ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Τα εύκολα έγιναν δύσκολα

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2024 8:34

Ελέγχοντας το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του, χωρίς να του λείπουν ωστόσο τα λάθη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε χθες στην Τούμπα επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με 3-2, στην πρώτη αναμέτρηση του Β’ προκριματικού γύρου του Champions League.


Αποτέλεσμα που του δίνει μεν προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (31/7, 22:00) στη Βοσνία, από την άλλη, όμως, δεν του επιτρέπει να... ησυχάσει.
Δύο γκολ για τον «δικέφαλο» πέτυχε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (17’, 39’) και ένα ο Γουίλιαμ Τροοστ- Εκόνγκ (51’). Ο Σεμπάστιαν Ερέρα στο 22’ και ο Ένβερ Κουλάσιν στο 45’+3’, σκόραραν για την Μπόρατς.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Μπάμπα, Οζντόεφ (68’ Καμαρά), Σβαμπ (85’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (69’ Ζίφκοβιτς), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (68’ Σαμάτα).
ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μπόγιαν Πουζίγκατσα): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72’ Χρέλια), Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89’ Κάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89’ Χάσουκιτς).

 

*Με νίκη συνδύασε η ΑΕΚ το ευρωπαϊκό της «ντεμπούτο» για τη σεζόν 2024/25. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε 4-3 της Ιντερ Ντ’ Εσκάλδες στην OPAP Arena για τον Β’ προκριματικό του Conference League. Η Ένωση προηγήθηκε 4-0 στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με γκολ των Λιούμπιτσιτς (6’), Γκαρσία (20’), Γκατσίνοβιτς (30’), Μουκουντί (52’). Κι ενώ όλα έδειχναν μια εμφατική νίκη, η ομάδα από την Ανδόρα αντέδρασε με τους Βίντα (65’-αυτογκόλ), Αντρέου (78’-πέναλτι), Μαρτίνεθ (83’) και φεύγει από την Αθήνα με μία τιμητική ήττα. Η ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη, 1η Αυγούστου στην Ανδόρα Λα Βέγια.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (76’ Μάνταλος), Γιόνσον, Σιμάνσκι (64’ Γαλανόπουλος), Ελίασον (64’ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (64’ Κοϊτά), Λιούμπισιτς, Γκαρσία (75’ Άμραμπατ)
ΝΤΕΡ ΝΤ’ ΕΣΚΑΛΔΕΣ (Οτγέρ Κανάλς): Μουνιόθ, Πουέντες (89’ Ραφίνια), Φεχέρ, Γκαγιέγκο, Τόρες (63’ Σάντσεθ), Ζοάν Λόπεθ, Αλόνσο, Μπουχαρμά (63’ Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ζαν Λικ (19’λ. τρ. ντε λα Τόρε), Γκιγιέμ Λόπεθ

 

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΟ
Ο Κυπέλλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός κάνει σήμερα (25/7) το πρώτο του ευρωπαϊκό βήμα, συμμετέχοντας στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League 2024/25. Θα αντιμετωπίσει (21:00, COSMOTE 1) στο ΟΑΚΑ την Μπότεφ Πλοβντιβ, πριν την επισκεφτεί την πρώτη νύχτα του Αυγούστου, διεκδικώντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου τον περιμένει Άγιαξ ή Βοϊβοντίνα.
Η Μπότεφ του Ντούσαν Κέρκεζ θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού, αφού απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2 στην έδρα της Μπάριμπορ, έχοντας νικήσει (2-1) στον πρώτο αγώνα.
Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι, είναι ένα από τα εννέα στην 54η σεζόν αυτής της διασυλλογικής διοργάνωσης, 16η από τότε που μετονομάστηκε από Κύπελλο UEFA σε Europa League, και η πρώτη φυσικά με τη νέα μορφή, που σαν μεγαλύτερη αλλαγή της έχει την παρουσία ενός ομίλου 36 ομάδων στην πρώτη της φάση, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών.
Θα ολοκληρώσει τη διαδρομή της με τον τελικό στις 21 Μαΐου 2025, προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο στάδιο «San Mamés» στο Μπιλμπάο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass