος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Λαρισαίος Στέφανος Σουλούκος), ενώ στη συνέχεια το τεχνικό επιτελείο και τα στελέχη της ομάδας.
Κατόπιν ακολούθησε ο αγιασμός από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, έχοντας δίπλα του τους δύο διακόνους π. Σπυρίδων και π. Θωμά.
Λίγο πριν το «δι’ ευχών» μίλησε στους φιλάθλους και μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ΑΕΛ φέτος θα ανέβει κατηγορία, ήρθε η ώρα της και ότι όλοι οι Λαρισαίοι είναι ισότιμα μέλη αυτής της ομάδας και είναι ένα προνόμιο της πόλης.
«Φέτος είναι η χρονιά των μεγάλων υπερβάσεων. Φέτος η ομάδα μπορεί να ανέβει κατηγορία και το μόνο που χρειάζεται είναι η παρουσία σας» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ομάδας Αχιλλέας Νταβέλης, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, και του δημάρχου Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκου.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι είναι η «χρονιά για να αλλάξει η ΑΕΛ κατηγορία. Πάμε όλοι μαζί και στο τέλος θα δικαιωθούμε», ενώ ο δήμαρχος σημείωσε πως «η ΑΕΛ μεγαλούργησε όταν ήταν όλοι ενωμένοι, διοίκηση, ομάδα και κόσμος. Με αυτό το τρίπτυχο μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας, που είναι η άνοδος».
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
Η Μαρία-Αννα Γκουνέλα μίλησε στην «Ε» για την εμπειρία της να κάνει ιππασία μπροστά σε τόσο κόσμο. Μας είπε: «Ήταν πρωτόγνωρο συναίσθημα και το έκανα για να βοηθήσω την ομάδα. Το έπραξα με χαρά όταν μου το ζήτησαν. Μακάρι στους αγώνες και εγώ να είχα τόσο κόσμο».
Η Μαρία-Αννα Γκουνέλα πήρε την 3η θέση στους πανελλήνιους αγώνες νέων ιππέων (ηλικίας 18-21 ετών), ενώ τον Σεπτέμβριο θα μετέχει στο βαλκανικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.
* Στην πρώτη επίσημη της ΑΕΛ, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Σωτήρης Σουλούκος και Δημήτρης Τσέτσιλας, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Παπαλέξης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευρυδίκη Γούλα, Θανάσης Δρυστέλλας και Βασίλης Μητροδήμος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ
Οι παίκτες της ΠΑΕ ΑΕΛ τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι οι ακόλουθοι:
Τερματοφύλακες
1. Κλέτον Περντρέου
21. Θοδωρής Βενετικίδης
67. Στέφανος Σουλούκος
Αμυντικοί
22. Θανάσης Παπαγεωργίου, δεξί μπακ
25. Αντώνης Τριμμάτης, δεξί μπακ χαφ
2. Νίκος Βαφέας, κεντρικός αμυντικός
4. Θεοχάρης Ηλιάδης, κεντρικός αμυντικός, μέσος
5. Δημήτρης Στάμου, κεντρικός αμυντικός
14. Θανάσης Γιανναράκης, κεντρικός αμυντικός
82. Νίκος Αβραμούλης, κεντρικός αμυντικός
3. Κωνσταντίνος Γκρόζος, αριστερό μπακ
12. Αχμέντ Λαυρέντης Κοσσονού, αριστερό μπακ/χαφ
16. Γιώργος Παπαδόπουλος, αριστερό μπακ
Μέσοι
6. Ζαν Πιερ Μπαριέντος
8. Κώστας Παπαγεωργίου, μέσος
10. Λούκα Αντράντα, μέσος
17. Παναγιώτης Νινίκας, μέσος
20. Παναγιώτης Παναγιωτίδης
23. Άγγελος Οικονόμου, μέσος
9. Γκαέλ Ακόστα, μεσοεπιθετικός
11. Σάββας Μούργος, μεσοεπιθετικός
17. Δημήτρης Δημηνίκος, μεσοεπιθετικός
77. Τάσος Κρητικός, μεσοεπιθετικός
88. Μάρκος Νίνο, μεσοεπιθετικός
98. Βίκτορ Στίνα, μεσοεπιθετικός
Επιθετικοί
7. Κεχίντε Φατάι
19. Γιάννης Πασάς
32. Τομπίας Ζοέλ Σάρατε
45. Παναγιώτης Μωραΐτης
99. Βαγγέλης Γραββάνης
ΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΣΟΥΜΑΝΗ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες τη λύση του συμβολαίου κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Τσουμάνη. Σε ανακοίνωση τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

 

Ο Μιχ. Τσουμάνης αντίπαλος της ΑΕΛ

Χθες το βράδυ -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- ο Μιχάλης Τσουμάνης, που έλυσε χθες το συμβόλαιο με την ΑΕΛ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, που αγωνίζεται στη Super League 2 και είναι αντίπαλος της ΑΕΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass