Παραμένει ο Σάρατε στην ΑΕΛ…

Δανεικοί θα δοθούν Βλιώρας, Μιλτιάδης και Αρσένης

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2024 11:17

Του Σωτ. Κέλλα
Ο 24χρονος σέντερ φορ Τομπίας Σάρατε μπορεί να έπαιξε την περσινή σεζόν στην ΑΕΛ μόλις δύο λεπτά, λόγω της ρήξης πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο δεξί πόδι που υπέστη μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας της περσινής αγωνιστικής περιόδου με τον Καμπανιακό (2-1), ως αλλαγή στη θέση του Όγκμποε στο 88’, αλλά τελικά θα παραμείνει σύμφωνα με πληροφορίες και τη φετινή σεζόν.


Δεν ξέρουμε αν θα είναι στα πλάνα του τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη μετά την απόκτηση πολλών φορ, αλλά η παραμονή του στην ομάδα είναι σχεδόν σίγουρη, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μελλοντικά και μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ο Αργεντινοχιλιανός με ευρωπαϊκό διαβατήριο είχε έρθει πέρυσι στη Λάρισα με τις καλύτερες συστάσεις.
Είναι γεννημένος στις 7 Ιουλίου του 2000 με ύψος 1,78, αποκτήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ (ως κοινοτικός) με μεταγραφή από την Αργεντίνικη Βέλεζ Σάρσφιλντ, ομάδα Πριμέρα Ντιβισιόν, που κράτησε ένα ποσοστό του παίκτη.
Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία επτά ετών από τη Βέλεζ Σάρσφιλντ, ενώ μετά από πετυχημένες χρονιές με πολλά γκολ σε επίπεδο Ακαδημιών το 2020 προήχθη στην πρώτη ομάδα. Στις 5 Οκτωβρίου του 2020 ανακοινώθηκε από την Πορτογαλική Φαμαλικάο ως δανεικός. Το 2021 μετακόμισε και πάλι με τη μορφή δανεισμού στη χώρα του και την Ντεπορτίβο Μορόν, όπου είχε 32 συμμετοχές και 9 γκολ.
Το 2022 ξεκίνησε στην Κοκίμπο Ουνίδο, ομάδα της Χιλής, και επέστρεψε ξανά στην Ντεπορτίβο Μορόν, όπου σημείωσε 14 συμμετοχές και ένα γκολ.
Στη συνέχεια μετακόμισε στην Άρσεναλ ντε Σαραντί, για να συνεχίσει στην ομάδα του, τη Βέλεζ Σάρσφιλντ, πριν αποκτηθεί από την ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2023.

 

ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΝΕΑΡΟΙ
Στο μεταξύ, ο γρίφος για το μέλλον των νεαρών παικτών της ΑΕΛ δείχνει να λύνεται λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου (29 Ιουλίου).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Μιλτιάδης θα πάει δανεικός σε ομάδα της ίδιας κατηγορίας, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν ο Νίκος Βλιώρας (ήδη του προτάθηκε και ανανέωση συμβολαίου) και ο Βασίλης Αρσένης.
Ο Παναγιώτης Νινίκας θα παραμείνει και τη νέα χρονιά στην ομάδα, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τον Μιχάλη Τσουμάνη (πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται σε ανεύρεση νέας ομάδας) και τον Νίκο Κουκουράβα, με τον οποίο η ΠΑΕ δε θα έχει μιλήσει (πιθανόν να μείνει ελεύθερος).

 

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΠΑΟΚ Β’
Οριστικοποιήθηκαν τα δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η ΑΕΛ στο αθλητικό κέντρο της Πτολεμαΐδας, όπου θα γίνει προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μετά τον Καμπανιακό συμφωνήθηκε φιλικό και με τον ΠΑΟΚ Β’, κάτι που σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε και ο κύκλος των παιχνιδιών προετοιμασίας.

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ «ΠΡΩΤΗ»
Τέλος, η επίσημη «πρώτη» όλα δείχνουν ότι θα γίνει την Πέμπτη 1η Αυγούστου στο Ael Fc Arena.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass