Πρόεδρος άνευ αντιπάλου στην ΕΠΟ ο Μ. Γκαγκάτσης

*ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΛ Δ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. *ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2024 11:33

Εποχή Μάκη Γκαγκάτση και επίσημα πια στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ο πρώην αξιωματούχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από χθες ο επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμενόμενα βεβαίως, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Ο γιος του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας, Βασίλη Γκαγκάτση, αναλαμβάνει στη θέση του Παναγιώτη Μπαλτάκου με 61 ψήφους υπέρ, 8 λευκές και μία άκυρη. Στην Εκτελεστική Επιτροπή επανεξελέγη ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης.
Στην εκλογική γενική συνέλευση παρέστησαν τα 68 από τα 74 μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ πέρα από τον Παναθηναϊκό που παρέστη, αλλά δεν ψήφισε, εκτός διαδικασίας έμειναν, επίσης, ο Άρης, η Καλλιθέα και η ΕΠΣ Μεσσηνίας.
Να σημειωθεί ότι η Ένωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αιτούμενη να αναγνωριστεί προσωρινά ως μέλος της ΕΠΟ και να ψηφίσει στις εκλογές, όμως η αίτηση απορρίφθηκε ως προς την προσωρινή διαταγή και οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν ως είχαν προγραμματιστεί.
Αναφορικά με την προηγούμενη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής και ειδικότερα ως προς τα τρία μέλη που προέρχονται από τη Super League, ο Ολυμπιακός εξέλεξε πάλι τον Δημήτρη Αγραφιώτη, ο ΠΑΟΚ τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο, ενώ νέα είσοδος είναι εκείνη του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος πήρε τη θέση που κατείχε η ΑΕΚ και ο Αλέξης Αλεξίου.
Επίσης, ο πρόεδρος της Λίγκας και του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει ex officio β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) Γενική Συνέλευση της Super League, εκπρόσωποι της Super League στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. εξελέγησαν οι κ.κ. Δ. Αγραφιώτης (ΠΑΕ Ολυμπιακός), Αχ. Μπέος (ΠΑΕ Βόλος) και Δ. Παπαδόπουλος (ΠΑΕ ΠΑΟΚ).
Ο πρόεδρος Δ.Σ. της Super League κ. Ευάγγελος Μαρινάκης αναλαμβάνει ex officio Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο.».
Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ
Στην Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση ο κ. Γκαγκάτσης εξελέγη με ευρεία αποδοχή 87% (61 ψήφους επί 70 ψηφισάντων). Την UEFA εκπροσώπησαν ο Πετρ Φούσεκ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, και ο Μάριος Γεωργίου, επικεφαλής των Υπηρεσιών Εθνικών Ομοσπονδιών. Από πλευράς FIFA παρών ήταν ο Τζιάνι Μάνκα, περιφερειακός διευθυντής Ευρωπαϊκής Ζώνης. Ο κ. Φούσεκ και ο κ. Μάνκα απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.
Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τα αναπληρωματικά μέλη και οι εκπρόσωποι στην Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως προέκυψαν από τις εκλογές:
Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ:
Γκαγκάτσης Χρυσόστομος.
Τακτικά Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:
Αντωνίου Αστέριος, Βράκας Κωνσταντίνος, Καρράς Παναγιώτης, Κουπτσίδης Δημοσθένης, Μπουχλαριώτης Δημήτριος, Σαρηγιαννίδης Σταύρος, Σιδέρης Βασίλειος, Τζώρτζογλου Νικόλαος, Τόκας Αστέριος, Χατζημαρινάκης Παντελής, Δημητρακοπούλου Βασιλική.
Αναπληρωματικά Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:
Ρέτσας Ιωάννης, Δαλακούρας Ιωάννης, Πριονίδης Γεώργιος, Βέρρης Παντελεων, Τριανταφύλλου Δημήτριος, Καρτσακλάς Θωμάς, Νικολαΐδης Κωνσταντίνος, Καλόγηρος Μιλτιάδης, Αποστόλου Ιωάννης, Καγγελίδης Δαμιανός, Φοροπούλου Χριστίνα.
Τακτικός εκπρόσωπος ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:
Γκαγκάτσης Χρυσόστομος.
Αναπληρωματικός εκπρόσωπος ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:
Δημητριάδης Σάββας.ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Ν. ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ
Ανακοινώθηκαν οι πρώτες αποφάσεις της ΕΠΟ, επί προεδρίας Μάκη Γκαγκάτση. Να σημειωθεί ότι η α’ αντιπρόεδρος Βασιλική Δημητρακοπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα που επιλέγεται για Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Δυνάμει του άρθρου 33 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας (Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής) και κατόπιν εισήγησης εκ μέρους του νεοεκλεγέντος προέδρου και ψηφοφορίας των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, στις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου εξελέγησαν ομόφωνα:
Αναπληρωτής πρόεδρος: Ν. Τζώρτζογλου.
Α’ αντιπρόεδρος: Β. Δημητρακοπούλου.
Ταμίας: Α. Αντωνίου.
Τη θέση του β’ αντιπροέδρου καταλαμβάνει αυτοδίκαια ο πρόεδρος της Super League 1 (Ε. Μαρινάκης), ενώ με εισήγηση του κ. Γκαγκάτση εκτελεστική διευθύντρια ορίστηκε η κ. Δόμνα Τσιώνη.
Οι πρόεδροι των Διαρκών και Ειδικών Επιτροπών της Ομοσπονδίας ορίστηκαν ως εξής:
Επιτροπή Εθνικών Ομάδων: Κ. Βρακάς.
Επιτροπή Διοργανώσεων: Β. Σιδέρης.
Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών: Γ. Αποστόλου.
Τεχνική Επιτροπή: Γ. Χατζησαρόγλου.
Επιτροπή Ποδοσφαίρου Γυναικών: Π. Καρράς.
Ιατρική Επιτροπή: Κ. Κωνσταντινίδης.
Επιτροπή Ασφαλείας και Γηπέδων: Δ. Κουπτσίδης.
Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων: Α. Αντωνίου.
Εκπρόσωπος ΕΠΟ στη Super League 1: A. Τόκας.
Εκπρόσωπος ΕΠΟ στη Super League 2: Δ. Κουπτσίδης.
Η πλήρης σύνθεση των Επιτροπών θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass