ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ:

Εκπληρώνω ένα όνειρο ζωής…

Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΣΑΝ ΠΑΙΚΤΗΣ - Ο GIANΝIS ΕΙΝΑΙ ΠΩΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ - ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΜΙΛΟ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2024 11:00

Του Σωτ. Κέλλα
Η Εθνική μπάσκετ μετά από πολλά χρόνια (2008) ξαναβρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες με λαρισινό άρωμα…

Προπονητής ο κορυφαίος Λαρισαίος παίκτης όλων των εποχών, ο Βασίλης Σπανούλης (Κεραυνός, ΓΣΛ), μάνατζερ ο Δήμος Ντικούδης (Περσέας, Ολύμπια), παίκτης ο Βασίλης Τολιόπουλος και γυμναστής ο Ανδρέας Γκατζούλης των δέκα φάιναλ φορ μπάσκετ και των οκτώ τελικών της Ευρωλίγκα!
Με τον τελευταίο, τον αθόρυβο  -αλλά πιο πολύτιμο συνεργάτη του Βασίλη Σπανούλη επί τριάντα χρόνια-, μιλήσαμε για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.
«Με τον Βασίλη είμαστε μαζί από το 1995, αλλά από τη στιγμή που μπήκα στο Ολυμπιακό χωριό νιώθω κάτι διαφορετικό. Μεγάλο δέος και εκπληρώνω ένα όνειρο ζωής. Εγώ ως γυμναστής, προέρχομαι από τον χώρο του στίβου και ήταν φυσιολογικό να βλέπω τους μεγάλους Έλληνες αθλητές του αθλήματος όταν παρακολουθούσα Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήθελα και εγώ να μετέχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα το πετύχαινα με το άθλημα του μπάσκετ, ειδικά όταν ξεκίνησα σαν γυμναστής του ΓΣΛ. Έχω πάει σε δέκα φάιναλ φορ του μπάσκετ, έχω παίξει οκτώ τελικούς με τον Ολυμπιακό, αλλά το συναίσθημα αυτό είναι μοναδικό». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Ανδρέα Γκατζούλη όταν τον ρωτήσαμε πως αισθάνθηκε επί… γαλλικού εδάφους με την είσοδό του στο Ολυμπιακό χωριό.
*Μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και στην Εθνική…
«Από το 1995 μαζί, ξέρεις τις σχέσεις μας. Ήμουν φίλος και με τον αείμνηστο πατέρα του. Θα σου πω μια κουβέντα και να το γράψεις όπως στο λέω. Ο Βασίλης Σπανούλης θα κάνει ως προπονητής μεγαλύτερη καριέρα απ’ ό,τι έκανε ως παίκτης του μπάσκετ. Πρόκειται για παγκόσμια προσωπικότητα του αθλήματος που εμπνέει σεβασμό σε όλους. Από το πρωί που ξυπνάει ασχολείται με το μπάσκετ και τίποτα άλλο. Όλη του η ζωή είναι το άθλημα και πώς θα βελτιωθεί ο ίδιος, αλλά και το μπάσκετ περισσότερο. Είναι τελειομανής.».
*Με την Εθνική τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού;
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει η κόπωση αφού οι περισσότεροι παίκτες έχουν δώσει μέσα στη χρονιά περισσότερα από ογδόντα παιχνίδια. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να φορμαριστούμε στο προολυμπιακό αφού πρωταρχικός στόχος ήταν η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο μεσοδιάστημα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάναμε καλές προπονήσεις και ελπίζουμε να κρατήσουμε τη φόρμα μας και κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά.
Στο Ολυμπιακό τουρνουά είμαστε οι δώδεκα καλύτερες ομάδες του πλανήτη και παίζουμε σε έναν όμιλο πολύ δύσκολο. Αλλά εγώ πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε στην τελική φάση και από κει και πέρα όλα γίνονται».
*Ο Giannis είναι έτοιμος να ανταποκριθεί αφού είναι πιο κουρασμένος απ’ όλους…
«Τα παιδιά έχουν δουλέψει όλα πολύ καλά και ο Giannis είναι συγκεντρωμένος και με μεγάλες φιλοδοξίες σε αυτό το τουρνουά. Είναι πωρωμένος με την Εθνική για διάκριση και πήρε μεγάλη ψυχική ώθηση και ευθύνη από το γεγονός ότι θα είναι σημαιοφόρος της Ολυμπιακής αποστολής στην τελετή έναρξης».
Και ο Ανδρέας Γκατζούλης τελείωσε την κουβέντα λέγοντας: «Ποτέ δεν ξεχνάω τη Λάρισα, πώς ξεκίνησα και τους φίλους μου. Θέλω να κλείσω την κουβέντα με κάτι ακόμα που αφορά την Εθνική και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κουβαλάς μαζί σου σε μια τέτοια διοργάνωση το βάρος της ευθύνης ενός έθνους και κυρίως αντικατοπτρίζεις την εξωτερική πολιτική της χώρας».
Ο Ανδρέας Γκατζούλης έχει κατακτήσει, εκτός από εγχώρια πρωταθλήματα και κύπελλα, την Ευρωλίγκα δύο φορές με τον Ολυμπιακό, το Eurocup με το Μαρούσι, ενώ έχει ξαναδουλέψει σε εθνική ομάδα το 2013, Στην εθνική Κίνας, ως συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στη διοργάνωση των Πανασιατικών Αγώνων.
Ευκαιρία να πάρει και ένα ...Ολυμπιακό μετάλλιο.

 

ΒΑΣ. ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:
Είμαι παιδί των Εξι Δρόμων…

Η αποκάλυψη του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος λέγεται Βασίλης Τολιόπουλος που επιβραβεύτηκε με την κλήση του στην Εθνική ομάδα μπάσκετ. Όμως αποτελεί και μια λαρισινή αγωνιστική συμμετοχή, καθώς ο Ανδρέας Γκατζούλης μάς μεταφέρει τα λόγια του: «Είμαι παιδί των Έξι Δρόμων της Λάρισας και ο πατέρας μου ήταν φύλακας αρχαιολογικών χώρων. Μείναμε μέχρι όταν πήγαινα νήπια στη Λάρισα και από κει και πέρα πήρε μετάθεση ο πατέρας μου και τον ακολούθησε όλη η οικογένεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass